Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 aug 2024 - Anul XXIX, nr. 197 (8726)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9738 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4662 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Perioada 22 – 28 august

Unde fugim de-acasă...

„Cetatea de Rock a Sucevei”

Cetatea de Scaun devine, în perioada 23-25 august 2024, „Cetatea de Rock a Sucevei”. Muzeul Național al Bucovinei continuă serile de rock din Cetatea de Scaun a Sucevei. Organizatorii continuă cu aceeași pasiune promovarea monumentului istoric și a muzicii rock.

 

Festival, la Fălticeni

În perioada 19-25 august, la Fălticeni, au loc cea de-a XIV-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru pentru Tineret „Grigore Vasiliu Birlic” (FITT „Birlic”), ediția a IV-a a Draga Film Fest și cea de-a VI-a ediție a Festivalului „Fălticeni Folk”. Pentru detalii suplimentare și programul complet al festivalului, vizitați site-ul oficial și conturile de socializare ale Asociației Fălticeni Cultural: www.asociatiafalticenicultural.ro

 

Joi, 22 august

Conferință despre Ion Grămadă, la Biblioteca Municipală Câmpulung Moldovenesc

În cadrul seriei conferințelor organizate la Biblioteca Municipală Câmpulung Moldovenesc - BMCM - ,,Bucovina - Memorie și Identitate" – sunteți invitați joi, 22 august 2024, începând cu ora 17:00, „să cinstim, în amintire, personalitatea marcantă a scriitorului, istoricului și publicistului Ion Grămadă - erou al Bucovinei!” Va conferenția scriitorul Vasile Aioanei, membru în Cenaclul literar-umoristic „Țara de Sus” Câmpulung Moldovenesc. Evenimentul este coordonat de bibliotecar Luminița Ignea.

 

Vineri, 23 august

„Cetatea de Rock a Sucevei”, prima zi

23 august - cu începere de la 19:00: Vandaal, Trooper, Iris; Preț bilete (prețul biletului de vizitare al Cetății de Scaun a Sucevei): 20 lei – adulți; 10 lei – pensionari; 5 lei – elevi/studenți. Biletele se pot achiziționa direct de la Casa Custodelui a Cetății de Scaun a Sucevei în ziua concertelor sau online, de pe: https://booktes.com/bilet/cetatea-de-scaun-a-sucevei.

 

Festivalul Național de Folk „Ridică-te, Ștefane!”, ediția a V-a, la Putna

Programul ediției din acest an, a V-a, a Festivalului Național de Folk ”Ridică-te, Ștefane!”: 23 și 24 august, în parcul de lângă Chilia lui Daniil Sihastru de la Putna, organizat de Primăria Putna, în colaborare cu Consiliul Județean, Rotary-Club Suceava Cetate și Asociația Culturală ”Fair”. Vineri, 23 august, concerte Alifantis & Zan, Ducu Bertzi & friends, Walter Ghicolescu & Adrian Grădinaru, Focul Viu, Vali Șerban, Florin Săsărman și Mihaela Popescu & Roje.

 

Târgul Olarilor „Ochi de Păun”, prima zi

În Municipiul Rădăuți, o nouă ediție a Târgului Olarilor „Ochi de Păun”, 23-25 august 2024. Vor participa ceramiști din centrele de ceramică din Marginea, Horezu, Botoșani, Dorohoi, Baia Mare, Miercurea Ciuc, Harghita, Suceava, Rădăuți, Arad, Cluj-Napoca, Mureș, Corund, Liliceni, Dej, Cârța, Deva, Cernăuți – Ucraina și Drochia – Republica Moldova. Vor fi și multe momente artistice. Vineri, 23 august, începând cu ora 18.00, spectacol susținut de Ansamblul „Florile Bucovinei”.

 

Sâmbătă, 24 august

„Cetatea de Rock a Sucevei”, a doua zi

24 august - cu începere de la 19:00: We are numbers, Hellpass, Alternosfera;Preț bilete (prețul biletului de vizitare al Cetății de Scaun a Sucevei): 20 lei – adulți; 10 lei – pensionari; 5 lei – elevi/studenți. Biletele se pot achiziționa direct de la Casa Custodelui a Cetății de Scaun a Sucevei în ziua concertelor, sau online, de pe: https://booktes.com/bilet/cetatea-de-scaun-a-sucevei.

 

„Ridică-te, Ștefane!”, ediția a V-a, la Putna, ziua a doua

Festivalul Național de Folk „Ridică-te, Ștefane!”, în parcul de lângă Chilia lui Daniil Sihastru de la Putna. Sâmbătă, 24 august, vor urca pe scenă Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, Andrei Păunescu & trupa Totuși, Vanghele Gogu, Cătălin Stepa, Magda Pușkaș și Cristian Buică.

 

Târgul Olarilor „Ochi de Păun”, ziua a doua

În Municipiul Rădăuți, o nouă ediție a Târgului Olarilor „Ochi de Păun”. Sâmbătă, 25 august 2024, de la ora 19.00, pe scenă vor urca Mellina, Narcotic Sound și Florin Chilian.

 

Sărbătoarea Roadelor în Solonețu Nou

Zilele Culturii Polone:  24 august 2024, Sărbătoarea Roadelor în Solonețu Nou, care va începe cu Sfânta Liturghie de la ora 11:00, după care vor urma: expoziția de roade și specialități culinare, pregătită de toate comunitățile poloneze din România, precum și de vecinii români și ucraineni, picnic și spectacolul folcloric cu participarea ansamblurilor „Mała Pojana” din Poiana Micului și „Sołonczanka” din Solonețu Nou, a grupurilor de copii din Cacica și Moara, precum și a oaspeților din Ucraina și Polonia. Organizatorii recomandă, în special, concertul fanfarei din localitatea Koziegłowy – Polonia. Stand cu produse regionale - vor expune și gospodinele din localitatea Hucisko Nienadowskie din Podkarpacie – regiune parteneră a județului Suceava.


Duminică, 25 august

„Cetatea de Rock a Sucevei”, a treia zi

25 august - cu începere de la 19:00: Masterpieces, Methedras, Phil Campbell and the Bastard Sons.Preț bilete (prețul biletului de vizitare al Cetății de Scaun a Sucevei): 20 lei – adulți; 10 lei – pensionari; 5 lei – elevi/studenți. Biletele se pot achiziționa direct de la Casa Custodelui a Cetății de Scaun a Sucevei în ziua concertelor, sau online, de pe: https://booktes.com/bilet/cetatea-de-scaun-a-sucevei.

 

Târgul Olarilor „Ochi de Păun”, ziua a treia

Târgul Olarilor „Ochi de Păun”, ziua a treia. Duminică, de la ora 19.00, sunt programate concertele susținute de Maximilian, Negative Space și Bosquito. Târgul Olarilor „Ochi de Păun” este organizat de Primăria Rădăuți, Muzeul Etnografic „Samuil și Eugenia Ioneț”, Casa Municipală de Cultură și Centrul Cultural Bucovina.

 

Sărbătoarea Muntelui, pe Rarău

Duminică, 25 august 2024, începând cu ora 12:00, Sărbătoarea Muntelui, în Munceii Rarăului. Vor evolua grupuri folclorice din județul Suceava și Ansamblul Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu”. Va fi organizat și un Târg al Meșterilor Populari. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Suceava, prin Centrul Cultural Bucovina.

 

Irina Loghin și Paul Surugiu, alias Fuego, la Zilele comunei Moara

Invitați de marcă vor cânta anul acesta la Zilele comunei Moara. Printre invitați se numără cunoscuții și îndrăgiții interpreți Irina Loghin și Paul Surugiu, alias Fuego. Evenimentul va avea loc în ziua de duminică, 25 august, începând cu ora 12.00, pe terenul de sport al școlii din Moara Nica. Printre cei care vor mai urca pe scenă se numără Oana Tomoiagă, Alexandru Brădățan, Paul Ananie, Călin Brătianu și Ansamblul Folcloric ”Ciprian Porumbescu”. Nu vor lipsi nici grupurile locale, respectiv Grupul Polonez din Moara, Grupul Tradițional ”Dor” Moara și Fanfara Moara.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 341 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unde fugim de-acasă...0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei