Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 aug 2024 - Anul XXIX, nr. 193 (8722)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

La Cetate

Răsfăț culinar pentru boieri și domnițe, cu meniu special de festival medieval, la Restaurantul ”Ceaunul Răzeșilor”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cele trei zile de spectacole cu tematică medievală, din Cetatea de Scaun Suceava, sunt o ocazie potrivită pentru a savura și o serie de produse gătite ca pe vremuri, pentru a fi atât gustoase, cât și arătoase.

Tocmai de aceea, Restaurantul ”Ceaunul Răzeșilor”, de pe platoul Cetății de Scaun, a pregătit un meniu special de festival medieval, pentru cei care vin să se bucure de spectacolele medievale de calitate și de luptele cavalerilor veniți din șapte țări.

”Pentru boierii și domnițele din Cetate am pregătit ceaune cu afumături coapte în untură, sarmale învelite în foi de varză, gulaș de vițel și balmoș. Pentru cavaleri și nu numai, am pus la rece vinul de Cotnari, care poate fi servit cu un pui gătit la ceaun. Pentru domnițe avem grătar de păstrăv cu hribi, iar la final, îi invităm să se delecteze cu dulcegării - papanași și clătite cu lichior din afine”, au spus reprezentanții cunoscutului restaurant de lângă Cetate.

Nu lipsesc nici delicioasele plăcinte poale-n brâu, făcute ca pe vremea lui Ștefan cel Mare, ori savuroase plăcinte cu dovleac turcesc.

Și pe copii îi așteaptă surprize plăcute – pizza pe vatră, făcută după delicioase rețete italiene - servite împreună cu răcoritoare aromate.

”Pentru târgoveți am făcut foc mare, și pe jar am pus frigărui și fleică de porc, cârnați afumați asortați cu cartofi prăjiți în untură, serviți cu brânză și usturoi. Răzeșii și pelerinii se pot delecta cu mititei și multă bere ori cu țuică de prună, naturală. Vă invităm la Festivalul Medieval și la bucate savuroase”, au adăugat reprezentanții Restaurantului ”Ceaunul Răzeșilor”, de pe platoul Cetății de Scaun, în care se desfășoară, până duminică inclusiv, cel mai mare festival medieval din România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Răsfăț culinar pentru boieri și domnițe, cu meniu special de festival medieval, la Restaurantul ”Ceaunul Răzeșilor”.
 Vizualizări articol: 871 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Răsfăț culinar pentru boieri și domnițe, cu meniu special de festival medieval, la Restaurantul ”Ceaunul Răzeșilor”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei