Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 oct 2024 - Anul XXIX, nr. 250 (8779)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9769 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7307 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

ARACIP

Zeci de școli din județ nu au fost niciodată evaluate de Agenția de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

76 de unități școlare din județ nu au trecut până acum de nici o evaluare a Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP), instituție care verifică îndeplinirea unor condiții și standarde pentru desfășurarea activității educaționale.

Inspectorul școlar general Grigore Bocanci a transmis directorilor de școli ca în anul următor să prevadă în bugetul unităților de învățământ sume pentru a programa o evaluare ARACIP.

Aceste evaluări presupun costuri ridicate, circa 15.000 – 20.000 de lei, acesta fiind de altfel și unul dintre motivele pentru care unele școli au preferat amânarea acestor evaluări ARACIP.

În anul școlar 2023-2024, cinci școli sucevene au primit vizita inspectorilor ARACIP pentru evaluarea externă, 13 au fost verificate pentru autorizare, două pentru acreditare, iar nouă au fost monitorizate pentru modernizare/ extindere/ schimbare sediu.

 

Ce verifică ARACIP

Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar supraveghează dacă școlile îndeplinesc cerințele minime obligatorii care să le permită desfășurarea activității.

Întregul proces de evaluare al ARACIP este unul complex și își propune constatarea unor eventuale probleme și deficiențe în școli cu scopul de a fi remediate sau îmbunătățite.

În agenda vizitelor de evaluare ale inspectorilor ARACIP sunt cuprinse activități ca: asistențe la ore, actele instituției, vizitarea spațiilor școlare, interviuri cu părinți, elevi, cadre didactice, aplicarea unor chestionare, studierea rezultatelor elevilor.

Se mai urmăresc aspecte precum dotările cabinetului medical, consilierea școlară, biblioteca, comisiile din școli, activitatea consilierului educativ etc. Studierea documentelor școlare este un punct foarte important din agenda ARACIP, școlile trebuind să prezinte, printre altele, autorizația sanitară de funcționare de la Direcția de Sănătate Publică și autorizația de funcționare emisă de Inspectoratul Județean de Urgență. 

Echipele de control vor întocmi, la final, rapoarte cu privire la cele evaluate. Finalitatea acestor verificări este obținerea unui atestat privind nivelul de calitate al acestor unități, valabil cinci ani.

Reprezentanții ARACIP menționează că scopul acestor verificări nu este de a identifica vinovați sau hibe ale unităților, ci de a îmbunătăți și remedia problemele. În cazul în care calificativele obținute de școlile din județ sunt nesatisfăcătoare, acestea vor fi obligate să elaboreze un plan de măsuri de îmbunătățire a calității pentru un an de zile. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de școli din județ nu au fost niciodată evaluate de Agenția de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar.
 Vizualizări articol: 522 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zeci de școli din județ nu au fost niciodată evaluate de Agenția de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei