Săptămâna trecută, de Ziua Europeană a Limbilor, Teatrul Municipal „Matei Vișniec” din Suceava a găzduit Consfătuirea județeană aprofesorilor de limbi moderne - engleză și germană modernă - întâlnire anuală ce înglobează prezentări, discuții, dezbateri și propuneri pentru o bună organizare a noului an școlar.
Inspectorul școlar pentru limbi modern - limba engleză, prof. Gabriela Parascheva Hisem, a subliniat că „acum, mai mult ca oricând, diversitatea lingvistică reprezintă cheia unei mai bune comunicări interculturale și este unul dintre principalele elemente ale bogatului patrimoniu cultural european.Sub semnul diversității lingvistice s-au organizat și consfătuirile județene ale profesorilor de limba engleză și limba germană din județul Suceava.În cadrul întâlnirilor s-a discutat despre diagnoza procesului educațional pentru limbi moderne (limba engleză/limba germană modernă), la nivelul județului, pentru anul școlar 2023-2024”.
Întâlnirea a cuprins și o scurtă prezentare a raportului anual al inspectorului școlar pentru limbi moderne - limba engleză pentru anul școlar 2023-2024, precum și prioritățile educației pentru anul 2024-2025 (prezentarea elementelor de noutate prevăzute de Regulamentul-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământul preuniversitar, aprobat prin OME Nr. 5726/06.08.2024 și prezentarea Reperelor metodologice pentru aplicarea curriculumului la clasa a XII-a în anul școlar 2024-2025 - limbi moderne).
Au mai fost aduse în prim-plan graficul și tematica cercurilor pedagogice, organizarea olimpiadelor școlare de limbi moderne pentru anul școlar 2024-2025 (limba engleză/limba germană modernă), dar și noutățile privind inspecțiile de specialitate.
Recunoaștere pentru elevii merituoși și profesorii lor
Profesorii și elevii care au obținut rezultate deosebite la Olimpiada Națională de limba engleză din anul școlar trecut au fost simbolic recompensați pentru implicarea deosebită și pentru rezultatele remarcabile obținute.
Momentele muzicale au fost oferite de octetul Crescendo și de eleva Cristina Jitaru, de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava, îndrumați de prof. Iulia Buraciuc.
„Multitudinea de activități non-formale și informale realizate de către profesorii și elevii din județul Suceava, cu ocazia Zilei Europene a Limbilor, sunt mărturia creativității și a dedicării comunității noastre. A fost implicat un număr impresionant de elevi din 61 de școli sucevene, atât din mediul urban, cât și din cel rural. Ca în fiecare an, Inspectoratul Școlar Județean Suceava, alături de partenerii educaționali, marchează această zi a unității în diversitate prin activități creative și dinamice imersate în cultura popoarelor a căror limbă o vorbesc sau o studiază”, a mai adăugat inspector școlar pentru limbi modern - limba engleză, prof. Gabriela-Parascheva Hisem.