O operațiune surprinzătoare a avut loc sâmbătă, în Centrul Sucevei, unde echipele municipalității au îndepărtat toate panourile publicitare de pe Casa de Cultură, care promovau mănăstirile din Bucovina, precum și sigla mare, de pe mijloc, cu inscripția ”Bucovina – autentic – tradiții, cultură, natură”.
Panourile respective au fost puse la comanda fostei conduceri a Consiliului Județean Suceava, adică a lui Gheorghe Flutur, cu ocazia Centenarului Unirii, dispărând atunci reclamele uriașe care acopereau fațada clădirii monument și care promovau inclusiv servicii de ...tratare a hemoroizilor.
Noua administrație locală și județeană vine cu o altă perspectivă în privința clădirii din zona zero a municipiului, pe care vor să o pună în valoare cu arhitectura originală și cu fațada proprie, chiar dacă aceasta lasă de dorit pe alocuri, necesitând intervenții de reabilitare.
Într-o postare făcută sâmbătă după-amiază de primarul Sucevei, Vasile Rîmbu, Casa de Cultură este prezentată în două ipostaze: înainte și după, cu panourile publicitare și fără, dar și fără structura terasei exterioare a restaurantului de la parterul Casei de Cultură. Și fosta conducere a administrației locale a dorit desființarea respectivei terase, dar nu a reușit acest lucru deoarece era autorizată în conformitate cu prevederile legale, ca și alte terase din oraș, cu mențiunea că terasele sezoniere nu sunt autorizate pe tot parcursul anului, în prezent neavând autorizație de funcționare, ceea ce probabil a și dus la desființarea structurilor exterioare de la parterul clădirii.
Reacțiile sucevenilor la schimbare au fost în general favorabile, conform comentariilor, dar au fost și persoane care au întrebat cu ce încurcau panourile de promovare a Bucovinei și dacă se va reface fațada clădirii, dar și interiorul acesteia, dacă tot se dorește o schimbare.
Casa de Cultură a Sindicatelor nu aparține Primăriei Suceava, deși s-au mai făcut demersuri în acest sens, o serie de îmbunătățiri la interior și la sistemul de încălzire fiind făcute de fosta administrație, în baza unui parteneriat, prin care au fost alocate fonduri de la bugetul local în schimbul dreptului de a utiliza sălile de spectacol pentru câteva evenimente pe an.