Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 aug 2024 - Anul XXIX, nr. 202 (8731)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9738 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4662 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Deputatul AUR de Suceava Doru Acatrinei solicită demiterea ministrului Muncii pentru haosul creat prin recalcularea pensiilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul AUR de Suceava Doru Acatrinei i-a solicitat premierului României, Marcel Ciolacu, demiterea ministrului Muncii, Simona Bucura-Oprescu, pentru haosul creat și amplificarea inechităților în domeniul pensiilor. Doru Acatrinei a arătat că pensiile speciale și finanțarea partidelor parlamentare de la bugetul de stat nu au fost abrogate, iar dacă s-ar întâmpla acest lucru ar exista fonduri pentru introducerea pensiei minime care să fie la nivelul coșului minim de consum.

„Politica de stat ar trebui să fie nici un pensionar sub pragul sărăciei. PSD, și în 2019, dar și acum, în prag de alegeri, inventează câte o păcăleală prin care chipurile dă câte 100 lei la pensionari, probabil marcați de zisele Elenei Ceaușescu din balconul de la Comitetul Central: <Nicule, mai dă-le 100 lei>. Mărirea pensiilor mici până la nivelul coșului minim de consum ar asigura echitate în domeniul pensiilor românilor”, a spus Acatrinei.

El a arătat că mii de pensionari se confruntă cu decizii de recalculare a pensiilor care le afectează substanțial veniturile și în loc să aducă dreptate și echitate pentru toți, aceste decizii au generat confuzie și nemulțumire printre beneficiari. Deputatul AUR de Suceava a mai declarat că noua lege a pensiilor încalcă principiul contributivității și al stabilității în cazul actualilor și viitorilor pensionari care au lucrat zeci de ani în grupe de muncă. „Statul român îi consideră pe pensionarii din grupele de muncă 1 și 2 privilegiați, deși statul a încasat pentru ei contribuții suplimentare de 8-10% în raport cu angajații care au lucrat în condiții normale. Iar ministrul semidoct al <muncii> îndrăznește să spună că s-a făcut echitate, cum că cei cu grupe de muncă aveau privilegii. Nimic mai fals! Aproape 800.000 de oameni sunt nedreptățiți de noua lege a pensiilor. Pensiile minerilor, siderurgiștilor și ale altor categorii care au lucrat în condiții deosebite și speciale nu sunt pensii speciale”, a declarat Doru Acatrinei. El a subliniat faptul că atât timp cât actuala guvernare nu elimină pensiile speciale nu poată să vorbească despre echitate.

Doru Acatrinei a amintit că prin Planul Național de Redresare și Reziliență, România s-a angajat să rezolve inechitățile cauzate de pensiile speciale, însă acest angajament a eșuat. „Pensiile speciale nu au fost abrogate, nici impozitate corespunzător. Domnule prim-ministru, ați pierdut lupta cu desființarea sau impozitarea pensiilor speciale sau ați fost luat prizonier în această luptă? Magistrații și ceilalți speciali au salarii foarte mari. Pe baza contributivității, pe toată durata de activitate, oricum vor avea pensii foarte mari. Având salarii foarte mari, pot contribui și la fonduri private de pensii, astfel vor avea pensii mai mari”, a afirmat Doru Acatrinei. El consideră că, în aceste condiții, singura soluție a rămas ca românii să trimită în Parlament un partid sau partide capabile să rezolve această inechitate. „Trebuie să ajungă să aibă majoritatea în Parlament un partid care să pună capăt acestor inechități. Iar AUR va introduce pensia minimă la nivelul coșului minim de consum”, a dat asigurări deputatul sucevean. El a solicitat demiterea ministrului Simona Bucura-Oprescu și pentru că nu a înființat un ghișeu unic de lămurire a pensionarilor înnebuniți de modul de recalculare a pensiilor, dar și pentru amplificarea inechităților în domeniul pensiilor.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul AUR de Suceava Doru Acatrinei solicită demiterea ministrului Muncii pentru haosul creat prin recalcularea pensiilor.
 Vizualizări articol: 389 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Deputatul AUR de Suceava Doru Acatrinei solicită demiterea ministrului Muncii pentru haosul creat prin recalcularea pensiilor1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei