Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 oct 2024 - Anul XXIX, nr. 243 (8772)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9744 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5501 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Listă lungă în boxa acuzaților

35 de traficanți de droguri, din două grupări, trimiși în judecată în cel mai mare dosar al DIICOT Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii de la DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava au finalizat în luna septembrie un amplu dosar privind traficanți de droguri din două grupări mari, una de la Gura Humorului și una de la Suceava, care o bună perioadă de timp au făcut tranzacții între ele. Pe lângă traficanții mari, structurile antidrog i-au trimis în judecată și pe cei care au făcut transporturi pentru dealeri ori le-au vândut din substanțele interzise.

Așa s-a ajuns la un număr impresionant de inculpați trimiși în judecată: 35.

Una dintre grupări este cea care o alimenta și pe judecătoarea Ana Maria Chirilă, trimisă în judecată pentru fapte de corupție, de favorizare a făptuitorului și consum de droguri de mare risc.

 

Principalii dealeri rămân privați de libertate la 7 luni de la descinderile procurorilor

De menționat și că principalii dealeri puși sub acuzare în acest dosar continuă să fie arestați preventiv din luna martie a acestui an (când au avut loc perchezițiile), în timp ce cei din eșalonul doi au obținut recent înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Oricum, cert este că principalii vizați de anchetă sunt privați de libertate, semnalul instanțelor față de traficanții de droguri fiind destul de clar în ultima perioadă.

După ce s-a adunat probatoriu, pe data de 12 martie a.c. procurorii de la DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava au efectuat nu mai puțin 33 de percheziții în cel mai mare dosar pe linie de trafic de droguri din ultimii ani. S-ar fi acționat probabil mai repede, dar prioritatea a fost legată de punerea sub acuzare a judecătoarei Chirilă, de la Tribunalul Suceava.

Pe scurt, descinderile au vizat grupările de traficanți de droguri ”Pancy” din Gura Humorului și ”Niki” din Suceava.

Din cercetări a rezultat că, în cursul anului 2023, la Gura Humorului s-a constituit un grup infracțional organizat format din Petru-Cătălin Cotoc, zis Pancy, fratele acestuia, Alexandru, și încă o persoană care nu a putut fi identificată.

Membrii grupului ar fi acționat cel puțin începând din aprilie 2023.

”Pancy” a fost unul dintre principalii beneficiari ai informațiilor secrete de anchetă de la judecătoarea Ana-Maria Chirilă, de la Tribunalul Suceava.

Gruparea Pancy vindea droguri către gruparea ”Niki”, condusă de Neculai Popovici, zis Niki, rezultă din ancheta DIICOT.

”Niki” are 43 de ani, este din municipiul Suceava și are o casă în satul Luncușoara, comuna Udești.

Tot la Luncușoara avea și un bar care era un adevărat depozit de droguri pentru piața din municipiul Suceava, a rezultat din cercetări.   

16 inculpați din cele două grupări au fost arestați inițial în acest amplu dosar.

 

Droguri de mare risc traficate de gruparea care alimenta și judecătoarea

În perioada aprilie-septembrie 2023, inculpatul Bogdan-Ionuț Manoliu, în vârstă de 28 de ani, din municipiul Suceava, ar fi intermediat ca informații nepublice de la judecătoarea Chirilă (consumatoare de droguri de la gruparea lui ”Pancy”) să ajungă la liderul Petru-Cătălin Cotoc - zis ”Pancy”.

De amintit și de genul de droguri traficate de „Pancy”, toate din categoria droguri de mare risc, respectiv ”cocaină sintetică”, ”cristal” „praf” sau ”alb”, toate droguri de prizat.

Inclusiv în locuința judecătoarei era consumate droguri de mare risc.

 

Gura Humorului, piață de alimentare cu droguri pentru Suceava

Un alt nume important arestat în aceste dosar este Lili Manoliu, din Gura Humorului, care vindea droguri de la domiciliu către mai mulți dealeri din municipiul Suceava. Lili este acuzată că a continuat activitatea infracțională după ce soțul ei, Marcel Manoliu, a fost condamnat pentru trafic de droguri.  

Un alt lider care continuă să fie arestat este Kevin Moriss Cioban, în vârstă de 28 de ani, din Suceava, vânzător de etnobotanice interceptat de polițiști în mai multe rânduri. Acesta a fost interceptat la volan de mai multe ori și când nu mai avea dreptul de a conduce, fiind pus sub acuzare și pentru infracțiunea de conducere fără permis în formă continuată.   

 

Traficații, opriți rând pe rând de polițiștii rutieri și lăsați fără permise de conducere. Nu au renunțat la trafic, ci au căutat șoferi

De altfel, mai toți dealerii principali ai grupării au rămas pe rând fără permise de conducere după ce au fugit de polițiști în timp ce transportau droguri.

Datele și probele s-au adunat pas cu pas, iar la un moment dat, rezultă din datele din dosar, anchetatori știau în mare parte cine sunt cei implicați, cu ce mașini fac transporturile de droguri și ce trasee fac periodic.

Așa s-a ajuns la interceptări în trafic, făcute de regulă de echipaje rutiere de poliție. Se procedează așa pentru ca traficanții să nu-și dea seama prea repede că sunt deja în monitorizarea structurilor antidrog. 

Aparent, traficanții erau opriți de polițiștii rutieri pentru controale de rutină, pentru a li se testa alcoolemia sau pentru viteză excesivă.

Treptat, s-a ajuns ca dealerii principali să rămână fără permise de conducere pentru viteză excesivă sau neoprire la semnalul agenților de poliție. Cum afacerea era prosperă, se căutau cu disperare complici care să fie dispuși să facă transporturile de droguri.

Așa s-a ajuns inclusiv ca un taximetrist din Suceava să devină transportator de droguri.

De asemenea, de la barul din Luncușoara de unde se vindeau drogurile, și vânzătoarele de la tejghea au ajuns să vândă substanțe interzise și să devină traficante de droguri.

Două vânzătoare de la micul bar din Luncușoara sunt și ele trimise în judecată pentru trafic de droguri.

Alți transportatori de droguri au ajuns și ei în boxa acuzaților.

Procurorii au date clare, în cazul multora dintre ei, că știau prea bine ce transportă, prin atenția cu care disimulau pachetele cu substanțe interzise.

 

Procesul cu 35 de inculpați începe la Tribunalul Suceava.

Dosarul cu 35 de inculpați trimiși în judecată a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Suceava, unde urmează să înceapă judecata efectivă.

Mulți dintre inculpați vor încerca să se apere cu argumentul că nu au făcut decât să ducă un colet dintr-o parte în alta la solicitarea unui prieten. Evident că rolul unora a fost mai mic, însă cert este că per ansamblu prin acest dosar structurile antidrog au dat o puternică lovitură traficanților care alimentau mulți consumatori aflați pe marginea prăpastiei.

Din păcate, o confirmă tot structurile antidrog, fenomenul traficului de droguri este imposibil de stârpit, piața fiind dinamică, iar dealerii scoși din circuit fiind înlocuiți imediat de alții. 

Toți cei 35 de inculpați trimiși în judecată în acest dosar se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o sentință definitivă a judecătorilor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 35 de traficanți de droguri, din două grupări, trimiși în judecată în cel mai mare dosar al DIICOT Suceava.
 Vizualizări articol: 1224 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
35 de traficanți de droguri, din două grupări, trimiși în judecată în cel mai mare dosar al DIICOT Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei