După anul 2004, la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava (USV) a fost demarat un proces de dezvoltare și modernizare, care s-a derulat, fără niciun fel de exagerare, într-un ritm exploziv. Era perioada în care își începea mandatul de rector prof. dr. ing. Adrian Graur, cel care avea să conducă USV până în anul 2012. Ceea ce s-a realizat în acea perioadă, toate investițiile finalizate sau începute, poate fi găsit cu ușurință în mediul on-line. Din acest motiv, discuția cu noastră cu Adrian Graur a atins tangențial aceste aspecte, poveștile investițiilor, încercând să aflăm informații mai puțin cunoscute despre fostul rector. De ce a ales învățământul, de ce și-a dorit să fie rector, cât de sever este ca profesor, care este cel mai mare regret al vieții sale etc.
Din interviul pe care îl puteți viziona integral pe site-ul „Monitorului de Suceava”, dar și pe canalul de YouTube și pe pagina de Facebook ale ziarului nostru, puteți afla că Adrian Graur este dezamăgit de generațiile tinere actuale („Calitatea oamenilor care ajung studenți este un dezastru pe care îl simțim”), dar și de oameni din alte generații, din diverse poziții sociale: „Din păcate, sunt mulți care au nivelul prea coborât ca să mai poți dialoga cu ei”.
Mai puteți afla de ce a renunțat Adrian Graur să candideze la funcția de primar al Sucevei, deși avea oferte de la mai multe partide politice, cum a ajuns să creeze concursul Hard&Soft, care se apropie de a 30-a ediție și care a ajuns să fie foarte apreciat pe plan național și internațional, care a fost prima măsură care a luat-o ca rector, cum a apărut ideea înființării Facultății de Medicină din Suceava și în ce context a afirmat că „puteam realiza mai mult, dacă valorile erau puse în stare de funcțiune”.
#AdrianGraur #USV #Hard&Soft #Suceava #Dezvoltare #Modernizare