A absolvit prestigioasa universitate Harvard, a început o carieră promițătoare în domeniul financiar în Statele Unite ale Americii, însă la un moment dat a luat o decizie surprinzătoare: să se întoarcă acasă, să investească în domeniul educațional și să-i ghideze pe tineri în luarea celor mai bune decizii cu privire la viitorul lor.
Tinu Bosînceanu, un tânăr de 33 de ani, originar din Suceava, este de peste șapte ani mentor pentru liceeni care își doresc să intre la universităţi de top din lume.
De la revenirea în țară, în 2017, Tinu a crescut o afacere prin care îi ajută pe elevii de liceu, prin mentorii potriviți, să parcurgă întregul proces până la admiterea la facultate.Oferă consiliere și pregătire temeinică pentru un traseu educațional de succes, care să reflecte pasiunile candidaților.
La Harvard din Massachusetts, SUA, a studiat matematică, asta după ce aplicase și fusese admis și la alte universități de elită - Cambridge, Imperial College London, UCL, Durham. La Harvard a intrat cu bursă integrală, alocație care-i acoperea taxa anuală de școlarizare, de câteva zeci de mii de euro. Apoi, timp de trei ani, a fost asistent universitar pentru cursuri de matematică şi inginerie, iar ulterior a activat în domeniul financiar.
Tinu și-a povestit parcursul, motivul întoarcerii și de ce revenirea în țară nu trebuie asociată cu un eșec într-un reportaj „România, te iubesc!”, difuzat în luna decembrie, pe Pro Tv.
- Mentorat pentru creionarea unui traseu profesional de succes
Constantin (Tinu) a crescut în cartierul Obcini, a făcut înot de performanță din copilărie, iar la matematică a fost olimpic național.
La finalul clasei a VIII-a a decis să urmeze cursurile unui liceu particular care pregătea olimpici - Liceului Teoretic Internaţional de Informatică (ICHB) - și care oferea bursă și cazare elevilor.
Ulterior a aplicat pentru Harvard, unde mărturisește că a apreciat faptul că profesorii sunt mentori, sunt experți în domeniile lor, ceea ce face ca prezentarea cursurilor să fie completă, entuziastă.
De asemenea, cei de la catedră inspiră pasiune pentru domeniul lor și este imposibil să nu te entuziasmezi și tu, la rândul tău, a povestit Tinu într-un interviu. Tot la Harvard, a apreciat comunitatea formată din tineri ambițioși, care se motivează reciproc.
Totodată, diferențele de statut social nu erau resimțite de studenți, accentul fiind pus pe meritocrație.
Odată întors în România, suceveanul și-a propus nu doar să-i ajute pe elevi în procesul de admitere, cisă-i ghideze să-și găsească facultatea din străinătate cea mai potrivită, în concordanță cu dorințele și pasiunile lor.
Cursurile predate de Constantin nu sunt convenționale, ca la școală. Discuțiile sunt purtate doar în limba engleză și se axează pe creionarea unui traseu profesional de succes, găsirea universității potrivite, construirea unui portofoliu puternic.
Sesiunile de mentorat, cursurile, discuțiile mai vizează identificarea aptitudinilor, valorizarea acestora și, în final, construirea unei cariere care să reflecte pasiunile și potențialul candidaților.