Deputatul PNL de Suceava Bogdan Gheorghiu a ținut să demonstreze cu cifre și grafice faptul că liberalii sunt cei care au crescut punctul de pensie cu 60% de la preluarea guvernării. Bogdan Gheorghiu a spus că a citit „tot felul de creații literare” care au scopul de a convinge electoratul că meritul pentru creșterea bunăstării beneficiarilor de pensii din România este exclusiv al PSD. El a prezentat un grafic în care prezintă valoarea punctului de pensie sub guvernarea PNL și PSD.
„Cifrele nu pot distorsiona adevărul. Comunicatele PSD sunt atât greșite, cât și rău-intenționate, cu scopul clar de a distrage atenția de la modul defectuos și inechitabil în care s-a făcut recalcularea pensiilor, în special pentru cei care au muncit în condiții speciale. Este dovada faptului că PSD nu pune preț pe transparență și eficiență. Ar trebui să se preocupe de aplicarea corectă a legii și rezolvarea problemelor pensionarilor mineri și ale celor de la CNU Crucea. Faptul că sunt probleme privind aplicarea legii, probleme care ar trebui să îi preocupe pe cei din PSD, îl reclamă inclusiv primarul PSD al comunei Crucea, Dorin Rusu, care a fost prezent la sediul lor de partid din Suceava împreună cu o delegație a foștilor mineri nemulțumiți”, a spus Gheorghiu.
El a arătat că ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, este cel care a asigurat sumele necesare plății pensiilor majorate, în timp ce ministrul PSD al Muncii trebuia să asigure calculul corect al acestora. „PNL a livrat banii, PSD a eșuat în a-i distribui în mod echitabil. Aceste aspecte sunt dovezi incontestabile ale faptului că programul PNL pentru dezvoltarea României este asigurarea unui trai ridicat pentru toți cetățenii, prin măsuri de dezvoltare durabilă: alocații mărite, pensii corecte și echitabile, taxe reduse pentru antreprenori. Dacă una din aceste măsuri nu este aplicată, revenim la socialism. Liberalismul este despre dezvoltare, libertate, remunerarea corectă în funcție de valoarea muncii, dar și despre demnitate”, a mai spus deputatul PNL de Suceava.
El consideră că o administrație corectă este cea în slujba cetățeanului, iar dovada că un politician este corect este transparența. „Poate reușim să scăpăm de vechile obiceiuri sovietice, când dezinformarea era program de guvernare, să punem cetățeanul pe primul loc, chiar dacă nu face parte dintr-o largă categorie de votanți”, a încheiat Gheorghiu.