O nouă situație tensionată, în care a fost implicat consilierul local Mihai Crăciun, a avut loc luni, în sediul Primăriei Suceava.
Confruntarea dintre consilierul local Mihai Crăciun, reprezentant AUR, și Gabriel Petrovici, consilierul personal al viceprimarului Dan Cușnir, apare într-o filmare realizată la parterul sediului administrației locale.
Chemat la discuții, Gabriel Petrovici a fost luat la întrebări în privința salariului pe care îl încasează de la Primărie, dar și a unor presupuse măsuri pe care ar trebui să le ia în privința unei terase, deși nu are nici competență, nici atribuții de serviciu în acest sens.
Mihai Crăciun îl mai chestionează pe consilierul personal în privința legăturii sale cu pagina de socializare SuceavaFail, despre care spune că i-ar fi administrator, fără ca acesta să confirme sau să infirme.
În replică, Gabriel Petrovici îi reproșează lui Mihai Crăciun o amenințare pe care ar fi făcut-o la adresa sa pe pagina respectivă: ”Astăzi am fost la Poliție, am făcut o plângere împotriva ta și la Judecătorie, pentru un ordin de protecție, pentru că vii și mă intimidezi”.
”Când ești față în față cu mine te simți amenințat, când ești SuceavaFail nu mai ești amenințat...”, i-a spus tăios Mihai Crăciun, la care Gabriel Petrovici i-a spus, cu un zâmbet greu de stăvilit: ”Eu nu spun că sunt SuceavaFail și nu este treaba ta... Ai să primești ordin de restricție pentru că ai venit aici să mă intimidezi și ai făcut o amenințare la adresa mea”.
Când consilierul local a negat acest lucru, consilierul viceprimarului i-a ”amintit” de o filmare în care i-ar fi spus că ”îi pune lanțul de gât”.
”Ți-am spus că se strânge lanțul în jurul gâtului... asta e o metaforă, nu o amenințare”, i-a răspuns Mihai Crăciun, schimbul de replici continuând apoi destul de ”contondent”, cu apelative precum ”sclav”, ”gunoi” și ”cățeluș cuminte, care nu mai scoate colții”.
”Vreau să știu ce salariu ai, cum ai ajuns angajat aici și care sunt atribuțiile tale de serviciu”, a insistat consilierul local Mihai Crăciun, care a primit ca răspuns doar replica ”nu trebuie să-ți dau eu ție răspunsul ăsta... Dacă vrei, fă o cerere...”.
Dacă Poliția va da curs solicitării consilierului personal din Primăria Suceava contra consilierului local al municipiului Suceava, situația care va rezulta va fi una cel puțin bizară.
Prin ordinul de protecţie, chiar și provizoriu, se dispune obligarea agresorului la păstrarea unei distanţe minime determinate faţă de victimă ori faţă de reşedinţa ori locul de muncă al persoanei protejate.
În acel caz, consilierul local nu ar mai avea voie să meargă la Primărie la ședința de Consiliu Local ori la ședințele de comisii sau pentru a solicita documente lămuritoare, pentru că persoana protejată lucrează acolo.
Nu permanent, ci doar pentru o perioadă determinată, dar chiar și așa, pot apărea situații complicate, mai ales că poliţiştii pot folosi forţa şi mijloacele din dotare, în mod adecvat şi proporţional, pentru punerea în aplicare a măsurilor de protecţie dispuse prin ordinele de protecţie.