Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 aug 2024 - Anul XXIX, nr. 194 (8723)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9743 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4737 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Erasmus+ 2021-2027

Al treilea an de acreditare pentru mobilități de educație școlară, pentru Colegiul „Mihai Băcescu” Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni este beneficiarul celui de-al treilea an de acreditare pentru proiecte Erasmus+, Acțiunea cheie 1, mobilități ale personalului didactic în domeniul Educației școlare, în noua generație de proiecte educaționale Erasmus+ 2021-2027, finanțată prin fonduri europene.

Această acreditare în domeniul educației școlare se referă la o serie de mobilități de învățare pentru personalul didactic de predare, prin care vor fi îmbunătățite competențele de predare și evaluare în anumite domenii educaționale, lucru care va conduce implicit la creșterea calității demersurilor didactice furnizate, precum și la dezvoltarea capacității instituționale de gestionare de proiecte europene ale colegiului.

În acest sens, în perioada 1-6 august, cinci profesori de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni (inspector, prof. de chimie Olguța Popa-Ion; director, prof. dr. Palaghia Radion; prof. Valentina Nazarov - limba română; prof. Simona Maricica Murărescu - informatică și prof. Elena Ghenghea - limba engleză) au participat la al doilea flux al celui de-al treilea an de acreditare educație școlară. Cursul de formare a avut ca temă: „Strategii de management educațional pentru profesori: managementul crizei educaționale, al comportamentului, al furiei și al stresului”.

Așa cum am aflat de la prof. dr. Raluca Iuliana Suciu, coordonator proiect, după ce a parcurs acest curs de formare, profesorul este capabil să poată juca un rol pozitiv în cazul unei crize educaționale în școală, să poată elabora un plan de management al crizelor, să știe să comunice în caz de criză, să înveţe să ia măsuri preventive împotriva crizei educaţionale, să poată preda elevilor despre comportamentul pozitiv, să știe să stabilească reguli de bază, să fie capabil să încurajeze independenţa elevilor, să știe să vorbească cu părinții, să poată preda elevilor aptitudini sociale, să poată comunica bine cu elevii, să știe să facă față stresului și să-și controleze furia, să exerseze abilitățile de relaxare.

 

Dezvoltarea de competențe civice europene pentru profesorii fălticeneni

Prof. dr. Raluca Iuliana Suciu, coordonator proiect, a precizat: „Ca rezultate ale învățării, se pot enumera: dezvoltarea de competențe civice europene pentru fiecare participant, folosind noi abordări pentru a crea o rețea de cooperare școlară europeană sustenabilă; însușirea de mijloace de gestionare a crizei educaționale; însușirea de mijloace de gestionare a furiei în procesul educațional; însușirea de mijloace de gestionare a stresului în procesul educațional; însușirea de mijloace de gestionare a comportamentului în procesul educațional.

Beneficiile acestui parcurs european generează impact instituțional la nivelul elevilor și părinților acestora, beneficiari direcți ai procesului instructiv-educativ. Profesorii din comunitatea educațională din municipiu/zonă/județ își însușesc exemplele de bune practici rezultate în urma diseminării experienței europene proprii în comunitatea lărgită de învățare de către profesorii participanți la cursuri. Instituția își îmbunătățește percepția în comunitatea locală, care devine beneficiarul furnizării unui act educațional înalt calitativ”,

Cursurile au avut loc în Istanbul, Turcia, furnizorul de curs fiind organizația Cappadocia Education. Profesorii participanți la cursurile de formare au avut oportunitatea de a beneficia de vizite educaționale la o serie de obiective culturale de prim plan: palatele Topkapî și Dolmabahce, Hagia Sophia, Moscheea albastră, Basilica Cisterne.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Al treilea an de acreditare pentru mobilități de educație școlară, pentru Colegiul „Mihai Băcescu” Fălticeni.
 Vizualizări articol: 676 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Al treilea an de acreditare pentru mobilități de educație școlară, pentru Colegiul „Mihai Băcescu” Fălticeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei