65 de copii cu vârste între 6 și 12 ani au avut o săptămână plină în intervalul 19-23 august, participând la cea de-a V-a ediție a școlii de vară ,,Copilăria, o lume de vis!” a Școlii Gimnaziale Nr. 1 Suceava.
Elevii au avut un program încărcat în sensul bun al cuvântului, fiind implicați în activități la Grădina de vară Pronia, Complexul ,,Dumbrava Minunată” de la Câmpulung Moldovenesc, în Parcul Ariniș de la Gura Humorului, precum și la Mănăstirea Dragomirna.
Cele cinci zile ale taberei au avut un program variat, cu contexte de învățare prin joc și joacă, care au contribuit la dobândirea de cunoștințe noi.
Trebuie subliniat că o astfel de acțiune presupune eforturi mari din partea cadrelor didactice, dar și mare răspundere. Gestionarea unui grup atât de mare de copii, copii încă mici, nu este la îndemâna oricui, iar pentru asta cei implicați merită felicitați.
Pe parcursul întregii săptămâni copiii au fost coordonați și îndrumați de către profesorii voluntari: Raluca Morhan, Maria Ienache, Mihaela Tudosă, Cristina Melinte, Ovidiu Vranău, ajutați și de câțiva elevi voluntari.
Coordonator de proiect a fost profesor Mihaela Rusu.
La reușita acestui proiect au avut o contribuție importantă partenerii organizatorilor, respectiv Fundația Umanitară ASSIST (care a asigurat copiilor o zi de neuitat în parcul de aventură Ariniș), EGGER Group Rădăuți, CAR Învățământ Fălticeni, Primăria Suceava, Asociația de părinți a Școlii Gimnaziale Nr. 1.
”Le mulțumim tuturor pentru sprijin și implicare, pentru faptul că ne-au ajutat să creăm pentru elevii noștri amintiri frumoase, oportunități de a învăța diferit prin activități variate desfășurate în locații atractive și relaxante”, a transmis profesorul coordonator al proiectului, Mihaela Rusu.
Profesorii care se implică în aceste acțiuni sunt din rândul celora care au înțeles că starea de bine a copiilor contează pentru o bună dezvoltare personală, pentru formarea unor personalități deschise, comunicative și competente emoțional.
Orice ieșire a copilului în afara mediului de zi cu zi înseamnă un pas în plus în dezvoltarea sa, în creșterea cunoașterii și în stârnirea curiozității pentru nou a adultului de mai târziu.
Școlile de vară au devenit din ce în ce mai populare în rândul elevilor și părinților din România, oferind o alternativă creativă și educativă pentru perioada vacanței. Este, practic, un alt mod de a învăța, de a dobândi experiențe noi, într-un cadru relaxat, deloc rigid.
La școala de vară au participat și inspectorii școlari pentru învățământ primar Dorina Dulceac și Adriana Coțovanu.