Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 oct 2024 - Anul XXIX, nr. 252 (8781)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9732 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5955 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Competiții

Clubul Copiilor Fălticeni găzduiește două concursuri de interes național

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 25 - 27 octombrie 2024, Clubul Copiilor Fălticeni organizează două concursuri de interes național și regional, respectiv Concursul Național de Ecologie și Protecția Mediului „O lume mai curată, o lume mai bună”, ajuns la ediția a XV–a, și Concursul Interjudețean de Orientare Turistică „Cupa Dumbrava Minunată”, ediția a IX –a.

Așa cum am aflat de la profesorul Dan Beraru, coordonatorul cercului Orientare Turistică de la Clubul Copiilor Fălticeni și inițiatorul Concursului Interjudețean de Orientare turistică „Dumbrava minunată”, la concursul de orientare turistică „Cupa Dumbrava Minunată” și-au anunțat participarea 18 echipaje, din județ (Colegiul Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Suceava, Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni, Școala Gimnazială Nr.1 Vadu Moldovei, Școala Gimnazială Oniceni, Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” Fălticeni), și din țară (Palatul Copiilor Iași, Palatul Copiilor Botoșani, Clubul Copiilor Victoria, jud. Brașov, Clubul Copiilor Roman, Clubul Copiilor Cugir, județul Alba, Palatul Copiilor Târgoviște, Școala „Andrei Șaguna”, Deva, județul Hunedoara, Clubul Copiilor Comănești, județul Bacău, Palatul Național al Copiilor București), însumând un număr de peste 100 copii și 15 cadre didactice. Această competiție se bucură de susținerea Federației Române de Orientare, prin inginerul Florin Patraș, arbitru FRO, și a altor cadre didactice cu mare experiență în domeniu, recunoscute la nivel național și nu numai.

 

„O lume mai curată, o lume mai bună”

Concursul Național de Ecologie și Protecția Mediului „O lume mai curată, o lume mai bună” se adresează elevilor din învăţământul formal şi nonformal, de stat, privat sau special, din ţară și străinătate, care au vârste cuprinse între 10 și 19 ani (gimnazial și liceal), care iubesc natura și conștientizează importanța protejării acesteia. Concursul se desfășoară în două faze (județeană și națională) și în două etape (participare directă și indirectă).

De la prof. dr. Marcel Porof, directorul Clubului Copiilor Fălticeni, am aflat că secțiunile concursului sunt Proiecte de mediu - pe 2 categorii de vârstă, gimnaziu și liceu - participare directă la care se adaugă cele cu participare indirectă, desfășurate pe 2 categorii de vârstă, gimnaziu și liceu: Eseu; Poster/afiș; Desen; Obiecte din materiale reciclabile.

La etapa a II-a, cu participare indirectă au fost înscrise peste 150 de lucrări (la cele 4 secțiuni) și 35 de proiecte care provin din 27 de județe, municipiul București (3 echipaje) și Republica Moldova (2 echipaje: Chișinău și Orhei).

La etapa a II-a – cu participare directă, internațională, care se desfășoară în perioada 25 - 27 octombrie 2024, la Clubul Copiilor Fălticeni vor participa 60 elevi și profesori, din 15 județe, municipiul București și Republica Moldova.

 

Competiții organizate cu sprijinul Primăriei Fălticeni și al sponsorilor

”Programul activităților include realizarea unei expoziții cu lucrările participante la concurs; excursie tematică în orizontul apropiat pe traseul: Fălticeni – Crucea Talienilor – Ținutul mănăstirilor (Neamț) - Fălticeni; drumeție în orizontul local: Situl Natura 2000 și complexul turistic ,,Nada Florilor”; Prezentare/susținerea proiectelor realizate; participare la un atelier de lucru - atelierul fanteziei și amenajarea unei expoziții cu lucrările realizate la atelierul de lucru; festivitatea de premiere și acordare de diplome, cupe medalii pentru echipajele participante atât la etapa indirectă cât și la cea directă.

Aceste două activități se organizează cu sprijinul direct al Primăriei Municipiului Fălticeni, care asigură cazarea, masa și transportul participanților la zona de concurs și în parteneriat cu ISJ Suceava și Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni. Sponsori sunt Club Rotary Fălticeni, Colegiile „Vasile Lovinescu” și „Mihai Băcescu” Fălticeni, Editura CD PRESS, Societatea de Geografie din România – Filiala Suceava, SC ROMFOUR, Alma Clinic, Alevia, SC Simos SRL, CAR Învățământ Fălticeni, Merca SRL, Ocolul Silvic Bașotă și SLB Group”, a precizat prof. dr. Marcel Porof, inițiatorul Concursul Național de Ecologie și Protecția Mediului „O lume mai curată, o lume mai bună”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Clubul Copiilor Fălticeni găzduiește două concursuri de interes național.
 Vizualizări articol: 311 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Clubul Copiilor Fălticeni găzduiește două concursuri de interes național5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei