Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 sep 2024 - Anul XXIX, nr. 220 (8749)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9746 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4657 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fără deșeuri

Let’s Do It, Romania!: Zi de curățenie națională, pe 21 septembrie, în tot județul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Let’s Do It, Romania! revine cu o nouă zi de curățenie națională pe 21 septembrie, în aproape toate județele țării, printre care și Suceava, România alăturându-se celor aproape 200 de țări care fac curățenie în aceeași zi, unite într-o misiune comună: o lume cu mai puține deșeuri.
Este a XI-a ediție a Zilei de curățenie națională, ediție care promovează „O țară mai curată, pentru că natura se sufocă sub deșeuri”.

Voluntarii din toate cele 41 de județe ale României sunt invitați pe 21 septembrie să redea frumusețea naturii care se sufocă, să strângă deșeurile și să petreacă o zi alături de oameni dornici să facă fapte bune. Înscrierile se fac pe https://app.letsdoitromania.ro/loginsau https://letsdoitromania.ro, iar informații suplimentare vor oferi coordonatorii județeni. Florin Grădinariu coordonează campania în județ.

„Trăim și respirăm împreună în același loc, iar casa noastră se numește Pământ. Indiferent de vârstă, culoare sau locul în care ne aflăm, avem aceeași misiune – să oferim naturii șansa de a respira din nou. Împreună suntem de neoprit! Pe 21 septembrie, avem nevoie și de tine!

Este timpul să acționăm! Nu doar pe 21 septembrie, de Ziua de Curățenie Națională, ci pe tot parcursul anului. Fiecare dintre noi poate contribui la schimbare prin gesturi mici, dar importante: reciclarea corectă, reducerea consumului de plastic și implicarea în acțiuni de voluntariat pentru curățenie. 

Tu când ai făcut ultima oară ceva pentru natură?E o zi în care ne unim forțele pentru un mediu mai curat și mai sănătos. Hai și tu să faci parte din schimbare!”, transmit organizatorii.

Partenerii și invitații instituționali care se alătură Zilei de Curățenie Națională sunt: Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Ministerul Educației, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării Naţionale, Administrația Națională Apele Române, Romsilva, Asociația Ofițerilor în Rezervă din România, Asociația Municipiilor din România și Asociația Comunelor din România.

„Pe 16 septembrie 2009, am lansat Let’s Do It, Romania! și am invitat toți locuitorii României să ni se alăture pentru a curăța deșeurile din natură. Cincisprezece ani mai târziu, după mii de acțiuni de ecologizare și cu peste 2,4 milioane de voluntari care ne-au ajutat să ne scriem povestea, vă invităm să participați din nou în această zi de curățenie națională, împreună cu 198 de țări din întreaga lume. Doar împreună arătăm că puterea comunității poate schimba lumea!”, a declarat Anamaria Hâncu, cofondator Let’s Do It, Romania!

 

Peste 9.000 de saci cu deșeuri au fost adunați la Suceava, în 2023

Peste 9.000 de saci plini de gunoaie, însumând tone de deșeuri, au fost adunați în județul Suceava, la ediția de anul trecut a campaniei.

La Suceava, ziua de curățenie națională a reunit voluntari, dar și reprezentanți ai instituțiilor publice, ONG-uri, companii care s-au mobilizat pentru strângerea deșeurilor aruncate la voia întâmplării în parcuri, centre ale orașelor sau comunelor, pe lângă școli, areale naturale etc.

Potrivit organizatorilor, peste 20.000 de suceveni s-au mobilizat în lupta împotriva uneia dintre cele mai acute probleme de mediu – deșeurile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Let’s Do It, Romania!: Zi de curățenie națională, pe 21 septembrie, în tot județul.
 Vizualizări articol: 459 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Let’s Do It, Romania!: Zi de curățenie națională, pe 21 septembrie, în tot județul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei