Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 sep 2024 - Anul XXIX, nr. 227 (8756)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4629 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demers

Activistul Daniel Bodnar, rămas infirm în urma unui accident, strânge semnături pentru a candida la parlamentare ca independent

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Activistul de mediu Daniel Bodnar, care a continuat să sesizeze suspiciuni de transporturi ilegale de lemn și după ce a suferit un teribil accident în urma căruia a rămas cu grad de infirmitate, vrea să încerce să obțină un mandat în viitorul parlament al României, în urma unei candidaturi ca independent.

Daniel Bodnar a început deja prin rețeaua sa de susținători campania de strângere de semnături care să îi permită să poate candida pentru un post de deputat.

Daniel susține că a strâns deja mai bine de jumătate din semnăturile necesare și este convins că din Parlamentul României poate duce o luptă mult mai eficientă pe linia combaterii exploatării ilegale de masă lemnoasă din România, dar nu numai.

”Eu cred că o să am un scor bun, am semnale pozitive. Oamenii simpli se implică cel mai mult și îmi sunt alături”, spune Daniel Bodnar.  

Apelul acestuia a fost și rămâne către cei care îi apreciază munca pe linie de activism de mediu din ultimii ani și care se implică prin faptul că strâng o listă de semnături pentru el.

Daniel se deplasează apoi prin județ și adună listele.  

”Vreau să îmbunătățesc proiectele pe mediu și păduri și în plus să urnesc construcția de baze sportive pentru copii și juniori. Apoi, sper să pot face ceva și pentru persoanele cu dizabilități și drepturile acestora, adesea nerespectate în România”, spune Daniel Bodnar.

Rădăuțeanul duce o teribilă luptă pentru recuperare după ce a fost rănit foarte grav într-un accident rutier care a avut loc în ianuarie 2021.

Cu un diagnostic groaznic, cu fractură de coloană lombară, cu paraplegie, Daniel a demonstrat fără îndoială că este un luptător. A reușit să rămână în prim-plan ca activist de mediu și a participat în măsura în care a putut în continuare la acțiuni prin care a contribuit la depistarea hoților de lemne.

A făcut mii de ore de recuperare, a făcut progrese, mai întâi pentru a se ridica în picioare, apoi pentru a merge în cadru, mai recent pentru a se deplasa în cârje.

Activistul de mediu Daniel Bodnar a fost implicat într-un grav accident rutier, în noaptea de 18 spre 19 ianuarie 2021, în jur de ora 2.20, pe raza comunei Sucevița. El era pasager în mașina condusă de un alt activist de mediu, Daniel Ghinghiloschi. Acesta a pierdut controlul asupra autoturismului BMW pe care îl conducea, mașina lovind violent un podeț și poarta unei case.

Șoferul a scăpat cu răni mai ușoare, însă Bodnar a suferit leziuni grave. Daniel Bodnar a fost diagnosticat cu „fractură de coloană lombară, paraplegie și fractură complexă la o gleznă”.

Activiștii se aflau atunci în trafic, monitorizând transporturi de lemn, au declarat ei.

Tentativa acestuia de a fi ales deputat va fi una foarte dificilă, având în vedere sistemul actual electoral și postura sa de independent.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Activistul Daniel Bodnar, rămas infirm în urma unui accident, strânge semnături pentru a candida la parlamentare ca independent.
 Vizualizări articol: 1561 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Activistul Daniel Bodnar, rămas infirm în urma unui accident, strânge semnături pentru a candida la parlamentare ca independent3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei