Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
marţi, 22 oct 2024 - Anul XXIX, nr. 249 (8778)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

În perioada 25-26 octombrie 2024

Hram la Parohia Adâncata I din comuna Adâncata

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Parohia Adâncata I din comuna Adâncata va organiza, în perioada 25-26 octombrie 2024, un eveniment deosebit în cinstea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, ocrotitorul bisericii parohiale.

Preotul paroh Mihail Spoială îi invită pe credincioșisă participe la slujbele și manifestările religioase dedicate acestui moment important pentru comunitatea locală.  

Părintele Mihail Spoială a spus că evenimentul va începe vineri, 25 octombrie 2024, la ora 17:00, cu întâmpinarea Sfintelor Moaște ale Sfântului Efrem cel Nou, ce vor fi aduse de părintele Constantin Diaconașu, preot slujitor la Biserica Spitalului Județean din municipiul Suceava, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

„Acest moment reprezintă o ocazie pentru credincioși de a se ruga în prezența sfintelor moaște ale unui mare sfânt recunoscut pentru multele sale minuni și pentru ajutorul oferit celor aflați în suferință. După întâmpinarea sfintelor moaște, va avea loc Slujba Vecerniei unită cu Litia, un moment solemn de rugăciune și mulțumire, în care se aduc laude Domnului și Sfântului Mare Mucenic Dimitrie. Credincioșii vor putea participa apoi la o procesiune cu sfintele moaște prin sat, care va culmina cu un moment de rugăciune la Biserica de lemn din Adâncata, un locaș de cult cu o profundă semnificație istorică și spirituală pentru comunitate. Acolo, se va desfășura un scurt moment de rugăciune, înainte ca moaștele Sfântului Mare Mucenic Dimitrie să fie aduse la biserica noastră parohială”, a transmis preotul paroh Mihail Spoială.

 

Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, sâmbătă, cu sobor de preoți și diaconi

Ziua de vineri, 25 octombrie, se va încheia cu o agapă frățească, un prilej de comuniune între toți cei prezenți, într-o atmosferă de pace și bucurie, în duhul tradiției ortodoxe. Sâmbătă, 26 octombrie, ziua în care este prăznuit Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, programul religios va începe la ora 08:00, cu Slujba Utreniei, urmată de Acatistul Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, o rugăciune profundă de cinstire și chemare în ajutor a sfântului.

Punctul central al zilei va fi Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, la care sunt așteptați să participe un sobor de preoți și diaconi, alături de credincioșii ce doresc să aducă rugăciuni de mulțumire, de laudă și de cerere lui Dumnezeu. „Sfânta Liturghie va fi un moment de înălțare sufletească și comuniune în rugăciune, la care se va adăuga și un cuvânt de învățătură rostit de unul dintre preoții prezenți, pentru a inspira și a întări credința celor prezenți. După aceasta, va fi săvârșit Parastasul ctitorilor bisericii, în semn de recunoștință pentru cei care au contribuit la ridicarea și păstrarea acestui locaș de cult de-a lungul timpului. Această slujbă specială este un prilej de rugăciune pentru cei adormiți, care au lăsat în urma lor o moștenire spirituală valoroasă pentru comunitate. Evenimentul religios se va încheia cu o nouă agapă frățească, unde participanții vor avea ocazia să se bucure împreună de bucate tradiționale, într-un cadru de comuniune și fraternitate”, a mai completat preotul paroh Mihail Spoială.

Evenimentul din perioada 25-26 octombrie 2024 reprezintă un prilej deosebit pentru credincioșii din județul Suceava și împrejurimi de a se aduna pentru a cinsti pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie și a se ruga în prezența sfintelor moaște ale Sfântului Efrem cel Nou. „Aceste momente de rugăciune, procesiune și comuniune întăresc legăturile duhovnicești și sociale din cadrul comunității, oferind o oportunitate de interiorizare și de întărire a credinței”, a concluzionat preotul paroh Mihail Spoială.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hram la Parohia Adâncata I din comuna Adâncata.
 Vizualizări articol: 610 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Hram la Parohia Adâncata I din comuna Adâncata3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei