Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 sep 2024 - Anul XXIX, nr. 206 (8735)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4826 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Performanță

Tânărul Didi-Ionuț Cojocariu, din Salcea, a câștigat Trofeul Festivalului Național de Folclor Mamaia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tânărul Didi-Ionuț Cojocariu, din Salcea, a câștigat Trofeul Festivalului Național al Cântecului și Dansului Popular Românesc „Mamaia” 2024, concurs reluat după 12 ani de pauză.

Gala Laureaților a avut loc pe 30 august 2024, în Piațeta Perla din Mamaia, și a fost prezentată de cunoscuta realizatoare TVR Iuliana Tudor și de interpretul de muzică populară din Teleorman, Gelu Voicu.

Suceveanul în vârstă de 30 de ani, de profesie economist, a cucerit juriul și publicul cu melodiile: „Mândră floare-i norocu” - Mina Pâslaru și „Pentru tine Mărioară” - Alexandru Dumbravă.

Toți artiștii au fost acompaniați de Orchestra Ansamblului Folcloric Profesionist „Brâulețul” a Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, condusă de maestrul Cristian Obrejan. Evenimentul a fost transmis live la TVR Folclor.

Emoție, fericire, mulțumiri

Didi-Ionuț Cojocariua început să cânte în primele clase primare, la îndemnul învățătoarei, iar mai apoi a fost cooptat și a cântat în Corul bărbătesc al Parohiei din Salcea. Este membru al Grupului Vocal Instrumental „Obcina Stânișoarei”. De-a lungul timpului a mai câștigat premii, trofee la mai multe festivaluri naționale.
După câștigarea trofeului de la Mamaia, bucovineanul a transmis următorul mesaj: „Mulțumesc, Doamne, pentru această binecuvântare! Au fost trei zile extraordinare, trei zile pline de încărcătură emoțională, trei zile în care Mamaia a fost capitala folclorului românesc. Doresc să vă mulțumesc din toată inima dumneavoastră, celor ce m-ați susținut și m-ați votat. Vreau să știți că voturile dumneavoastră au fost extrem de importante pentru rezultatul final. Mă înclin în fața dumneavoastră și vă asigur de toată recunoștință mea. Știu că am mai avut câțiva susținători alături de mine, de acolo, din Ceruri, și trebuie să le mulțumesc. Mulțumesc scumpă mamă, pentru că mi-ai dat viață, mulțumesc dragă mamaie, pentru că m-ai crescut cu frică de Dumnezeu și mulțumesc maestre Alexandru Dumbravă și soției dumneavoastră, Viorica Galan Dumbravă, pentru că mi-ați îndreptat pașii spre muzica populară. Sunt sigur că acolo sus sunteți mândri de această realizare, alături de alte persoane dragi mie care nu mai sunt printre noi”.

Tânărul Didi-Ionuț Cojocariu i-a mulțumit Gabrielei, soția sa, care îi este mereu alături, „este și cel mai mare susținător, dar și cel mai mare critic... și are mereu dreptate”, a mulțumit familiei, care îl susține necondiționat, și a transmis mulțumiri tuturor celor ce au contribuit, de-a lungul vieții, la dezvoltarea lui ca om, ca artist.

Nu în ultimul rând, suceveanul a transmis aprecieri și mulțumiri juriului, „pentru că ați ales ca eu să fiu câștigătorul marelui premiu. Mulțumesc orchestrei conduse de maestrul Cristian Obrejan, pentru acompaniamentul de excepție, mulțumesc întregii echipe TVR, alături de stimata doamnă Iuliana Tudor și de domnul Gelu Voicu, care au fost alături de noi. Mulțumesc publicului extraordinar de la Mamaia”.

Au fost felicitați și organizatorii Festivalului Național al Cântecului și Dansului Popular Românesc „Mamaia” (28 – 30 august 2024) pentru că, după 12 ani de pauză, au reușit să readucă la viață acest minunat festival. Didi-Ionuț Cojocariui-a felicitat pe toți concurenții din acest an, „care au ales să aducă pe scena de la Mamaia tot ce au ei mai de preț: dragostea față de folclorul românesc” .

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tânărul Didi-Ionuț Cojocariu, din Salcea, a câștigat Trofeul Festivalului Național de Folclor Mamaia.
 Vizualizări articol: 1212 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Tânărul Didi-Ionuț Cojocariu, din Salcea, a câștigat Trofeul Festivalului Național de Folclor Mamaia5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei