Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 aug 2024 - Anul XXIX, nr. 203 (8732)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9738 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4662 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

”Domnul avocat”

Ovidiu Rusu a făcut victime și direct în pușcărie: un condamnat pentru omor i-a dat 35.000 de euro sperând să obțină reducerea pedepsei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Printre victimele infracțiunilor de înșelăciune din dosarul în care a fost trimis în judecată recent Ovidiu Rusu, din Rădăuți, deținutul care a adunat pedepse care însumează 225 de ani de închisoare din înșelăciuni, se numără și un alt condamnat aflat după gratii.

Un bărbat condamnat pentru omor a crezut că Ovidiu Rusu este avocat și că îl poate ajuta să obțină o reducere a pedepsei.

Și în acest caz este vorba de sume mari de bani, în jur de 35.000 de euro, sumă oferită în 7 tranșe.

”În perioada octombrie 2022 – martie 2023, inculpatul, încarcerat în penitenciar, atribuindu-și calitatea de avocat, respectiv identitatea unui avocat din Baroul București, a indus în eroare în mod repetat persoana vătămată P.I., persoană de asemenea încarcerată în penitenciar, și prin prezentarea faptului că îl va ajuta prin demersuri juridice să obțină o reducere a pedepsei pe care o are de executat, a obținut de la persoana vătămată suma totală de 172.000 de lei, primită în 7 tranșe, sumă de bani cu care persoana vătămată a fost prejudiciată”, rezultă din rechizitoriul de trimitere în judecată al procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți.  

O sumă amețitoare așadar și în acest caz.

 

Nu a luat permisul de conducere și a ”încercat” și cu Rusu. Nota de plată: 4.500 de euro 

Este absolut incredibil cât de versatil a putut fi Ovidiu Rusu și cum s-a adaptat acesta în funcție de fiecare victimă pe care a prins-o în plasa sa.

O altă victimă din dosar care nu reușea să obțină permisul de conducere a apelat la Ovidiu Rusu, de această dată în calitatea acestuia de „preot”, și i-a transmis în mai multe tranșe suma de 4.500 de euro.

Pare incredibil, dar, din Penitenciarul Gherla, Ovidiu Rusu ar fi produs un prejudiciu total de 400.000 de dolari și 56.000 de euro. Și aici este vorba doar de faptele recente, din ultimii doi ani de zile.

După cum am arătat detaliat în Monitorul de Suceava, principala victimă a fost o româncă stabilită în SUA care, pe parcursul mai multor ani, a trimis 400.000 de dolari către cel despre care credea că este preot călugăr și că acesta folosește banii pentru acte caritabile în numele bisericii. Escrocul a tot mărit cuantumul sumelor cerute, după ce victima a intrat în jocul său.

8 ani i-au trebuit româncei stabilite în SUA să realizeze că a fost înșelată.

Când femeia a depus plângerea, la Poliția municipiului Rădăuți, ofițerii de la Investigații Criminale au rămas cu gura căscată. Treptat, pe parcursul anchetei, și-au dat seama că femeia nu exagerează cu privire la prejudiciu, iar pe parcursul anchetei au apărut date noi și s-au descoperit și alte fapte (inclusiv cea legată de deținutul înșelat). 

Sumele amețitoare erau ridicate de rude ale lui Rusu, frați și cumnate. Aceste rude susțin că nu știau că banii provin din înșelăciuni, ci credeau că erau bani trimiși de ”iubita din SUA”.

Ovidiu Rusu a cumulat din condamnările anterioare pentru înșelăciuni 225 de ani de închisoare, dar pentru genul acesta de infracțiuni nu a putut primi decât maximul de 30 de ani de detenție.

Ovidiu Rusu a fost judecat în zeci de dosare penale care i s-au întocmit de la Suceava până la Baia Mare, de la Botoşani la Piatra Neamţ, dar şi prin alte judeţe ale României.

Aparent, modul de acțiune era același, deși este evident că e nevoie de un mare talent pentru a se ajunge la astfel de înșelăciuni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ovidiu Rusu a făcut victime și direct în pușcărie: un condamnat pentru omor i-a dat 35.000 de euro sperând să obțină reducerea pedepsei.
 Vizualizări articol: 1274 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ovidiu Rusu a făcut victime și direct în pușcărie: un condamnat pentru omor i-a dat 35.000 de euro sperând să obțină reducerea pedepsei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei