Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 sep 2024 - Anul XXIX, nr. 211 (8740)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4826 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sănătate publică

Încă un sucevean a murit în urma infecției cu virusul West Nile transmis de țânțari. Este al treilea deces din august până acum

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Încă un bărbat din județul Suceava confirmat cu infecție cu virusul West Nile, transmis de țânțari, a murit. Este vorba despre un pacient în vârstă de 88 de ani, din Gura Humorului, cu multiple comorbidități care i-au slăbit rezistența organismului. Bărbatul era internat în Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava, în stare gravă, și a murit în ziua de 3 septembrie a.c.. Două zile mai târziu laboratorul a confirmat prezența virusului în probele trimise.

Este al șaselea caz de infecție cu West Nile din județul Suceava confirmat din luna august până acum și al treilea pacient care nu a reușit să facă față complicațiilor date de boală, după pacientul din Bosanci, în vârstă de 83 de ani, și cel din Suceava, în vârstă de 88 de ani, diagnosticați cu meningită West Nile.

Ceilalți trei suceveni infectați, unul din Fântânele, în vârstă de 81 de ani, altul din Ilișești, în vârstă de 69 de ani, și al treilea din Lisaura - Ipotești, în vârstă de 44 de ani, au avut o evoluție favorabilă a bolii și au fost externați în stare de sănătate bună.

Infecția cu West Nile este de cele mai multe ori asimptomatică, cca. 20% dintre cei infectați au simptome minore, ca la o gripă ușoară, cu febră, dureri de cap, dureri musculare, lipsa poftei de mâncare, greață și vărsături. Uneori pacienţii pot prezenta erupții cutanate pe gât, trunchi, mâini și picioare.

Mai puțin de 1% dintre persoanele infectate dezvoltă complicații neurologice severe, cu febră, durere de cap severă, rigiditatea gâtului, convulsii, dezorientare etc.. Aceste cazuri sunt clasificate în trei categorii: meningita West Nile, encefalita West Nile şi paralizie flască. Cel mai important factor de risc pentru complicațiile neurologice îl reprezintă vârsta înaintată; riscul creşte semnificativ în rândul persoanelor peste 50 de ani. Copiii infectaţi cu virusul West Nile au durata spitalizării mai scurtă, mai puţine simptome neurologice şi o mai bună revenire după boală, iar mortalitatea este mai mică.

Pentru virusul West Nile nu există un tratament specific, gestionarea îmbolnăvirii se concentrează pe ameliorarea simptomelor. Perioada de incubație pentru acest virus la oameni este în medie de 2-6 zile, dar se poate ajunge până la 14 zile, în special în cazul persoanelor cu imunitate scăzută.

Pentru prevenirea îmbolnăvirii cu acest virus transmis de țânțari, Direcția de Sănătate Publică Suceava recomandă să se evite expunerea la țânțari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi; utilizarea de substanțe chimice care țin aceste insecte la distanță; utilizarea de plase de protecție la ferestre pentru a împiedica pătrunderea țânțarilor în casă; desecarea bălților de apă din jurul gospodăriei; îndepărtarea recipientelor de apă stătută și a gunoiului menajer din gospodărie.

Menționăm că în toate localitățile în care s-au confirmat cazuri de îmbolnăvire administrațiile locale au efectuat acțiuni de dezinsecție pentru combaterea țânțarilor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încă un sucevean a murit în urma infecției cu virusul West Nile transmis de țânțari. Este al treilea deces din august până acum.
 Vizualizări articol: 657 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Încă un sucevean a murit în urma infecției cu virusul West Nile transmis de țânțari. Este al treilea deces din august până acum0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei