Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 sep 2024 - Anul XXIX, nr. 215 (8744)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9738 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4662 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Prevenție

Medicii de familie pot începe prescrierea vaccinului antigripal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Depozitele farmaceutice s-au aprovizionat cu vaccinuri antigripale, astfel încât medicii de familie le pot deja prescrie. Medicul de familie Irina Badrajan a declarat, miercuri, că din luna septembrie vaccinul antigripal poate fi deja administrat.

Președinta Colegiului Farmaciștilor Suceava, Doinița Cocriș, a spus că pentru adulți sunt disponibile vaccinurile Influvac și Vaxigrip, iar pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 24 de luni și mai puțin de 18 ani va fi disponibil din data de 25 septembrie vaccinul cu administrare nazală Fluenz Tetra. Vaccinul pentru copii va fi adus de farmacii pe bază de precomandă și durează aproximativ o săptămână până când comanda este onorată.

De anul trecut, vaccinurile nu mai sunt repartizate medicilor de familie de către DSP, ci se ridică de la farmacie, pe bază de rețetă, gratuit sau compensat 50%. Poate fi achiziționat și contra cost, 260 de lei vaccinul pentru copii și 64-66 de lei cele pentru adulți.

Vaccinul poate fi prescris de medici de toate specialitățile aflați în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate și poate fi administrat de medici de familie, epidemiologi, infecționiști, pediatri sau de medici din orice altă specialitate care au un atestat de vaccinologie.

Pacientul merge la medicul de familie după rețetă, apoi se duce la farmacie să ia vaccinul și revine la medic pentru administrare. Are 30 de zile la dispoziție pentru a lua vaccinul de la farmacie, dar medicii recomandă să facă acest lucru în ziua în care poate să meargă la medic pentru administrare.

 

Categoriile care au recomandare de vaccinare antigripală

 

Vaccinul gripal este recomandat tuturor persoanelor, începând cu vârsta de 6 luni, dar mai ales celor aflate în grupele vulnerabile, pentru care este gratuit. Pentru persoanele sănătoase din grupa de vârstă 45-64 de ani care au asigurare de sănătate vaccinul este compensat 50%.

Vaccinul antigripal întărește imunitatea și pentru alte viroze, dar după pandemia de Covid-19 o parte dintre pacienți manifestă reticență față de vaccinarea antigripală, ba chiar mai mult decât atât, unii chiar cer asigurări de la medic că nu li se administrează vaccin anticovid.

Categoriile de populație care primesc vaccinul antigripal compensat 100% sunt cele cu risc crescut de a face forme severe de gripă și complicații, precum și cele cu risc crescut de infectare: copiii cu vârsta între 6 luni și 5 ani; persoanele de peste 65 de ani; persoanele aflate în evidență cu boli cronice, în special boli respiratorii (astm, BPOC), boli cardiovasculare, metabolice (diabet), oncologice etc.; femeile însărcinate; copiii şi bătrânii instituţionalizaţi; personalul medical.

Recomandare de vaccinare antigripală au și persoanele care locuiesc sau sunt în contact apropiat cu persoane vulnerabile deoarece riscă să le transmită virusul gripal.

Doinița Cocriș a declarat că toate farmaciile din județ pot aduce la comandă vaccin antigripal. „Depozitele sunt pregătite, farmaciile îl pot aduce deîndată ce medicii încep să-l prescrie”, a subliniat președinta Colegiului Farmaciștilor din Suceava.

Unele farmacii acceptă ca pacienții care vin cu rețetă să lase vaccinul în farmacie până când sunt programați la vaccinare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicii de familie pot începe prescrierea vaccinului antigripal.
 Vizualizări articol: 431 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Medicii de familie pot începe prescrierea vaccinului antigripal0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei