Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 dec 2024 - Anul XXIX, nr. 297 (8826)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,743 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Tradiții și obiceiuri

Festivalul „Moșteniri din străbuni în Valea Siretului”, ediția a VI-a, la Hănțești

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Căminul Cultural din Hănțești va avea loc astăzi, 17 decembrie2024, la ora 11:00, a VI-a edițieacelui mai mare Festival-concurs dedicat tradițiilor și obiceiurilor în rândul elevilordin județul Suceava, intitulat „Moșteniri din străbuni în Valea Siretului”.

Competițiava reuni sute de elevi din zeci de școli, într-o demonstrație autentică de datini și obiceiuri de iarnă, transmise din generație în generație.

Directorul FestivaluluiMoșteniri din străbuni în Valea Siretului”, prof. Sergiu Andrei Asăvoaie, a subliniat importanța păstrării obiceiurilor locale:„Continuăm o tradiție frumoasă aici, la Hănțești, adunând colindători și urători din întreg județul, dar și din Ucraina, din localitatea Voloca. Anul acesta, sute de elevi vor participa cu momente autentice și deosebit de frumoase. Invităm iubitorii de tradiții să ni se alăture, pentru că îi așteaptă multe surprize”.

 

Tradiții și obiceiuri din țară și din regiunea Cernăuți

Festivalul-concurs aduce în prim-plan elevi din județele Suceava și Botoșani, dar și din localitatea Voloca, regiunea Cernăuți, Ucraina. Concurenții vor prezenta colinde tradiționale și obiceiuri de Anul Nou, specifice comunităților pe care le reprezintă. Localități precum Hănțești, Verești, Suceava, Zamostea, Adâncata, Dărmănești, Bucecea, Vicovu de Sus, Păltinoasa, Zvoriștea, Șerbănești, Buda, Băișești și Cornu Luncii vor fi reprezentate prin momente folclorice autentice.

 

Juriu de specialitate

Organizatorii au transmis că momentele artistice prezentate de concurenți vor fi evaluatede un juriu format din experți, juriu din care fac parte: prof.Luminița Demianic, vicepreședintele Societății Muzicienilor Români „Armonia” din Cernăuți,și prof. Elena Pătrăucean, specialist în muzică și absolventă a Universității de Arte „George Enescu” din Iași.

Prezentarea evenimentului va fi asigurată de jurnalista Mihaela Bârsan, iar festivalul este organizat de Școala Gimnazială „Mihai Halunga” din Hănțești, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava, Primăria și Consiliul Local al comunei Hănțești, Liceul Voloca din Ucraina și Societatea Muzicienilor Români „Armonia” din Cernăuți.

 

Publicul este așteptat în număr mare la festival

La un astfel de eveniment de suflet pentru iubitorii de tradiții, după cum spun organizatorii, publicul este așteptat să participe într-un număr cât mai mare,pentru a se bucura de spectacolul tradițiilor autentice și al surprizelor pregătite cu grijă.

Prezentatoarea evenimentului, Mihaela Bârsan, inițiatoarea proiectului „10 pentru folclor”, a spus că este alături de organizatorii festivalului încă de la debut și a văzut cât de frumos a crescut, devenind cel mai mare festival de profil dedicat elevilor din județul Suceava, la care mai participă elevi din județul Botoșani, dar și din regiunea Voloca, Ucraina. „Domnul director Andrei Sergiu Asăvoaie, alături de doamnele profesoare Gabriela Prepeliță, Iuliana Colbu și domnul învățător Dumitru Pînzaru formează echipă extraordinară, căreia i se datorează succesul și amploarea deosebită a evenimentului. Sunt multe momente deosebite în program, pe care trebuie să le vedeți, așa că vă așteptăm cu tot dragul la Festivalul-concurs dedicat tradițiilor și obiceiurilor în rândul elevilordin județul Suceava<Moșteniri din străbuni în Valea Siretului>”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul „Moșteniri din străbuni în Valea Siretului”, ediția a VI-a, la Hănțești.
 Vizualizări articol: 94 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Festivalul „Moșteniri din străbuni în Valea Siretului”, ediția a VI-a, la Hănțești0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei