La Concertul „Culori Sonore ale Folclorului Românesc”, susținut recent de Corala „Ciprian Porumbescu” a Asociației „Sing Bucovina”, în curtea Mănăstirii Bogdana, au participat aproape 500 de spectatori.Evenimentul a fost unul deosebit și a adus un strop de magie și tradiție în inima municipiului Rădăuți.
Corala „Ciprian Porumbescu”a Asociației „Sing Bucovina” a prezentat un repertoriu impresionant, ce a inclus piese tradiționale prelucrate academic, interpretate cu pasiune și măiestrie.
În ciuda faptului că evenimentul a fost anunțat cu doar patru zile înainte, pe 15 august 2024 au fost prezenți circa 500 de spectatori, într-o atmosferă de poveste, într-un cadru special, în curtea Mănăstirii Bogdana. „Culori Sonore ale Folclorului Românesc” este un proiect inedit al Coralei „Ciprian Porumbescu” din municipiul Suceava și este bine primit de publicul din județ. Așadar, cu siguranță, spun organizatorii, vor mai fi și alte reprezentații ale concertului și în alte localități din județ. Repertoriul ales și refrenele cunoscute au făcut ca publicul rădăuțean să adreseze o nouă invitație coriștilor suceveni cu proxima ocazie. „A fost o seară de poveste, o seară de neuitat, cum oamenii iubitori de cultură din zona Rădăuțiului nu au întâlnit de multă vreme”, a spus unul dintre spectatori.
Cultură și tradiție
Organizatorii au transmis că alegerea Mănăstirii Bogdana ca locație nu este una întâmplătoare, întrucât acest lăcaș de cult, cu o profundă semnificație istorică și spirituală, a oferit un cadru autentic și reverențios care a rezonat cu valorile culturale și tradiționale promovate de artiștii suceveni.
Dirijorul concertului a fost tânărul și multipremiatul Alexandru Semeniuc, iar organizator al concertului și manager al coralei este Ionuț-Vichentie Ilisoi. Invitat special a fost părintele Ieremia Sărmaș, arhidiacon la Mănăstirea „Sfântului Ioan cel Nou” de la Suceava.
Evenimentul a fost organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților.