„Mi-a plăcut și îmi place să fiu printre cei mai buni din domeniu”, este unul dintre principiile după care se conduce în viață Costel Bojog, unul dintre cei mai apreciați oameni din domeniul stand-up-ului românesc. Probabil, din acest motiv a abandonat, în anul patru, Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnice din București, domeniu în care nu se regăsea și nu putea să țină pasul cu colegii care învățau non-stop, în timp ce el căuta orice prilej pentru a ieși seara în oraș. Dar așa a descoperit stand-up-ul și și-a dat seama că asta vrea să facă toată viața. A urmat cursurile Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică, nu pentru diplomă, ci pentru a se perfecționa în domeniu.
A ajuns să fie numit „gurul” comediei românești. Nu mai știe cine i-a spus prima dată așa, dar crede că avea legătură cu anii lui de căutări spirituale. Căutări care, în cele din urmă, l-au readus la religia creștin ortodoxă: „După multe căutări, simt că am ajuns acasă”.
La una dintre primele apariții pe scenă a fost huiduit de 3.000 de oameni, sora lui fiind în sală. Cum a trecut peste acest moment? Răspunsul îl aflați din podcastul „Interviurile Monitorul”, în care Costel Bojog vorbește și despre motivele pentru care unii comedianți se refugiază în alcool sau ajung la terapeut, dar explică și de ce a fost reticent, la început, să joace în filmul „Moartea în vacanță” și de ce a fost extrem de încântat de modul în care au decurs filmările la această peliculă.
Vizionând podcastul „Interviurile Monitorul”, pe site-ul „Monitorului de Suceava”, dar și pe canalul de YouTube și pe pagina de Facebook ale ziarului nostru, mai puteți afla de ce spune Costel Bojog că „oamenilor nu le pasă de tine, de principiile și de valoarea pe care o aduci tu în emisiune, le pasă de bani”, la ce s-a referit când a afirmat că „erau mai multe lucruri care mă descurajau în acea perioadă” și ce a spus că ar alege, dacă ar trebui să aleagă între o seară cu familia și o seară pe scenă.