Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 aug 2024 - Anul XXIX, nr. 191 (8720)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9743 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4737 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   16 imagini |   ø fişiere video

Perioada 15 - 21 august

Unde fugim de-acasă...

Câmpulung Film Fest (CFF)

Sucevenii, și nu numai ei, sunt așteptați în perioada 14 - 18 august 2024 la Câmpulung Moldovenesc, unde se va desfășura Câmpulung Film Fest (CFF), ediția a IX-a. Începând cu 15 august 2024, în intervalul orar 12:00 - 16:00, Parcul Eminescu din Câmpulung Moldovenesc devine CFF Village: un spațiu dedicat în special copiilor și tinerilor, dar și adulților. Aici vor avea loc, zilnic, activități, ateliere și discuții care vor completa atmosfera de sărbătoare din oraș. Pentru copii, diminețile vor fi însoțite de scurtmetraje animate selectate de festivalul de animație Animest. Aceste proiecții vor avea loc de joi până duminică, de la ora 10:30, la Biblioteca Municipală Câmpulung Moldovenesc.

 

URBAN Street Food & Bar și Erick’s Agency, la Iulius Mall

URBAN Street Food & Bar și Erick’s Agency promit pentru acest weekend distracție la înălțime, și la propriu și la figurat, întrucât pregătesc ”Deep in the city”, prima petrecere organizată la Suceava pe acoperișul unei clădiri.

Vineri, 16 august, de la ora 18:00, pe acoperișul Iulius Mall, sucevenii pasionați de muzică pot petrece pe ritmurile unor artiști internaționali, a unor DJ consacrați, sub cerul liber al orașului.

Cap de afiș sunt Bombossa Brothers, pentru prima dată în România, artiști recunoscuți pentru blendul original dintre muzica electronică și accentele etnice și Afro house. Detalii și bilete pe https://www.facebook.com/deepinthecitysuceava și https://www.livetickets.ro/.

 

Pelerinaj tradițional, la Mănăstirea Hagigadar

În perioada 14-19 august 2024, la Suceava va avea loc pelerinajul tradițional al credincioșilor armeni la mănăstirile armene din județ. Preasfințitul Episcop Datev Hagopian, Întâistătătorul Eparhiei Armene din România, va oficia, pe 18 august 2024, Sfânta Liturghie arhierească, împreună cu un sobor de preoți, la Mănăstirea Hagigadar.

 

Pelerinaj, la Mănăstirea Putna, 14 – 16 august 2024

Hramul Adormirii Maicii Domnului la Mănăstirea Putna, 14–16 august 2024.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, joi, 15 august, Mănăstirea Putna își va sărbători hramul istoric. Evenimentele vor fi transmise în direct pe pagina de Facebook și pe canalul de YouTube ale mănăstirii.

 

Pelerinajul anual de la Cacica

Pelerinajul anual de la Cacica, la Sărbătoarea „Adormirea Maicii Domnului”, în zilele de 14 şi 15 august 2024.

 

Joi ,15 august

Festivalul de Artă Medievală „Ştefan cel Mare”

Atmosfera medievală o veți trăi la Cetatea de Scaun a Sucevei, în perioada 15 -18 august.

Cei care vor păși pragul cetății, vor fi întâmpinați de peste 450 de cavaleri, domnițe și păpușari din România, Ungaria, Turcia, Ucraina, Republica Moldova, Slovacia, Bulgaria cu: dansuri, spectacole cu foc şi lasere, cai, pantomimă, școli de lupte, comedia dell’arte, teatru şi concursuri pentru copii, muzică medievală, tir cu arcul, păsări de vânătoare, ateliere de gastronomie medievală, de artă textilă, fierărie, pielărie, dulgherie, caligrafie și ateliere de magie, toate la Festivalul Medieval Suceava 2024.

Joi, 15 august, la ora 20:30, Parada cu făclii (Obcini, George Enescu, Primărie, Ana Ipătescu, Cetate). Între orele 20:30 – 22:00, Concert Kempes.

 

Festivalul Național al Păstrăvului de la Ciocănești, prima zi

Festivalul Național al Păstrăvului de la Ciocănești, organizat în fiecare an de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului (15 august), duce mai departe tradiția bucovineană. Manifestarea este recunoscută și internațional, fiind singurul festival al păstrăvului din Europa.

În ziua de joi, 15 august, de la ora 07:00, este programată manșa I a concursului de pescuit pe Bistrița Aurie. De la ora 13:45 va avea loc o paradă populară în centrul comunei, urmată de spectacolul „La hram de Sfânta Maria” în care vor evolua Leonard Zeamă & Grupul instrumental, Ancuţa Corlăţean, Loredana Streche, grupuri folclorice din Bucovina. La ora 15:40 este programată premierea păstrătorilor arhitecturii locale, după care, de la ora 16:00, spectacolul folcloric va continua cu Ansamblul „Bistricioara”, din Ciocăneşti, şi cu tineri interpreți de muzică populară. De la ora 18:30, organizatorii ne propun o întâlnire cu Mirabela Dauer, Vasile Muraru, Valentina Fătu, Daniela Tănase şi cu oaspetele din Ardeal, Ovidiu Purdea Someş. După coborârea plăieşilor cu făclii, programată la ora 21:10, pe scenă va urca Păvăluc din Bucovina şi Ansamblul „Bistriţa Aurie” din Ciocăneşti. 

 

Pelerinaj, la Mănăstirea Putna, în zi de hram, 15 august

Pelerinaj, la Mănăstirea Putna. Programul zilei de 15 august 2024: 00:30 - Sfânta Liturghie de noapte săvârșităîn biserica voievodală, 07:00 - Slujba Acatistului și Ceasurile,

08:30 - Sfânta Liturghie arhiereascăla praznicul Adormirii Maicii Domnului, 19:00 - Slujba Privegherii la pomenirea Sfinților Martiri Brâncoveni și a sfinților ctitori ai Mănăstirii Putna. Evenimentul vor fi transmis în direct pe pagina de Facebook și pe canalul de YouTube ale mănăstirii.

 

Pelerinaj, la Cacica, 15 august

Pelerinaj, la Cacica. Joi, 15 august 2024: 06:00 - Sfânta Liturghie de dimineaţă (în limba română), 07:30 - Sfânta Liturghie greco-catolică (în biserică), 08:30 - Sfânta Liturghie în limba maghiară (la grotă), 09:15 - Sfânta Liturghie în limba polonă (în biserică), 09:30 - Sfânta Liturghie în limba germană (la grotă), 11:00 - Sfânta Liturghie solemnă pontificală a hramului, cu venerarea icoanei Maicii Domnului din Cacica, încheiată cu procesiunea în jurul bazilicii.

 

Concertul „Culori sonore ale folclorului românesc”, la Mănăstirea Bogdana

Corala „Ciprian Porumbescu” a Asociației „Sing Bucovina” va susține joi, 15 august 2024, la ora 19:00, la Mănăstirea Bogdana din municipiul Rădăuți, concertul „Culori sonore ale folclorului românesc”. Accesul este liber.

 

Vineri, 16 august

Festivalul Național al Păstrăvului de la Ciocănești, a doua zi

Festivalul Național al Păstrăvului de la Ciocănești. Activitățile din ziua de vineri, 16 august, vor începe la ora 07:00, cu manșa a II-a a concursului de pescuit pe Bistrița Aurie, urmată, la ora 10:00, de o acţiune de ecologizare a Bistriţei Aurii şi de festivitatea de premiere, programată la ora 14:30.Seara, de la ora 19:00, va avea loc un spectacol de muzică folk, susţinut de grupul folk „Dacii liberi”, Pavel Stratan, ediţia a XX-a a Festivalului Naţional al Păstrăvului încheindu-se cu un recital de excepţie al grupului Semnal M.

 

Pelerinaj, la Mănăstirea Putna

Programul zilei de vineri, 16 august, la Mănăstirea Putna:07:00 Slujba Acatistului și Ceasurile,08:30 Sfânta Liturghie și slujba Parastasului pentru ctitorii Mănăstirii Putna,

19:30 Ducerea sfintelor moaște ale Sfântului Iacob Putneanul în Paraclisul mănăstirii.

 

Sâmbătă, 17 august

Biserica „Sfântul Simeon” – slujba vecerniei și pomenirea morților

Sâmbătă, 17 august, Biserica Sfântul Simeon: ora 17:00 – Biserica „Sfântul Simeon” – slujba vecerniei și pomenirea morților; ora 18:00 – Biserica „Sfânta Cruce” – slujba de Înainteaprăznuirii Adormirii Maicii Domnului, după care se vor prepara și binecuvânta tradiționalele „urechiușe” pentru masa de hram.

 

Duminică, 18 august

Sfânta Liturghie arhierească la altarul de vară din incinta Mănăstirii Hagigadar

Duminică, 18 august 2024, la Mănăstirea Hagigadar va avea loc, începând cu ora 10:00, Sfânta Liturghie arhierească la altarul de vară din incinta Mănăstirii Hagigadar, slujbă ce va fi oficiată de către Preasfințitul Părinte Datev Hagopian, împreuna cu preoții slujitori din cadrul eparhiei. Cu acest prilej, anunță reprezentanții Eparhiei Armene din România, vor fi aduse spre închinare și cinstire moaștele Sfântului Ioan Botezătorul de la Catedrala Arhiepiscopală ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din București. După cuvântul de învățătură va urma „sfințirea strugurilor și a madaghului ce vor fi împărțite credincioșilor prezenți”.

 

Luni, 19 august

Sfânta Liturghie, la Mănăstirea Zamca

Luni, 19 august 2024, la Mănăstirea Zamca, la ora 10:00, se va oficia Sfânta Liturghie, după care se va face slujba parastasului, unde vor fi pomeniți ctitorii, binefăcătorii și cei ce au slujit în aceste biserici.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 545 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unde fugim de-acasă...0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei