Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 oct 2024 - Anul XXIX, nr. 257 (8786)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,717 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Perioada 31 octombrie – 6 noiembrie

Unde fugim de-acasă...

Expoziția „Mineralia”, la Muzeul de Științele Naturii

La Muzeul de Științele Naturii din municipiul Suceava, în perioada 1-3 noiembrie 2024, puteți descoperi, admira și achiziționa minerale rare, cristale naturale, fosile, bijuterii, pietre prețioase, geme.

În ediţia de toamnă a expoziției Mineralia vor fi prezentate cristale, pietre naturale (ametist, jad, citrin, malachit, lapis lazuli), perle, coral, chihlimbar, amoniţi şi fosile. Intrarea este liberă!

 

Expoziția Taberei de pictură a Muzeului Național al Bucovinei

Expoziția Taberei de pictură a Muzeului Național al Bucovinei, ediția a XII-a, desfășurată la Mănăstirea Humorului (Pensiunea Casa Bunicilor), poate fi admirată, până pe 15 noiembrie 2024, în Foaierul Muzeului de Istorie și în spațiul Cafeteria.

 

Joi, 31 octombrie

Iancu Flondor - Eroul Unirii Bucovinei cu Regatul Român

În cadrul seriei conferințelor Bibliotecii Municipale Câmpulung Moldovenesc (BMCM) ,,Bucovina - Memorie și Identitate" - ediția a-IX-a, joi, 31 octombrie 2024, sunteți așteptați,  începând cu ora 17:00, să cinstiți, în amintire, personalitatea marcantă a lui Iancu Flondor - Eroul Unirii Bucovinei cu Regatul Român. Va conferenția col. r. Ioan Abutnăriței. Eveniment coordonat de bibliotecara Luminița Ignea.

 

Concert de folk alături de Emeric Imre & Band, pe scena auditoriumului „Joseph Schmidt”

Casa de Cultură a Studenților invită sucevenii la un concert de folk alături de Emeric Imre & Band, la o seară plină de muzică autentică și emoție.

Spectacolul este programat pentru joi, 31 octombrie, de la ora 19.00, pe scena auditoriumului „Joseph Schmidt”, de la Universitatea din Suceava. Costul biletelor este de 20 de lei (elevi, studenți și pensionari) sau 40 de lei (pentru publicul general).
Bilete se pot achiziționa de la sediul Casei de Cultură a Studenților (str. Zorilor, lângă Auto Albina), de la intrare sau de pe iabilet.ro.

 

Evenimentul caritabil „Îmbrăţişări Gratuite”

Asociația „Freamăt de Speranţă” organizează joi, 31 octombrie 2024, începând cu ora 16:00, la Grădina Mariajelor din Câmpulung Moldovenesc, a X-a ediție a evenimentului caritabil „Îmbrăţişări Gratuite”. Intrarea la eveniment este liberă. Prin acest proiect - evenimentul caritabil „Îmbrăţişări Gratuite” - se dorește sensibilizarea comunității și implicarea acesteia în înțelegerea și sprijinirea persoanelor cu dizabilități și adunarea de fonduri necesare proiectului „Centrul de recuperare Bucovina”. Contul Asociației „Freamăt de Speranță”: RO92BTRLRONCRT0308584101, cu specificația, „Îmbrățișare”.

 

Vineri, 1 noiembrie

Bucovina pe dealuri neumblate

Vineri, 1 noiembrie, de la ora 17:00, va avea loc vernisajul expoziției ”Bucovina pe dealuri neumblate”, cu fotografii realizate în cadrul celei de-a III-a ediții a taberei de fotografie a Clubului Fotografilor Suceveni. Expoziția este găzduită de Galeria de Artă „Zamca”, din strada Zamca nr. 17, Suceava. Curator: Mihai Pânzaru – PIM; critic de artă: drd. Delia-Ioana Leizeriuc.

Expoziția va fi deschisă în perioada 1-15 noiembrie, oferindu-vă ocazia să explorați Bucovina printr-o selecție captivantă de fotografii, care vă vor purta pe dealuri neumblate, în mijlocul naturii și al tradițiilor locale.

 

Sâmbătă, 2 noiembrie

Spectacolul „Rinocerii” de Eugène Ionesco

Spectacolul „Rinocerii” de Eugène Ionesco, în regia lui Alain Timár, se va juca pe scena Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava sâmbătă, 2 noiembrie, ora 19:00. Distribuție:

Răzvan Bănuț, Cătălin Ștefan Mîndru, Delu Lucaci, Cristina Florea, Cosmin Panaite, Clara Popadiuc, Diana Lazăr, Horia Butnaru. Echipa de producție: un spectacol de: Alain Timár

Autor: Eugène Ionesco. Traducere: Vlad Zografi și Vlad Russo. Asistent scenografie: Sebastian Rațiu Regizor tehnic: Cătălin Rodenciuc. Prețul unui bilet este de 40 de lei - preț întreg / 15 lei - studenți și pensionari / 10 lei - elevi învățământ preuniversitar.

Vânzări bilete: la casieria teatrului și online pe www.bilet.ro

 

Duminică, 3 noiembrie

Dublă lansare de carte, la Centrul Cultural din Jahalia 

La Centrul Cultural din Jahalia, comuna Râșca, va avea loc duminică, 3 noiembrie 2024, începând cu ora 13:00, o dublă lansare de carte: Ioan Țicalo („Pământul – casa iubirii”) și Mihaela Grădinariu („Vindecă-mă, moarte, de viață, cu un poem”), ambele volume fiind publicate la Editura Junimea. Invitați speciali: Mircea Ciubotaru, cercetător științific la Institutul Academiei „Al. Philippide”- Iași, Ionela Dumitruț, directorul Școlii Gimnaziale Râșca, Grigore Ilisei, scriitor, jurnalist, critic de artă, Alexandru Ovidiu Vintilă, poet, eseist, critic literar, președintele Societății Scriitorilor Bucovineni (SSB).

 

Marți, 5 noiembrie

Eveniment caritabil, la Sala Regatto King din incinta complexului Mandachi

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților - Sectorul de Asistență Socială și Medicală - organizează marți, 5 noiembrie 2024, un eveniment caritabil dedicat strângerii de fonduri pentru persoanele afectate de recentele inundații din județele Galați și Vaslui.

Evenimentul va avea loc la Sala Regatto King din incinta complexului Mandachi, începând cu ora 18:00, și va reuni mari artiști ai folclorului românesc, acompaniați de Orchestra Ansamblului Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” din municipiul Suceava. Pentru detalii suplimentare și rezervări, persoanele interesate sunt rugate să contacteze organizatorii la numărul de telefon 0756 277 365.

 

Miercuri, 6 noiembrie

Lansarea cărții „Războiul sfânt al României”

Muzeul Național al Bucovinei și Editura Corint invită sucevenii miercuri, 6 noiembrie 2024, la ora 15:00, la un eveniment deosebit, lansarea cărții ,,Războiul sfânt al României”, scrisă de istoricul american dr. Grant T. Harward. Lansarea cărții va avea loc la Muzeul de Istorie Suceava, în prezența autorului. Volumul va fi prezentat de prof. univ. dr. Cătălin Turliuc, de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași, și de dr. Constantin Emil Ursu, directorul Muzeului Național al Bucovinei.

Aventurile lui Chiț, la Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava

Miercuri, 6 noiembrie, la ora 11:00 și la ora 13:00, la Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava, Aventurile lui Chiț, o producție a Teatrului Vasilache Botoșani. Spectacolul se adresează preşcolarilor şi şcolarilor mici, dar şi adulţilor.

Bilete mai sunt doar pentru reprezentația de la ora 13:00 și sunt puse în vânzare la casieria teatrului și online pe www.bilet.ro. Preț bilet: 15 lei.

 

„Mieunături urbane” de Ana-Gabriela Cadariu

 „Mieunături urbane” este o colecție de instantanee atent selectate de Ana-Gabriela Cadariu, cu oameni și animale din zilele noastre, care trăiesc într-un oraș ca al nostru, pe o stradă exact ca a noastră, într-o casă întocmai ca a noastră, care învață să conviețuiască împreună și se confruntă cu tot felul de provocări.

Sucevenii sunt invitați să descopere mai multe despre aceste provocări și despre importanța relației dintre oameni și animale alături de cățelușa Sasha, pisicile Viki și Miha, precum și prietenii lor cu două picioare – Lore și Filip.
„Mieunături urbane” este un spectacol pentru întreaga familie, plin de muzică și culoare, urechi ciulite și codițe fluturânde, din care vom învăța cu toții despre responsabilitatea pe care o avem unii față de alții, indiferent de vârstă, limba pe care o vorbim sau culoarea blănii.

Locație: Auditorium „Joseph Schmidt”
Reprezentații orele: 16.00 și 18.00
Bilete se pot achiziționa de la sediul CCS (str. Zorilor lângă Auto Albina) sau de la intrare. Bilete online de pe iabilet.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 415 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unde fugim de-acasă...0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei