Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 dec 2024 - Anul XXIX, nr. 290 (8819)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9732 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7413 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   17 imagini |   ø fişiere video

„Spiritualitate, tradiție, unitate”

Sute de suceveni au participat la evenimentul cultural „Uniți prin rugăciune”, susținut de Laura Olteanu și invitații ei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sute de suceveni au participat, în ajun de Moș Nicolae, la evenimentul cultural „Uniți prin rugăciune”, susținut de Laura Olteanu și invitații ei, un spectacol ce s-a desfășurat „sub semnul triadei: spiritualitate, tradiție, unitate”.  

Spectacolul a avut loc în Sala Mare a Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava și s-a dovedit a fi o gală a muzicii, completată perfect de imagini și lumini, un maraton de patru ore și jumătate în care artiștii și-au armonizat perfect vocile și au oferit cu generozitate publicului daruri neprețuite. A fost o seară memorabilă, cu trăiri intense, o  comuniune sufletească și spirituală între artiști și public.

„Muzică psaltică, pricesne, colinde, Imnul dragostei, acorduri bizantine,armonii de pian și muzică tradițională, emoție, credință, cultură, elevație. De parcă fiecare notă cântată se și prefăcea în stih de rugăciune. Iar sufletul fiecăruia dintre noi a putut îngâna șoptit cântecul ce i-a fost pe măsură, în care s-a regăsit, în care ar fi plâns împăcat și recunoscător, în care-a tresărit încredințat că Cerul întreg ne-așteaptă îndelung răbdător, pentru-a redobândi pacea și frumusețea așezate-nainte. Ne-au promis organizatorii, și și-au și împlinit făgăduința, un timp așezat sub semnul emoțiilor înalte, o muzică de înaltă vibrație sufletească ce leagă pământul de cer și oamenii laolaltă”, a transmis prof. Daniela Ceredeev, inspector pentru disciplina Religie.

 

Părintele Vlad Roșu a adus o dimensiune profundă și emoționantă serii

Copii, tineri, adulți, vârstnici, cu toții, la unison, au aplaudat evoluția artiștilor invitați de Laura Olteanu pe scena suceveană, au apreciat actul artistic în sine, producția acestui spectacol, coregrafia, recuzita, totul funcționând perfect până la cel mai mic detaliu.

Spectacolul „Uniți prin rugăciune” a debutat în sunete de clopote și toacă. Pe scenă și-au făcut apariția Corul de isonari - preoți, diaconi și arhidiaconi din Suceava și împrejurimi, însoțit de un grup de copii, cărora li s-a alăturat artista Laura Olteanu, și împreună au oferit spectatorilor momente de neuitat, interpretând, pentru început: „Tatăl nostru”, „Iubi-te-voi Doamne”, „Așa grăiește Domnul Slavei”, ”O, ce veste minunată”.

Pe scena suceveană a urcat apoi părintele Vlad Roșu (născut în Bacău), cunoscut pentru piesele sale de muzică psaltică, care a adus o dimensiune profundă și emoționantă serii de 5 decembrie 2024. El a cântat, împreună cu Corul de isonari, „Imnul iubirii”, „Psalmul 33”, ⁠„Vitleeme, gătește-te”, „Primenește, gazdă, casa”, „O venit la noi Domn Bunu’)”, „Vino, Iisuse în inima mea”⁠, „Deschide ușa creștine”. La finalul recitalului său, părintele Vlad Roșu a interpretat, împreună cu artista Laura Olteanu, „Omul cel cu suflet bun”. El a mulțumit publicului pentru primirea călduroasă și organizatorilor pentru invitație.

 

Andra Olteanu, recital la pian, muzică clasică

Laura Olteanu a cântat în continuarea spectacolului „Ridica-voi ochii mei la ceruri”, acompaniată la pian de fiica sa, Andra Olteanu, elevă a Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava.

Tânăra foarte talentată a încântat apoi publicul cu măiestria sa la pian, printr-un program ce a inclus bijuterii ale muzicii clasice: Johann Sebastian Bach: „Preludiu și Fugă în fa minor”, Johannes Brahms: „Rhapsody nr. 1 în si minor”. Muzica clasică a avut un efect deosebit asupra publicului sucevean, care a aplaudat îndelung prestația tinerei pianiste.

 

Maria Coman și Corul Kinonia al Episcopiei Severinului și Strehaiei

Alți invitați speciali au completat spectacolul „Uniți prin rugăciune”. Maria Coman, artista de muzică psaltică cu voce de înger, a adus cu sine o notă de sacralitate și profunzime, prin interpretările sale deosebite, alături de Corul Kinonia al Episcopiei Severinului și Strehaiei. Împreună au oferit „armonii corale deosebite”, îmbogățind spectacolul prin interpretările lor pline de emoție și dăruire: „Psalmul 135”, „Călătoare, sfântă stea”, „Colo, sus”, „Aduc vâscul de noroc”, „Noaptea sfântă de Ajun”, „Trei crai de la Răsărit”, „Leordașul”, „Mai primește gazdă bună”. Artista Maria Coman i-a mulțumit Laurei Olteanu pentru invitație și pentru organizarea spectacolului, invitând-o pe scenă pentru un duet. Au cântat împreună „Din cer senin”, fiind aplaudate frenetic de public.

 

Ribale Wehbe, îmbină tradițiile Orientului, cu cele ale spiritualității universale

Un alt invitat deosebit ce a evoluat pe scena suceveană a fost

Ribale Wehbe, în vârstă de 25 de ani, născută în Beirut - Liban, într-o familie de muzicieni. Tânăra artistă are o pasiune deosebită pentru muzica bizantină, muzica psaltică și a oferit o perspectivă internațională asupra acestei arte muzicale, îmbinând tradițiile Orientului cu cele ale spiritualității universale. Ea a susținut un recital de aproximativ de 20 de minute, având alături și Corul de isonari - preoți, diaconi și arhidiaconi din Suceava și împrejurimi. Recitalul tinerei libaneze s-aîncheiat cu „Pe tine te fericim”. Pentru evoluția de excepție, tânăra libaneză a fost îndelung aplaudată de public.

 

Taraf Tradițional, Mihai Cotos și Grupul de copii „Comori din Bucovina”

În ultima parte a spectacolului, Laura Olteanu și Taraf Tradițional, condus de dirijorul Mihai Cotos, au oferit publicului câteva colinde tradiționale: „Bună sara lui Craciun”, „Crenguță dintre brăduți”. Împreună cu Laura Olteanu, a cântat câteva colinde și Grupul de copii „Comori din Bucovina”, profesori îndrumători Oana Păstrăv și Cătălina Tătărușanu: „Deschide ușa creștine”, „Scoală gazdă din pătuț”, „O, Iisus, lumină sfântă”, „Cu bucate-i plină masa”, „Să trăiți toți cei din casă”. Nu a lipsit din program nici micul artist Nicolae Olteanu, băiețelul Laurei Olteanu, îmbrăcat în straie populare, care a colindat și urat publicul. Totul a culminat cu piesa „Acasă-i România”, cântată de artista Laura Olteanu, căreia i s-au alăturat toți invitații de pe scenă, dar și publicul.

 

Mulțumiri

Evenimentul a fost prezentat de jurnalista Raluca Bercea Tilihoi. Regia spectacolului a fost semnată de Cosmin Man. Manager general: Cătălin Turculeț. Sceno-tehnica: Dimitrie Voicescu.

Artista Laura Olteanu a mulțumit tuturor oamenilor care au răspuns îndemnului ei de suflet „de a ne uni prin rugăciune”. „Pe artiștii care au evoluat pe scenă îi admir foarte mult, le asculta muzica, le urmăresc, fiecăruia, evoluțiile, cariera, și de aceea mi-am dorit să-i aduc la Suceava, acasă, la publicul meu din Bucovina. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că a făcut posibilă această întâlnire magică. Mulțumesc echipei mele tehnice, mulțumesc colegilor din distribuție, mulțumesc din suflet tuturor oamenilor de bine care au pus umărul în realizarea spectacolului <Uniți prin rugăciune> și, nu în ultimul rând, mulțumesc publicului care a luat parte la povestea noastră, o poveste pornită din suflet, oferită cu emoție sutelor de spectatori”.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de suceveni au participat la evenimentul cultural „Uniți prin rugăciune”, susținut de Laura Olteanu și invitații ei.
 Vizualizări articol: 409 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sute de suceveni au participat la evenimentul cultural „Uniți prin rugăciune”, susținut de Laura Olteanu și invitații ei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei