Expoziția „Devenire”, la Galeria „Zamca”
La Galeria de artă „Zamca” (strada Zamca, nr. 17, Suceava) a fost deschisă expoziția „Devenire”, un dialog artistic între pictură și sculptură. Sunt expuse lucrări de pictură realizate de Diana Alupoaie și lucrări de sculptură semnate de Andrei Alupoaie.
Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 18-30 noiembrie 2024.
Festivalul Național de Interpretare Muzicală „Rampa de lansare”
Asociația Culturală „Romantic Art” Suceava, în parteneriat cu Fly Music România, Radio România Iași și Inspectoratul Școlar Județean Suceava, organizează, în perioada 22-24 noiembrie 2024, în preajma Zilei Bucovinei, cea de-a IV-a ediție a Festivalului Național de Interpretare Muzicală „Rampa de lansare”. Audițiile și jurizarea se vor desfășura vineri, 22 noiembrie, și sâmbătă, 23 noiembrie, în sala de evenimente a Complexului Turistic „Conacul Domnesc” Suceava, iar duminică, 24 noiembrie, la ora 13.00, va avea loc recitalul artiștilor invitați, membri ai juriului și alte surprize artistice. După recitaluri, va urma Gala de decernare a premiilor.
Expoziție de pictură, grafică, sculptură, la Galeria de Artă „Ion Irimescu” Suceava
„Grupul 4+”, format din artiștii Dumitru Bostan, Mihail Gavril, Niculai Moroșan și Mihail Voicu, 15 ani de activitate (2009-2024), expoziție de pictură, grafică, sculptură, la Galeria de Artă „Ion Irimescu” Suceava. Au expus și pictorul Liviu Suhar și sculptorul Ion Mândrescu.
Joi, 21 noiembrie
Întâlniri Teatrale, eveniment interactiv la Teatrul „Matei Vișniec” Suceava
Pornind de la citirea textului și până la punerea în scenă a spectacolului e cale lungă. Care sunt poveștile din spatele poveștii? Cu ce emoții se începe și cu ce emoții se termină procesul prin care ia naștere un spectacol? Voi întrebați, actorii răspund.
Întâlniri Teatrale este un eveniment interactiv care își propune să dezvăluie lumea din spatele scenei. Participă actorii: Cristina Florea, Diana Lazăr, Delu Lucaci, Bogdan Amurăriței, Horia Andrei Butnaru, Alexandru Marin și Cosmin Panaite.
Joi, 21 noiembrie, de la ora 17:00, Întâlniri Teatrale, eveniment ce se va desfășura în spațiul expozițional al teatrului, situat la etajul al III-lea. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.
Vineri, 22 noiembrie
„Cominternul educațional și deșcolarizarea digitală”, de Mircea Platon
Volumul „Cominternul educațional și deșcolarizarea digitală", semnat de scriitorul Mircea Platon, redactor-șef al Revistei „Convorbiri literare” Iași, doctor în istorie, va fi lansat, la Suceava, vineri, 22 noiembrie 2024, de la ora 11.00, la Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, Sala „Elena Greculesi”. Organizatori: Asociația Părinți pentru Ora de Religie (APOR), în parteneriat cu Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”. Prezintă: Mihai Gheorghiu, director general adjunct al Muzeului Țăranului Român din București, și dr. Valeriu Gavrilovici, președintele Asociației Părinți pentru Ora de Religie (APOR).
Simpozionul Național „Suferința umană - o abordare interdisciplinară"
Asociația Părinți pentru Ora de Religie (APOR) și Asociația Studenților Creștin Ortodocși din România (ASCOR) organizează, vineri, 22 noiembrie 2024, la Suceava, Simpozionul Național „Suferința umană - o abordare interdisciplinară".
Lucrările simpozionului se vor desfășura, între orele 15.00 și 20.00, în Auditoriul ”Joseph Schmidt” din campusul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, care este și partener în organizare, alături de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților și Consiliul Județean Suceava.
„Plăieşii” și Nicolae Gribincea, pe scena suceveană
Ansamblul etnofolcloric „Plăieşii” și Nicolae Gribincea sunt așteptați, din nou, cu un concert memorabil, la Suceava. Artiștii din Republica Moldova vor concerta vineri, 22 noiembrie 2024, la ora 19:00, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava.
„Plăieşii” se află într-un turneu aniversar, „Plăieșii – 35”, pentru că aniversează 35 de ani de la fondarea ansamblului, care a avut loc pe 15 ianuarie 1989. Bilete se găsesc pe https://plaiesii.md/spectacole/, darși la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava.
Sâmbătă, 23 noiembrie
Seara de Poezie 4
Casa de Poezie Light of ink & Palo Santo Shop, Bar & Coffee Hub, în parteneriat cu Editura LETRAS, invită publicul sucevean, sâmbătă, 23 noiembrie 2024, începând cu ora 19.00, la Seara de Poezie 4 (serile 2024 toamna), organizată în Palo Santo Shop, Bar & Coffee Hub (municipiul Suceava, Strada Bistriței 8, Cartier Obcini). Invitata specială a ediției este poeta Limona Rusu. În cadrul Serii de Poezie, va fi lansat volumul “neoficial sunt afrodita” (Editura LETRAS, 2024). Prezintă poetul Vlad Sibechi, cronicar literar. Moderatoare, poeta Adela Șulea. Debutează la Seara de Poezie poeta Theodora Sterpu.
Luni, 25 noiembrie
Spre neuitare: „George Bodea, voievod de obcină”, la Câmpulung Moldovenesc
Distinsul profesor și scriitor George Bodea ar fi împlinit, pe 29 noiembrie 2024, 81 de ani. Luni, 25 noiembrie, la ora 17:00, în Sala Bucovina (parter) de la Biblioteca Municipală Câmpulung Moldovenesc, sunteți invitați „să cinstim împreună memoria marelui om de cultură care, de ceva timp, <stă la taifas cu îngerii!>". Coordonator proiect: bibliotecar Luminița Ignea.
Miercuri, 27 noiembrie
Spectacolul „Ursul păcălit de vulpe”
Teatrul „Vasilache” din Botoșani aduce pe scena Universității „Ștefan cel Mare” Suceava (USV) spectacolul „Ursul păcălit de vulpe”, după povestea lui Ion Creangă, o dramatizare scenică şi adaptare de Valentin Dobrescu. Spectacolul este programat pentru miercuri, 27 noiembrie, de la orele 16.00 și 18.00, în Auditorium „Joseph Schmidt”. Costul biletelor este de 10 lei pentru elevi, studenți și pensionari sau 20 lei, pentru publicul general. Bilete se pot achiziționa de la sediul Casei de Cultură a Studenților (str. Zorilor lângă Auto Albina), de la intrare sau de pe iabilet.ro. Recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani.