Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 aug 2024 - Anul XXIX, nr. 196 (8725)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9738 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4662 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Festival STEAM

Reprezentanta României la „Science on Stage” Finlanda: „Cheia e să oferim elevilor cunoștințe și abilități pentru o lume într-o continuă schimbare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 12-15 august, în Turku, Finlanda, s-a desfășurat Festivalul European ”Science on Stage”, important eveniment dedicat educației STEAM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Matematică), delegația de profesori a României prezentând șapte proiecte inovatoare.

Unul dintre ele – „Chimie prin metoda STEAM” – îi aparține profesoarei Valerica Ignătescu, de la Liceul Teoretic „Filadelfia” Suceava, care și-a adjudecat un loc în delegația națională.

Aceasta a povestit experiența din Finlanda, din mijlocul evenimentelor, trăită alături de sute de cadre didactice cu interese comune, de la îmbunătățirea predării, la dezvoltarea competențelor digitale, sustenabilitate, educație incluzivă, orientare profesională și dezvoltare profesională.

„Târgul de științe și-a deschis porțile și pentru publicul larg din Turku, care a avut acces la proiectele expuse pentru a explora știința și inovația în predarea STEAM, aduse în orașul lor de profesori din întreaga lume. Am interacționat cu alți colegi profesori din Europa și alte țări ale lumii și ne-am împărtășit idei creative în predarea STEAM”, a arătat prof. Valerica Ignătescu, menționând că delegația țării a fost însoțită de prof. Nicoleta Brișan și Carmen Roba, membre ale Comitetului Național de Coordonare (NSC), și secretarul de stat în Ministerul Educației, Ion Sorin.

Profesoara a mai povestit că programul a fost foarte dens, cu prezentări de bune practici în educația STEAM, sesiuni de brainstorming, activități practice interactive, vizitarea standurilor expoziției de proiecte etc.

 „Am realizat chiar o <ședință de catedră>, fiind toate profesoare de științe, cu domnul secretar de stat Ion Sorin (profesor de matematică). Timpul, peste 4 ore, ne-a permis să exprimăm păreri pro și contra despre examene, programe și manuale, dotări ale școlilor, număr de ore, regulamente noi. Am fost ascultate, ni s-au dat răspunsuri, ne-a vorbit despre schimbări spre mai bine...”, a povestit profesoara.

La finalul experienței, aceasta a concluzionat: „Cheia succesului în societate este să oferim elevilor cunoștințele și abilitățile necesare pentru a se descurca, chiar mai mult de atât, într-o lume ce se află într-o continuă schimbare”, mulțumind sponsorului care i-a asigurat deplasarea la acest festival.

Cu ce proiect a participat prof. Ignătescu

Proiectul „Chimie prin metoda STEAM” promovează învățarea bazată pe investigare, are relevanță pentru viața de zi cu zi și stimulează interesul elevilor pentru știință.

Proiectul promovează educația STEAM, concept relativ nou în România, care sporește interesul elevilor prin faptul că împletește știința cu arta, intervine în dezvoltarea abilităților de rezolvare a problemelor, sporește implicarea în procesul de învățare, dezvoltă abilități de comunicare, creativitatea și imaginația, clădește baza unui viitor adult ce deține capacități, deprinderi și soluții.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reprezentanta României la „Science on Stage” Finlanda: „Cheia e să oferim elevilor cunoștințe și abilități pentru o lume într-o continuă schimbare”.
 Vizualizări articol: 776 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Reprezentanta României la „Science on Stage” Finlanda: „Cheia e să oferim elevilor cunoștințe și abilități pentru o lume într-o continuă schimbare”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei