Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 oct 2024 - Anul XXIX, nr. 239 (8768)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5377 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Perioada 10 – 16 octombrie

Unde fugim de-acasă...

Expoziția de tapiserie – Lucia Pușcașu, la Muzeul de Istorie Suceava

Expoziția de tapiserie realizată de artistul plastic Lucia Pușcașu este deschisă publicului în perioada 8 octombrie - 3 noiembrie 2024, la Muzeul de Istorie Suceava.

 

Joi, 10 octombrie

Lansarea albumului de artă „Angela Pitariu Bolnavu”, la Muzeul de Istorie

Muzeul Național al Bucovinei organizează joi, 10 octombrie 2024, la ora 16:00, în Foaierul Muzeului de Istorie din municipiul Suceava, lansarea albumului de artă „Angela Pitariu Bolnavu”. Albumul va fi prezentat de criticul de artă prof. univ. dr. Petru Bejan și de prof. dr. Raluca Schipor-Baban. În cadrul evenimentului de lansare a albumului „Angela Pitariu Bolnavu”, participanții vor putea viziona câteva dintre lucrările reprezentative ale artistei, expuse în perioada 6-13 octombrie 2024 în Foaierul Muzeului de Istorie.

 

Alexandru Mironov şi Cristian Român, la USV

Alexandru Mironov şi Cristian Român, senior-editors ai revistei „Ştiinţă şi Tehnică”, vin la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, la invitația Centrului de orientare, asociere și consiliere în cariera de cercetător - COACH USV. Centrul va organiza joi, 10 octombrie, de la ora 18:00, în Sala Senatului a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (corp A), activitatea „Cafeneaua Ştiinţei” cu cei doi invitați.

 

Concert cu Ada Milea

Concert cu Ada Milea  - Locație: Auditorium „Joseph Schmidt”, Ora: 19.00

Costul biletelor: 20 lei (elevi, studenți și pensionari), 40 lei (pentru publicul general). Bilete se pot achiziționa de la sediul CCS (str. Zorilor lângă Auto Albina) sau de la intrare.

 

A XII-a ediție a Galei Premiilor ASATD, la Vatra Dornei

Primăria municipiului Vatra Dornei, Asociația Scriitorilor și Artiștilor din Țara Dornelor (ASATD) și Casa de Cultură „Platon Pardău” organizează joi, 10 octombrie 2024, de la ora 16:00, cea de-a XII-a ediție a Galei Premiilor ASATD.

Programul galei cuprinde un moment artistic susținut de grupul vocal instrumental UNISON, de la Școala Gimnazială Nr. 4, și de recitatorul Darius Cantemir, urmat de acordarea premiilor ASATD.

Tot în cadrul galei, va fi lansată și revista „Bucovina Literară” (anul XXXV, nr. 7 – 8 – 9). Invitați speciali: scriitorul Alexandru Ovidiu Vintilă, președintele Societății Scriitorilor Bucovineni, maestrul Mihai Pânzaru PIM, artist plastic, criticul literar Isabel Vintilă.

 

,,Jocul cu absurdul”, la BMCM

Biblioteca Municipală Câmpulung Moldovenesc (BMCM), în parteneriat cu CJ Cluj, Asociația Delia și Asociația Artiștilor Fotografi din România, vă invită la vernisajul noii expoziții temporare de artă fotografică ,,Jocul cu absurdul”. Expoziția ,,Jocul cu absurdul” este o încercare, într-o viziune aparte, de a uni fotografia cu pictura și grafica. Lucrările realizate de cunoscutul fotograf clujean Gelu Stănculescu, alături de colaboratoarea Maria Scîrleț, sunt monocrome și pline de texturi care le oferă aproape un aspect tridimensional.

,,Jocul cu absurdul” nu este doar o expoziție de artă fotografică, ci o provocare profundă a conștiinței umane (Lavinia Pop). Vernisaj: joi, 10 octombrie 2024, ora 17:30 - Mansarda BMCM



Vineri, 11 octombrie

Seara de Poezie 2, în Palo Santo Shop, Bar & Coffee Hub din municipiul Suceava

Casa de Poezie Light of ink, în parteneriat cu Editura Charmides, organizează vineri, 11 octombrie 2024, începând cu ora 18.30, o nouă seară de poezie (Seara de Poezie 2, ediția de toamnă), ce va avea loc în Palo Santo Shop, Bar & Coffee Hub din municipiul Suceava, Strada Bistriței 8, Cartier Obcini.

Invitatul special al ediției este poetul Florin Partene. În cadrul Serii de Poezie, va fi lansat volumul „Poezii pentru începători” (Editura Charmides, 2023). Prezintă poetul Vlad Sibechi, cronicar literar. Moderatoare, poeta Adela Șulea. Debutează la Seara de Poezie poeta Iustina Manolache.

 

Sâmbătă, 12 octombrie

„Sărbătoarea Toamnei”, la Vad Martin, în Vicovu de Sus

„Sărbătoarea Toamnei” va fi organizată, pe 12 octombrie 2024, începând cu ora 16:00, la Vad Martin, în Vicovu de Sus. La 20 de ani de la deschidere, Vad Martin vrea să-i răsfețe pe localnici și nu numai cu un „târg al aromelor de toamnă”. Aici vă veți delecta cu bunătăți tradiționale, muzică, dans și voie bună.

 

„Micul prinț”, la Teatrul Municipal  „Matei Vișniec”

„Micul prinț”, de Antoine de Saint  - Exupery, la Teatrul Municipal „Matei Vișniec”, sâmbătă, 12 octombrie, la ora 19:00. Direcția de scenă și muzica: Tibor Cari. Biletele sunt puse în vânzare atât la casieria teatrului, cât și online: https://www.bilet.ro  /eveniment/micul-print-14281

 

Duminică, 13 octombrie

In Memoriam Ciprian Porumbescu

La Parohia ”Sfântul Dimitrie” – Stupca va avea loc duminică, 13 octombrie, evenimentul cultural-liturgic In Memoriam Ciprian Porumbescu, prilejuit de împlinirea a 171 de ani de la nașterea compozitorului. Ora 9.00 – Slujba Sfintei Liturghii; ora 11.00 – Rânduiala Parastasului, ora 11.30 - Alocuțiuni. Răspunsurile liturgice vor fi oferite de Corala ”Ciprian Porumbescu”, dirijor Alexandru Semeniuc.

 

Luni, 14 octombrie

Actorul Claudiu Bleonț vine la Suceava, cu „Paracliserul”

Actorul Claudiu Bleonț vine la Suceava, cu „Paracliserul”. El va susține luni, 14 octombrie 2024, începând cu ora 19.00, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, piesa de teatrul „Paracliserul”, de Marin Sorescu, „o monodramă despre relația individului cu divinitatea”. Direcția scenică a spectacolului a fost creată de Claudiu Bleonț, scenografia: Andrada Chiriac, video: Sebastian Gherman.

Biletele costă 75 de lei și pot fi cumpărate de la secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, intrare B, etaj 1, programul Agenției de bilete: de luni până vineri, între orele 9:00-15:00. Informații și rezervări: 0230 523 718.

 

Marți, 15 octombrie

Spectacolul „Umor, Prostie și Fake News”, la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava

Pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava va avea loc marți, 15 octombrie 2024, începând cu ora 19.00, spectacolul „Umor, Prostie și Fake News”.

Este vorba de spectacolul interactiv în inconfundabilul stil Divertis, spectacol pe care vi-l propun Toni Grecu, Doru Antonesi, Valentin Darie și Ioan T. Morar, „trei Divertis și un Cațavenc”. Biletele costă 100 de lei și pot fi cumpărate de la secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, intrare B, etaj 1, programul agenției de bilete: de luni până vineri, între orele 9:00-15:00. Informații și rezervări: 0230 523 718.

 

Miercuri, 16 octombrie

Teatru – Hansel și Gretel, spectacol pentru copii

Hansel și Gretel este o adaptare a celebrei piese scrisă de Frații Grimm, cunoscută tuturor, indiferent de vârstă.
Doi copii, frate și soră, sunt abandonați în pădure de către tatăl lor, împins de sărăcie, dar mai ales la insistența mamei vitrege. Cei doi copii trec printr-o serie de peripeții captivante.
Istețimea și curajul lui Hansel, încrederea și bunătatea surioarei lui, Gretel, îi vor ajuta să învingă vrăjitoarea cea rea, pe care o întâlnesc în adâncul pădurii, într-o căsuță de turtă dulce.
Iubirea de frate învinge orice obstacol.
Spectacolul este cu actori și păpuși, destinat copiilor, dar recomandat și adulților.

Locație: Auditorium „Joseph Schmidt”
Reprezentații orele: 16.00 și 18.00
Costul biletelor: 10 lei (elevi, studenți și pensionari), 20 lei (pentru publicul general).
Bilete se pot achiziționa de la sediul CCS (str. Zorilor lângă Auto Albina) sau de la intrare.
De la ora 20.00 - Observații astronomice la Observatorul USV

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 100 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unde fugim de-acasă...0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei