Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 sep 2024 - Anul XXIX, nr. 215 (8744)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9738 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4662 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Talent

Eleve pasionate de literatură, laureate la „Tinere condeie”, în tabără de creație, la Călimănești

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patru eleve din județ au participat, la finele lunii august, la Călimănești, județul Vâlcea, la tabăra de creație „Tinere condeie” 2024, eveniment care le oferă prilejul tinerilor talentați de a explora universul fascinant al cuvintelor și de a-și canaliza talentul și efortul creator.

Elevele au obținut premii importante la faza națională a concursului de creație literară, premii care au reprezentat permisul de acces în cadrul taberei.

Izabela Huțanu, de la Colegiul Tehnic „Lațcu Vodă” Siret (premiul I), Marta Ursachi, de la Școala Gimnazială Câmpulung Moldovenesc (premiul al II-lea), Loriana Bujdei, de la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți (Premiul al III-lea), și Antonia Ilie, de la Colegiul Național „Petru Rareș” din Suceava, au participat la tabără.

Programul a fost unul intens, cuprinzând activități interactive și culturale, a arătat prof. Maria Epatov, de la Colegiul „Eudoxiu Hurmuzachi”, îndrumătoarea elevei colegiului.

Aceasta a povestit că elevii au avut ocazia de a întâlni și de a împărtăși experiențe cu membri ai Uniunii Scriitorilor din România, în cadrul unor ateliere interactive: întâlnire cu tânărul poet Cosmin Andrei Tudor, membru al Filialei Poezie a Uniunii Scriitorilor din România, laureat al Premiului de debut al Uniunii Scriitorilor; întâlnire cu poeta și realizatoarea de emisiuni TV Evelyne Croitoru, membră a Filialei Poezie a Uniunii Scriitorilor din România și a juriului Tinere condeie din 2024. De asemenea, pentru prima dată în istoria concursului, au fost invitați elevi din Republica Moldova, precum și scriitorul Sergiu Afanasiu, care a prezentat aspecte interesante despre literatura din Republica Moldova. Scriitorul Petre Crăciun, președinte al concursului și al taberei, a susținut o serie de prelegeri de maxim interes pentru orice scriitor aflat la început de drum, despre cum se poate publica un volum, despre drepturile de autor, despre plagiat, a mai arătat prof. Maria Epatov.

În cadrul taberei, tinerii participanți au avut prilejul de a citi din creațiile proprii, fiind un bun prilej de a discuta despre ce înseamnă a scrie și a fi scriitor în ziua de azi. Totodată, tinerii au fost invitați să participe la un concurs de creație în cadrul taberei, răsplătit cu două trofee, „Dimineața cuvintelor” și „Trofeul Tudor Opriș”.

Activitățile culturale au inclus o vizită la Râmnicu Vâlcea, la Muzeul Satului, la Muzeul de Istorie, la Biblioteca Județeană și la Casa Memorială „Anton Pann”. De asemenea, elevii au avut prilejul de a vizita Mănăstirea Cozia.

„Tabăra <Tinere condeie> a constituit un prilej extraordinar de a intra în contact pentru tinerii creatori din toată țara. Discuțiile pe marginea creațiilor, a intereselor comune, a planurilor de viitor au fost pline de viață și, în ciuda orelor înaintate, au ținut, uneori, până în zorii zilei, semn că, în cadrul acestei tabere, s-au născut prietenii autentice. Sub umbrela cuvântului creator, tinerii au țesut o hartă a prieteniei autentice, care nu ține cont de timp și spațiu, ci doar de puterea de a da viață gândurilor și emoțiilor în creații”, a mai arătat prof. Maria Epatov.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Eleve pasionate de literatură, laureate la „Tinere condeie”, în tabără de creație, la Călimănești.
 Vizualizări articol: 328 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Eleve pasionate de literatură, laureate la „Tinere condeie”, în tabără de creație, la Călimănești0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei