Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 sep 2024 - Anul XXIX, nr. 211 (8740)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4826 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mobilizare

Consiliul Județean al Elevilor Suceava lansează o consultare publică pentru a face propuneri substanțiale către autorități

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Județean al Elevilor Suceava lansează o consultare publică, atât în rândul elevilor, cât și în rândul profesorilor, pentru a face propuneri substanțiale către autorități. Consiliul își asumă să lupte pentru drepturile beneficiarilor primari ai educației, să formuleze propuneri și recomandări care să le îmbunătățească viața școlară, dar și să aducă în prim-plan probleme stringente din sistem, pentru ca elevii, profesorii, părinții și decidenții de la nivel local și național să conștientizeze nevoia de a plasa educația pe primul loc.

În cest sens, Rafaela Barac-Bologa, președintele Consiliului Județean al Elevilor Suceava, a declarat că „singurul mod prin care putem avea un impact mai mare este dacă mobilizăm întreaga comunitate, fie că este vorba despre elevi sau cadre didactice. Fiecare răspuns la consultare este extrem de relevant și avem nevoie de cât mai multe, pentru a putea face propuneri substanțiale către autorități!” Pentru a completa această consultare, trebuie să accesați următorul link: https://tally.so/r/w2klXL.

Consiliul Județean al Elevilor Suceava, unica structură de reprezentare a elevilor suceveni, are ca prioritate principală implementarea Statutului Elevului în toate unitățile de învățământ. Statutul Elevului care a fost în vigoare pe durata anului școlar 2023-2024 a fost aprobat în august 2016 prin Ordinul de Ministru al Educației nr. 4742 și este un act normativ care înglobează drepturile și obligațiile elevilor din România. An de an, Consiliul Național al Elevilor redactează un raport care are ca obiectiv să scoată în evidență felul în care sunt sau nu respectate drepturile tuturor elevilor din România. Conform articolului 49, capitolul VIII, din fostul Statut al Elevului, consiliile județene ale elevilor au obligația de a realiza rapoarte care să analizeze și să sintetizeze situația implementării acestui document la nivel județean, urmând ca datele colectate de reprezentanții fiecărui județ să fie incluse într-un raport la nivel național.

Rafaela Barac-Bologa a mai completat că reprezentanții Consiliului Județean al Elevilor Suceava „urmăresc nu doar gradul de implementare al documentului normativ ce conține drepturile și îndatoririle elevului, dar și inițierea unor demersuri care să susțină și să amplifice acest grad. Statutul Elevului este un instrument prin care dăm educației forma cea mai potrivită pentru a construi un sistem de valori și principii. Deși acesta a fost adoptat de șase ani, iar recent a apărut o nouă formă nu întru totul diferită, acesta nu a fost implementat în totalitate de către toți actorii educaționali”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliul Județean al Elevilor Suceava lansează o consultare publică pentru a face propuneri substanțiale către autorități.
 Vizualizări articol: 494 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Consiliul Județean al Elevilor Suceava lansează o consultare publică pentru a face propuneri substanțiale către autorități2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei