Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 sep 2024 - Anul XXIX, nr. 224 (8753)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9745 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4568 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Vernisaj

Expoziția „Armonie și culoare”, la Muzeul Apelor din Fălticeni. Pictorița Mariana Lungu impresionează cu peste 100 de lucrări

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Muzeul Apelor „Mihai Băcescu” din Fălticeni a fost, vineri seara, gazda unui eveniment deosebit pentru comunitatea locală și iubitorii de artă: vernisajul expoziției personale „Armonie și culoare” semnată de pictorița Mariana Lungu. Aflată la cea de-a șasea expoziție personală, artista a adus în fața publicului peste 100 de lucrări, realizate în tehnici variate - ulei, acrilic și acuarelă - și în stiluri diverse, reflectând o paletă largă de preocupări artistice. Lucrările expuse, toate create între 2023 și 2024, reprezintă nu doar o evoluție în cariera sa artistică, ci și o perspectivă asupra căutărilor sale constante în lumea culorilor și formelor.

Expoziția „Armonie și culoare” se distinge prin diversitatea tematică și stilistică. Mariana Lungu a reușit să surprindă natura, portretele, peisajele și simbolurile religioase într-un mod personal, profund și evocativ. Astfel, expoziția poate fi considerată o adevărată „călătorie” prin lumea Marianei Lungu, o călătorie în care vizitatorii sunt invitați să exploreze atât lumea materială, cât și pe cea spirituală.

Printre temele abordate în expoziție se regăsesc peisaje reprezentând anotimpurile - primăvară, vară, toamnă și iarnă -, imagini ale Fălticeniului interbelic și portrete. Fiecare lucrare reflectă migala, precizia și pasiunea artistei pentru detalii, mai ales în compozițiile sale naturale, unde peisajele emană prospețimea naturii și emoția reamintirii unor momente dragi. În plus, artista explorează simbolistica religioasă într-o serie de lucrări conceptuale realizate în ultimii doi ani, adăugând o dimensiune introspectivă și spirituală expoziției.

În completarea peisajelor și a portretelor, Mariana Lungu a expus și lucrări de artă decorativă, incluzând două tablouri cu tematică marină în care a folosit scoici, un element de noutate ce aduce aminte privitorilor de amintirile de la mare. Aceste tablouri adaugă o notă de originalitate și inovație expoziției, oferind o punte între natura terestră și cea marină.

 

O prezență artistică consistentă

 

Expoziția „Armonie și culoare” nu este doar un eveniment izolat, ci continuă un parcurs artistic solid și de lungă durată. Este a șasea expoziție personală a Marianei Lungu, iar pentru a patra oară lucrările sale sunt expuse la Muzeul Apelor „Mihai Băcescu”. Această colaborare strânsă dintre muzeu și artistă a fost subliniată de gazda evenimentului, muzeografa Maria Crăciun, care a evidențiat tradiția creată în timp și a felicitat-o pe Mariana Lungu pentru pasiunea și perseverența sa în a aduce artă de calitate în fața publicului local.

„Expoziția vernisată astăzi la Muzeul Apelor prezintă lucrări de pictură a artistului plastic Mariana Lungu. Este a patra expoziție a pictoriței Mariana Lungu găzduită de muzeul nostru și putem spune deja că a devenit o tradiție pentru această doamnă să își expună ultimele lucrări la acest muzeu. Îi urăm sănătate, inspirație, putere de muncă și să avem o colaborare cât mai frumoasă”, a declarat Maria Crăciun în deschiderea evenimentului.

Publicul prezent la vernisaj a fost compus din prieteni, cunoscători ai artei, dar și colaboratori apropiați ai artistei. Atmosfera a fost una relaxată și plină de entuziasm, iar evenimentul a fost perceput ca o celebrare a pasiunii pentru artă și a dedicării cu care Mariana Lungu își desfășoară activitatea artistică.

 

Un drum artistic ghidat de experiență

 

Despre talentul și evoluția Marianei Lungu a vorbit și prof. Loredana - Mihaela Ceică, inspector pentru arte în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Suceava și profesor la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”. Aceasta a fost alături de artistă încă de la începutul carierei sale, contribuind la formarea și dezvoltarea talentului ei.

Profesoara Loredana Ceică a subliniat faptul că, deși ea însăși i-a fost mentor Marianei Lungu, colaborarea dintre ele a fost un schimb reciproc de experiență, iar Lungu a dovedit o capacitate extraordinară de a învăța și a evolua.

„Lucrările din această expoziție sunt pe diferite teme. Doamna Mariana a încercat să surprindă atât natura, cât și portretele, experimentând diverse tehnici. Mă bucur de fiecare dată când particip la aceste expoziții și sunt în calitate de curator ale acestor evenimente. Pentru mine, doamna Mariana a devenit o prietenă adevărată, un exemplu de pasiune și dăruire pentru artă”, a declarat Loredana Ceică.

Pictorița Mariana Lungu a studiat arta la Școala Populară de Artă „Ion Irimescu” din Suceava, sub îndrumarea profesorului acuarelist Dumitru Rusu. După finalizarea studiilor, a început să participe la concursuri internaționale, unde a obținut numeroase premii și diplome. Aceste succese au consolidat poziția Marianei Lungu în lumea artei, atât la nivel național, cât și internațional.

 

Pictura ca formă de expresie personală

 

În discursul său, Mariana Lungu a subliniat importanța picturii ca formă de exprimare personală, un „joc al imaginației” care îi permite să exploreze și să transmită emoții, idei și impresii. „Fiecare lucrare este reflecția poetică, plină de culori, a unui moment pe care l-am trăit sau mi l-am imaginat”, a spus artista.

Prin lucrările sale, Mariana Lungu reușește să creeze o legătură între imaginație și realitate, oferind privitorilor o călătorie vizuală și emoțională.

Pictorița a exprimat și bucuria de a-și putea împărtăși creațiile cu publicul: „Mă bucur că am putut să organizez această expoziție. Consider că este un prilej plăcut de a mă întâlni cu dumneavoastră, cu persoane dragi mie. Eu mi-am așternut toate gândurile pe pânză pentru a transmite răspunsuri la multe din întrebările nerostite ale sufletului.”

 

Un moment muzical special

Vernisajul expoziției „Armonie și culoare” a fost completat de un moment artistic special oferit de solista de muzică populară Laura Lungu, profesoară de limba franceză la Colegiul „Nicu Gane” din Fălticeni. Aceasta i-a încântat pe cei prezenți cu un recital de melodii populare din repertoriul propriu, adăugând un strop de farmec și emoție serii.

Expoziția rămâne deschisă publicului la Muzeul Apelor „Mihai Băcescu” din Fălticeni până la sfârșitul lunii octombrie, oferindu-le tuturor celor interesați posibilitatea de a descoperi sau redescoperi talentul și viziunea artistică a Marianei Lungu. Prin diversitatea tematică și stilistică, această expoziție reprezintă o celebrare a frumuseții și emoțiilor transmise prin artă, consolidând statutul artistei ca una dintre figurile remarcabile ale picturii contemporane din zonă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziția „Armonie și culoare”, la Muzeul Apelor din Fălticeni. Pictorița Mariana Lungu impresionează cu peste 100 de lucrări.
 Vizualizări articol: 142 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Expoziția „Armonie și culoare”, la Muzeul Apelor din Fălticeni. Pictorița Mariana Lungu impresionează cu peste 100 de lucrări5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei