Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 dec 2024 - Anul XXIX, nr. 284 (8813)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9771 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7129 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Educație

Ateliere și activități de perfecționare, la întâlnirea bibliotecarilor școlari, de la Bogdănești

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La finele săptămânii trecute, Școala Gimnazială Nr. 1 Bogdănești a găzduit întâlnirea bibliotecarilor școlari, a profesorilor documentarişti şi a responsabililor cu structurile info-documentare din școlile județului nostru.

Cercul bibliotecarilor a vizat mai multe teme, aliniate misiunii propuse pentru acest an, și anume optimizarea accesului la resurse info-documentare pentru dezvoltarea educației preuniversitare.

”Ne-am bucurat de o activitate cu o putere formativă incredibilă, cu impact valoros și validate de către elevi prin implicarea activă în jocul învățării”, a transmis prof. Daniela Argatu, bibliotecar CCD ”George Tofan” Suceava, coordonator biblioteci școlare/CDI.

Programul activității metodice a inclus prezentări, ateliere transdisciplinare, momente artistice susținute de către elevi, dar și de către profesori, expoziția „Culoare și pasiune” și vizită documentară lamuzeul tradițional bisericesc ,,Pogorârea Sfântului Duh” din Bogdănești.

Din orarul zilei: prezentarea bibliotecii Școlii Gimnaziale Nr. 1 Bogdănești(bibliotecar Marcela Pavăl), „Istoria tricolorului” (prof. documentarist Mattyllena Boicu), ateliere transdisciplinare (”Biblioteci școlare/CDI – durabile”; „Arc peste timp – locuri, oameni și fapte prin ochii copiilor - trecut și prezent”; „Bogdănești file de istorie” - prof. coordonator istorie Dănuț Mitocariu Nicăi; „La pas prin Bogdănești” - prof. coordonator Mihaela Acatrinei; „Personalități locale” - prof. Nicoleta Ursuțu), ateliere transdiciplinare („Mâini dibace la bibliotecă”; Prezentarea Clubului de robotică CODE KIDS – Echipa Exploratorii; „Sistem automatizat de Monitorizare și irigare a plantelor”; „Rezolvarea abandonului animalelor fără adăpost”).

Momente artistice au fost oferite de către elevi și de Grupul vocal „Paraschevi” al cadrelor didactice,coordonator pr. Maricel Ursuțu.

”Doresc să vă mulțumesc tuturor pentru organizare, prezență, implicare și atmosfera deosebit de plăcută pentru o școală frumoasă, cu o bibliotecă vie. Îi mulțumim pentru sprijin deosebit doamnei inspector școlar IȘJ Suceava - prof. Mihaela Acatrinei și domnului prof. Traian Alin Pușcă, director CCD <George Tofan> Suceava. Pentru dedicare și susținere mulțumesc doamnei director al Școlii Gimnaziale Nr. 1 Bogdănești - prof. Ursuțu Nicoleta, colegei noastre care a conceput și realizat exemplar proiectul acestui cerc - bibliotecar școlar Pavăl Marcela, împreună cu prof. documentarist Mattyllena Boicu, de la Colegiul Tehnic <Mihai Băcescu> Fălticeni. Pentru o colaborare excelentă mulțumim domnului primar Sopon Cristian Florin, pentru popas de suflet și accentul pus pe conștientizarea modelelor oferite de înaintașii localității îi suntem recunoscători preotului Maricel Ursuțu de la biserica și muzeul tradițional bisericesc <Pogorârea Sfântului Duh> din Bogdănești. Pentru starea de bine și susținerea generoasă, pentru al treilea an consecutiv, cu alte 50 de stick-uri cu un conținut valoros pentru noi, mulțumim Asociației Institutul Bucovina și domnului Ion Mihail Spînu – expert-conservator al Ministerului Culturii, reprezentați prin coordonator programe Raluca Tîmpescu și consilier vocațional Luca Manuela. Aducem mulțumiri și Bibliotecii USV, reprezentată prin bibliotecar Anișoara Budui, tuturor profesorilor din această școală care au generat învățare, colegilor noștri prezenți, într-un număr atât de mare, atât în online, cât și fizic, dar și tuturor elevilor care ne-au convins că biblioteca lor este un spațiu viu, suportiv, durabil.

Vă mulțumim și vă felicităm!”, a mai transmis prof. Daniela Argatu, bibliotecar CCD ”George Tofan” Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ateliere și activități de perfecționare, la întâlnirea bibliotecarilor școlari, de la Bogdănești.
 Vizualizări articol: 169 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ateliere și activități de perfecționare, la întâlnirea bibliotecarilor școlari, de la Bogdănești5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei