Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 aug 2024 - Anul XXIX, nr. 191 (8720)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9743 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4737 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dramă

Tânăra care s-a sinucis la Broșteni a avut o copilărie grea. Victimă a familiei dezorganizate, tentative de automutilare și suicid

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcția de Protecție a Copilului Suceava a transmis, la solicitarea Monitorului de Suceava, un raport detaliat al situației tinerei de 18 ani care și-a pus capăt zilelor la Broșteni, șocând toată comunitatea.

Tânăra a avut statut de minor aflat în sistemul de protecție a copilului, până la începutul acestui an.

Informațiile pe care le vom detalia indică în mod evident drama unei fete afectate grav de situația familială, dar care părea că se redresase la asistentul maternal de la Broșteni.

 

Durere și revoltă la Broșteni, după ce o fată de 18 ani, care a fost iubita șefului Poliției, s-a sinucis

Ioana, o fată care abia împlinise de câteva luni de zile vârsta de 18 ani, și-a pus capăt zilelor, fiind găsită spânzurată în garsoniera în care locuia, în Broșteni.

Adolescenta își anunțase sora că nu mai are pentru ce trăi. Până când sora a ajuns la fața locului, însoțită de un polițist și de proprietarul garsonierei, Ioana deja se spânzurase. 

Comunitatea din Broșteni este foarte afectată și revoltată de moartea fetei, iar oamenii spun că fata a trecut printr-o puternică traumă psihică și nu ar fi fost ajutată.   

Ce se știe cert este că Ioana provine din sistemul de protecție a copilului și că a ajuns la Broșteni, în plasament.

Oamenii din Broșteni spun aproape unanim că aceasta a avut o relație cu șeful Poliției Broșteni, care are în jur de 35 de ani.

Relația dintre cei doi era de notorietate în localitate. 

Mai departe, se fac tot felul de scenarii și se lansează acuzații grave.

Cert este că tânăra nu își găsea locul în lume și se învinuia pentru asta, inclusiv în unele conversații cu ofițerul de poliție, conversații care au început să circule pe rețelele de socializare.

Fata spunea că îl iubește foarte mult pe polițist, dar îl acuza că nu o tratează așa cum își dorește ea.

La Broșteni a fost deschisă inclusiv o petiție online, ”Ioana merită dreptate”, semnată de numeroși localnici.

 

Ar fi ingerat pastile și s-ar fi automutilat

Din cercetarea poliției la fața locului rezultă că pe 12 august, în jurul orei 22:00, s-a pătruns în forță în locuință, după ce tânăra de 18 ani nu a mai răspuns la ușă.

În interior, tânăra a fost găsită spânzurată. Personalul medical a încercat manevre de resuscitare timp de 40 de minute, dar fără succes.

Din cercetări rezultă că fata avusese tentative de automutilare și ingerase și pastile, cu câteva ore înainte de sinucidere.

 

Drama unei fete afectate grav de situația familială, dar care părea că se redresase la asistentul maternal de la Broșteni

Cu privire la trecutul fetei, datele celor din sistemul de protecție a copilului spun cam totul despre drama prin care a trecut aceasta.

Adolescenta a beneficiat de plasament la un asistent maternal profesionist, cu domiciliul în orașul Broșteni, din anul 2021. Tânăra era în monitorizare încă din luna noiembrie 2019, ca urmare a plecărilor repetate de la domiciliul tatălui și a manifestării unui comportament de automutilare. Avea, din păcate, așadar, astfel de porniri încă de acum câțiva ani.

În urma divorțului părinților, domiciliul celor două fete minore ale familiei a fost stabilit la tată, în comuna Dolhești. Doar că tatăl a plecat la muncă în străinătate, iar cele două minore au rămas în grija bunicii paterne. Aceasta din urmă și-a ajutat permanent familia, financiar și moral, având grijă de cele două fete.

La un moment dat, bunica nu a mai făcut față situației, iar Ioana a fost preluată în sistemul de protecție. Așa a ajuns Ioana la Broșteni, în plasament.

Acolo, la Broșteni, după cum confirmă și localnicii, fata a dezvoltat atașament față de asistentul maternal. 

Minora ajunsese să aibă rezultate școlare foarte bune, participând frecvent la olimpiade școlare și la alte activități extrașcolare, fiind bine integrată în comunitate și în colectivul clasei.

 

„Anterior plasamentului, minora a manifestat o conduită rebelă, comportament de automutilare și tentative de suicid”

„Anterior plasamentului, minora a manifestat o conduită rebelă, comportament de automutilare și tentative de suicid, comportament pe care ea l-a pus în legătură cu lipsa de grijă și afecțiune a părinților naturali. Mama, deși locuia în aceeași localitate, a refuzat să păstreze legătura cu minorele.

Tânăra a motivat gesturile suicidale prin existența problemelor familiale: sentimente de neglijare din partea mamei, indiferență și dificultăți de comunicare cu tatăl, precum și violență fizică din partea acestuia”, sunt câteva dintre constatările celor de la Direcția de Asistență Socială și Protecție a Copilului Suceava. 

 

A renunțat, la începutul anului, la asistentul maternal și și-a luat viața pe cont propriu

Ioana a păstrat permanent legătura cu sora sa, ambele locuind la familia asistenților maternali până la începutul acestui an, când tânăra Ioana Daniela a solicitat revocarea măsurii de plasament la împlinirea vârstei de 18 ani.

Ea a renunțat așadar la asistent maternal și chiar a beneficiat de oportunitatea legală de a primi lunar o indemnizație, pe perioada școlarizării sau accesării unui loc de muncă, până la împlinirea vârstei de 26 de ani.

Ioana se mutase singură, într-o garsonieră, avea un loc de muncă și își planificase o vacanță. Gestul ei atât de drastic a șocat pe toată lumea.

”Din păcate, nu cunoaștem motivele care au condus la sinucidere, însă considerăm că, indiferent câte avantaje oferă instituțiile statului copiilor care ajung în sistemul de protecție, familia rămâne cel mai important factor de dezvoltare armonioasă și echilibru emoțional pentru orice copil”, se arată în răspunsul detaliat primit de la Direcția de Asistență Socială și Protecție a Copilului Suceava.

 

Șeful Poliției Broșteni va face obiectul unei cercetări interne a IPJ Suceava

Miercuri după-amiază, și Poliția a avut o reacție oficială cu privire la acest caz, anunțând, pe de o parte, că moartea fetei este anchetată de ofițerii de la Serviciul de Investigații Criminale Suceava, iar pe de altă parte că se face o anchetă internă cu privire la șeful Poliției Broșteni:

„Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale - IPJ Suceava desfășoară activități de cercetare penală, sub coordonarea procurorului de caz, într-un dosar penal, întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, pentru stabilirea circumstanțelor decesului unei tinere, de 18 ani, din orașul Broșteni, jud. Suceava.

În seara de 12.08.2024, în jurul orei 22:00 o tânără a fost identificată decedată, în apartamentul în care locuia, pe raza orașului Broșteni, prezentând urmele unui act suicidal.

În cauză a fost efectuată și necropsia cadavrului, fără a fi evidențiate urme ale vreunei infracțiuni intenționate.

De asemenea, având în vedere apariția în spațiul public a unor date, privind o presupusă relație anterioară cu un lucrător din cadrul IPJ Suceava, conducerea unității a dispus în regim de urgență și verificări, prin Biroul Control Intern, pentru stabilirea existenței unor eventuale abateri de la Codul Deontologic al polițistului sau alte aspecte de interes în cauză”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tânăra care s-a sinucis la Broșteni a avut o copilărie grea. Victimă a familiei dezorganizate, tentative de automutilare și suicid.
 Vizualizări articol: 1595 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Tânăra care s-a sinucis la Broșteni a avut o copilărie grea. Victimă a familiei dezorganizate, tentative de automutilare și suicid1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei