Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sf. Ioan cel Nou” continuă să se dezvolte, având în momentul de față proiecte în derulare și pregătite de peste 40 de milioane de euro. Gheorghe Flutur a spus că la acestea se adaugă și viitoarele spitale de copii și de boli infecțioase, în valoare totală de circa 170 de milioane de euro.
Făcând referire la investițiile în derulare, Flutur a amintit de proiectul de anvelopare și reabilitare energetică a clădirii spitalului nou, în valoare de circa 13 milioane de euro. „Pe lângă anvelopare se pot vedea lucrările pentru combaterea infecțiilor nosocomiale, un proiect de 3,5 milioane de euro. Și aici avem în vedere blocul operator. În toate sălile de operație se schimbă tot ce înseamnă covoare, tapetul de pe pereți, lavoarele chirurgicale și avem și dotări cu aparatură, respectiv roboți de dezinfecție, mașini de spălat speciale pentru dușumea, lămpi ultraviolete și un sistem de supraveghere a igienei mâinilor pentru personalul medical. Toate acestea sunt extrem de importante pentru siguranța oamenilor. Aceste lucruri sunt în linie dreaptă, pentru că dotările deja au venit”, a precizat Flutur. El a mai adăugat că o altă investiție este și noua secție ATI pentru bebeluși printr-un proiect de 1,5 milioane de euro, care va fi dotată cu cinci incubatoare, cinci ventilatoare noi, injectomate și toate dotările necesare.
„Mai avem apoi cabinetul de planificare familială al Spitalului Clinic Județean, dar și un cabinet stomatologic nou pentru copii care a fost deja aprobat în Consiliul Județean. La spital va veni și al doilea angiograf pentru tratarea AVC-urile. Suntem singurii pe Moldova care tratează AVC-uri. De asemenea, am promovat un proiect pentru un computer tomograf de ultimă generație și un mamograf 3D”, a arătat Flutur.
Flutur: „Mă bucur că această modernizare a Spitalului Clinic Județean Suceava continuă”
Gheorghe Flutur a spus că tot la spital se implementează un proiect pentru digitalizare, în valoare de 700.000 de euro, pentru fluxul documentelor, fișa pacientului, accesul în timp real la datele pacientului și aparate aflate la intrarea în spital la care aparținătorii pot afla unde sunt pacienții și starea lor. „Reamintesc de asemenea că am dat drumul și se lucrează la documentația pentru extinderea UPU și construcția unei săli politraumă, pentru cei care vin cu accidente și pentru care trebuie să intervină medici de mai multe specializări. Vom extinde și secția ATI, care va fi dublată, și mă bucur că au primit aprobare pentru paturi pentru arși, ceea ce este extrem de important pentru Suceava”, a arătat șeful administrației județene. El a mai spus că tot la spital se amenajează și o sală de mese și o cantină.
„Pregătim acum și documentația pentru un ambulatoriu de psihiatrie pentru spitalul de la Burdujeni. Avem în vedere și supraînălțarea ambulatoriului și înființarea unei săli de curs pentru studenți, pentru că aici vor veni să facă practică. De asemenea, vom supraînălța un spațiu aflat lângă DSP Suceava pentru un centru de specializare a cadrelor medicale de la Suceava”, a declarat președintele CJ Suceava.
El a spus că săptămâna viitoare va vorbi și despre noul spital de oncologie și a adăugat că în vechiul pavilion de oncologie Consiliul Județean a finanțat achiziționarea de echipamente pentru tratarea cu izotopi a cancerelor de prostată și de tiroidă. Flutur a subliniat că Suceava este al patrulea centru din țară în care se tratează cele două tipuri de cancer. În final, el a declarat că tot la Spitalul Clinic administrația județeană a finanțat o investiție pentru schimbarea sistemului de aer condițional. „Este o paletă enorm de mare de investiții. Avem foarte multă treabă aici, e un șantier și eu mă bucur că această modernizare a Spitalului Clinic Județean Suceava continuă. Mulțumesc echipei manageriale pentru implicarea foarte puternică și consistentă în această perioadă”, a încheiat Gheorghe Flutur.