Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 aug 2024 - Anul XXIX, nr. 204 (8733)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9746 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4657 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În weekend

A XVII-a ediție a Festivalului fructelor de pădure la Coșna

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 31 august - 1 septembrie 2024, comuna Coșna va găzdui cea de-a XVII-a ediție a Festivalului Fructelor de Pădure, un eveniment devenit tradiție începând cu anul 2004. Organizat de Primăria și Consiliul Local Coșna, festivalul aduce laolaltă localnici, turiști și iubitori ai naturii pentru a celebra bogăția fructelor de pădure și tradițiile culinare ale zonei.

Ziua de sâmbătă, 31 august, este dedicată manifestărilor sportive, cu competiții destinate elevilor și tinerilor din comună, dar și din localitățile învecinate. Acestea se vor desfășura pe terenul de sport din curtea școlii, începând cu ora 9:00.

Duminică, 1 septembrie, după Sfânta Liturghie, evenimentele se vor muta pe terenul de sport din centrul comunei, unde, începând cu ora 13:00, gospodinele din Coșna își vor prezenta produsele realizate din fructe de pădure. Vizitatorii vor putea achiziționa fructe de sezon, siropuri, gemuri, dulceață și alte delicii gastronomice, toate pregătite după rețete tradiționale.

 

Evenimente culinare și culturale

Festivalul, având ca motto „Vino să te bucuri de gustul autentic al naturii!”, va începe cu o slujbă religioasă pentru binecuvântarea localnicilor și a roadelor, urmată de o ceremonie dedicată aniversării a 50 de ani de căsătorie pentru cuplurile din comună căsătorite în 1974.

Pe lângă preparatele delicioaseavând ca ingredient principal fructele de pădure, vizitatorii vor putea explora standurile producătorilor locali, descoperind şi o varietate de produse naturale și tradiționale, precum dulceţuri, zacuscă, ceaiuri, siropuri și cosmetice pe bază de fructe de pădure. Atmosfera de sărbătoare va fi întreținută de interpreți și ansambluri folclorice renumite, printre care se numărăLavinia Goste şi Marius Zorilă, Ansamblul „Coșnencuța”, Robert Târnăveanu, Ancuţa Corlăţean, Fraţii Chindriş şi Anda Horoba, Ansamblul Folcloric „Plai Bucovinean”, Ansamblul „Poieniţa”, Ionela Guzic, Ansamblul „Plaiurile Dornelor”.

 

Oportunități de Explorare a Naturii

Primarul Gavril Pardău invită toți iubitorii de natură să profite de ocazie pentru a explora frumusețile naturale din zona Coșnei, inclusiv Munții Suhard, Tinovul Românești și izvoarele de borcut. Festivalul nu este doar o celebrare a fructelor de pădure, ci și o oportunitate de a descoperi tradițiile și cultura locală într-un cadru natural de poveste.

„Dragi iubitori de natură și bunătăți culinare, pregătiți bagajele de drum, se apropie unul din cele mai cunoscute festivaluri din Țara Dornelor, şi vă invităm să vă alăturați nouă la Festivalul Fructelor de Pădure, ediția XVII, din Coșna, jud. Suceava, un eveniment de neuitat care celebrează bogăția și diversitatea fructelor de pădure din inima Bucovinei. Între 31 august și 1 septembrie 2024, Coșna vă așteaptă să descoperiți gusturile autentice și să petreceți clipe minunate într-un cadru natural de poveste. Puteţi să degustați o varietate de preparate delicioase realizate din fructe de pădure, de la gemuri, siropuri și dulceață, la prăjituri, tarte și alte delicii culinare, să vizitați standurile producătorilor locali și descoperiți produse naturale și tradiționale, precum ceaiuri, lichioruri și cosmetice pe bază de fructe de pădure.

Coșna este o localitate plină de farmec, unde tradițiile sunt păstrate cu sfințenie şi festivalul este o oportunitate perfectă de a interacționa cu localnicii și de a învăța despre obiceiurile și cultura lor.

Profitați de ocazie pentru a explora împrejurimile și atracțiile naturale din zonă, precum Munții Suhard, Tinovul Românești și izvoarele de borcut”, este invitaţia primarului Gavril Pardău pentru cei care doresc să ajungă în weekend în Ţara Dornelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A XVII-a ediție a Festivalului fructelor de pădure la Coșna.
 Vizualizări articol: 495 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
A XVII-a ediție a Festivalului fructelor de pădure la Coșna5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei