Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 sep 2024 - Anul XXIX, nr. 213 (8742)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9746 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4657 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La prima instanță

Judecătorii au decis că nu se impune pușcăria în cazul unui tânăr care a provocat un accident mortal cu o alcoolemie de 2,5 la mie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr care a provocat un accident mortal la Bogdănești având o alcoolemie foarte mare a scăpat de pușcărie la prima instanță – Judecătoria Fălticeni. Judecătorii au stabilit că pedeapsa de 3 ani de închisoare stabilită pentru inculpat poate fi suspendată, pe durata unui termen de încercare de 3 ani de zile.

Sentința Judecătoriei Fălticeni nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Suceava.

Accidentul cu final tragic pentru un pasager din mașina condusă de tânărul băut a avut loc în noiembrie 2022, când nu erau încă în vigoare prevederile cu privire la obligativitatea aplicării unei pedepse cu executare în cazul unui accident mortal cu circumstanțe agravante, precum consumul de alcool.

Evident, nici o pedeapsă cu suspendare nu este ”obligatorie”, judecătorii trebuind să judece fiecare caz după particularitățile sale. În cazul pe care îl vom detalia mai jos, în mod evident, inculpatul a dat dovadă de multă inconștiență.  

Pe 15 noiembrie 2022, puțin după ora 22.00, Poliția Municipiului Fălticeni a fost sesizată că pe raza comunei Bogdănești a avut loc un accident rutier, un autoturism lovind un cap de pod.

Pompierii militari care au intervenit la fața locului au găsit în mașină doi bărbați, din care unul, pasager, era inconștient, fiind declarat ulterior decedat. Tânărul de la volan era conștient, dar avea și el multiple leziuni, fiind transportat la spital.

Din cercetările ulterioare ale polițiștilor a rezultat că Gabriel Onisei, în vârstă de 20 de ani la acea vreme, în timp ce conducea un autoturism VW Golf pe un drum comunal din Bogdănești, într-o curbă la stânga, a pierdut controlul asupra mașinii, care a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un cap de pod aflat în dreapta direcției de deplasare a vehiculului.

În urma probelor de sânge recoltate la spital a rezultat că șoferul care a provocat nenorocirea avea o alcoolemie mare, în jur de 2,5 la mie. ”Inculpatul a condus un autoturism pe drumurile publice din mediul rural, cu o alcoolemie de 2,50 g/l în sânge (proba I, ora 23:20), respectiv 2,43 g/l alcoolemie  în sânge (proba II, ora 00:20), fiind implicat și într-un accident de circulație soldat cu decesul unei persoane de sex masculin, pasager în autoturism”, transmiteau la vremea respectivă procurorii de la Fălticeni.

Conform sentinței Judecătoriei Fălticeni de vineri, 6 septembrie, inculpatul a primit 1 an ș 6 luni de închisoare pentru conducere sub influența alcoolului, respectiv 2 ani și 6 luni pentru ucidere din culpă.

Pedeapsa rezultantă stabilită de judecători este de 3 ani de închisoare, cu suspendare, cu un termen de încercare tot de 3 ani de zile.

Tânărul trebuie să respecte mai multe obligații în termenul de încercare și are impuse și restricții.

Printre altele, inculpatul a fost obligat să presteze 90 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității, în cadrul Primăriei comunei Bogdănești ori al Direcției de Asistență Socială și Protecție a Copilului Suceava. 

Este posibil ca judecătorii să fi ținut cont de vârsta autorului, de circumstanțe (cel decedat era pasager urcat voluntar în mașina sa) și de faptul că acesta a executat în jur de o lună și jumătate de arest preventiv sau la domiciliu, imediat după ce a provocat accidentul.

De precizat că și tânărul care s-a aflat la volan a suferit multiple leziuni în urma accidentului din 15 noiembrie 2022.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Judecătorii au decis că nu se impune pușcăria în cazul unui tânăr care a provocat un accident mortal cu o alcoolemie de 2,5 la mie.
 Vizualizări articol: 1246 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Judecătorii au decis că nu se impune pușcăria în cazul unui tânăr care a provocat un accident mortal cu o alcoolemie de 2,5 la mie1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei