Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 aug 2024 - Anul XXIX, nr. 201 (8730)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9743 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4737 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Impact major

Doi morți și opt răniți după un grav accident petrecut pe E85. Cauza accidentului este încă neclară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Grav accident în dimineața zilei de luni, 26 august, în jurul orei 6.00, pe E85, în zona localității Bălcăuți. Două persoane și-au pierdut viața, iar alte opt au ajuns la spital, motiv pentru care autoritățile au activat planul roșu de intervenție și au trimis la fața locului un număr mare de echipaje de prim ajutor.

Până acum, cauza exactă a tragediei nu se știe, dar una dintre variantele de lucru pe care polițiștii le au este aceea că unul dintre șoferi ar fi adormit la volan și a intrat pe contrasens, unde a lovit un alt autoturism care circula normal, iar ulterior a mai fost implicat și un al treilea autovehicul.

Din primele informații, autoturismul marca Logan care funcționa ca taxi era condus de Dănuț Asurdoaiei, de 63 de ani, din Rădăuți, și a fost lovit frontal de un microbuz marca Mercedes Vito, condus de Iulian Bordeianu, de 28 de ani, din Bacău. Ulterior, în impact a fost implicat și un autoturism marca Ford, condus de Emil Coțovanu, de 78 de ani, din Suceava, în condiții care trebuie, de asemenea, elucidate. În microbuz erau 7 pasageri, toți cu naționalitate ucraineană, dintre care doi minori, unul de 8 ani și celălalt de 16 ani.

Din cercetările efectuate de polițiști la fața locului s-a stabilit că microbuzul marca Mercedes Vito nu a lăsat urme de frânare pe carosabil, ceea ce ar putea duce la concluzia că șoferul din Bacău ar fi adormit la volan. Acesta transporta 7 cetățeni ucraineni, pe care îi preluase de la Brașov, iar noaptea petrecută pe drum este posibil să fi dus la o stare accentuată de oboseală. Varianta cu șoferul care a adormit nu este, deocamdată, oficială, iar ancheta polițiștilor continuă. În schimb, autoturismul marca Dacia Logan a lăsat urme de frânare pe șosea, ceea ce ar putea însemna că șoferul a încercat să evite impactul, dar nu a mai reușit.

Microbuzul se deplasa dinspre Suceava spre Siret, iar celelalte două mașini veneau din sens opus. În urma impactului extrem de violent, Emil Coțovanu și Dănuț Asurdoaiei și-au pierdut viața, iar toate cele opt persoane din microbuzul marca Mercedes Vito au fost preluate de echipajele medicale sosite la fața locului și transportate la spital.

Mai trebuie spus că șoferul de pe microbuz, care a supraviețuit carnagiului, nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, dar la spital i-au fost luate probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Două persoane rănite au ajuns la spitalul din Rădăuți, iar șase au ajuns la spitalul din Suceava. Potrivit purtătorului de cuvânt al unității medicale sucevene, medicul Dan Teodorovici, o femeie de 63 de ani este rănită mai grav. Aceasta avea fractură la nivelul coloanei lombare, motiv pentru care a fost internată la neurochirurgie.

La spitalul din Suceava au mai ajuns o femeie în vârstă de 59 și două femei de 42 de ani, precum și cei doi copii. Cei cinci erau în Unitatea de Primire Urgențe, unde au fost investigați de personalul medical.

La locul accidentului au ajuns pompierii militari, cu două autospeciale pentru descarcerare și 4 resurse medicale (2 echipaje de prim-ajutor, ambulanța SMURD-TIM și 1 ATPVM), cu sprijinul a cinci echipaje SAJ.

Planul roșu de intervenție a fost dezactivat în jurul orei 8.00, iar circulația pe E85 a fost blocată în totalitate, pe ambele sensuri de mers, aproximativ două ore.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi morți și opt răniți după un grav accident petrecut pe E85. Cauza accidentului este încă neclară.
 Vizualizări articol: 1041 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Doi morți și opt răniți după un grav accident petrecut pe E85. Cauza accidentului este încă neclară3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei