Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
miercuri, 14 aug 2024 - Anul XXIX, nr. 190 (8719)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Modele de pus în practică

Containerele de reciclare din lemn – un nou proiect ASFOR pentru o Românie verde

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Utilizarea lemnului pentru realizarea containerelor în care sunt amplasate aparatele de colectare a deșeurilor, fie că e vorba de sticle returnabile, plastic, fier, hârtie etc. – este noua propunere a ASFOR, care aduce nu doar argumente în acest sens, ci și modele care pot fi foarte ușor de pus în practică.

”Utilizarea lemnului pentru realizarea spațiilor destinate colectării deșeurilor nu doar că îmbunătățește aspectul estetic, dar aduce și beneficii semnificative din perspectiva durabilității, stocării carbonului, contribuind astfel la un mediu mai sănătos și la sprijinirea comunităților locale. Împreună cu specialiștii noștri am creat câteva modele care pot fi foarte ușor de pus în practică.  Vom transmite acest proiect tuturor celor interesați pentru că România merită să fie cu adevărat verde!”, a declarat Ciprian Dumitru Muscă, președintele Asociației Forestierilor din România.

Sacrificiul reciclării poate fi perceput ca un efort inițial suplimentar pentru colectarea selectivă a deșeurilor și participarea la procesul de reciclare. Cu toate acestea, beneficiile reciclării sunt multiple și de mare importanță pentru mediu și economie. Reciclarea contribuie la reducerea emisiilor de carbon, prevenirea poluării și conservarea resurselor naturale, precum și la crearea locurilor de muncă și îmbunătățirea calității vieții.

Utilizarea lemnului pentru realizarea containerelor în care sunt amplasate aparatele de colectare crește exponențial beneficiul reciclării pentru că se folosește singurul material de construcții ecologic, natural, regenerabil, reciclabil și reutilizabil, pe care oamenii îl folosesc de mii de ani. Utilizarea lemnului înseamnă și crearea unor rezervoare de carbon, astfel fiecare punct de colectare reprezintă și un rezervor de stocat carbon care va conta în balanța națională a carbonului.

” Crearea de locuri de muncă în domeniul silviculturii, exploatării lemnului și prelucrării acestuia este un proiect vital pentru comunitățile locale.

Un exemplu demn de menționat este inițiativa autorităților locale de la Ghimeș Făget, care au ales să construiască sănătos, din lemn. Acest model poate fi replicat și extins la nivel național, având ca obiectiv o Românie verde, construită pe baza lemnului românesc. 

Natura ne oferă totul, de ce să nu o răsplătim colectând selectiv deșeurile în construcții realizate din singurul material natural, regenerabil, reciclabil – LEMNUL!”, a precizat Ciprian Muscă.

Investițiile și politicile guvernamentale pot avea un impact semnificativ în stimularea sectorului forestier și în promovarea unei dezvoltări durabile în comunitățile noastre. Utilizarea lemnului pentru construirea spațiilor destinate aparatelor de colectare a deșeurilor devine o necesitate, având în vedere preocupările tot mai mari legate de protecția mediului.

Beneficiile utilizării lemnului în construcțiile pentru colectarea deșeurilor:

1. Durabilitate și rezistență: Lemnul, tratat corespunzător, poate rezista în timp și este ideal pentru construcții durabile. Prin aplicarea de soluții speciale, structurile din lemn se pot adapta la condiții meteorologice extreme.

2. Aspect estetic: Lemnul poate aduce un aspect natural și plăcut, integrându-se armonios în peisajul urban sau rural.

3. Sustenabilitate: Lemnul este o resursă regenerabilă, iar utilizarea sa contribuie la reducerea emisiilor de carbon comparativ cu alte materiale de construcție, precum betonul sau metalul.

4. Flexibilitate: Lemnul este ușor de prelucrat, oferind oportunități variate în proiectare și facilitând modificările ulterioare ale structurilor.

5. Tradiții și amprentă locală: Construcții din lemn sunt specifice României și pot fi particularizate în funcție de arhitectura specifică zonei geografice în care se realizează construcția.

6. Stocarea carbonului. Puncte (rezervoare) de stocare a carbonului.

Un astfel de proiect, axat pe dezvoltarea comunităților locale prin crearea de locuri de muncă, poate aduce multiple beneficii, de la îmbunătățirea economiei locale (generarea de venituri și locuri de muncă, contribuind la creșterea economică), dezvoltarea durabilă a resurselor (managementul responsabil al pădurilor asigură conservarea și protecția mediului), îmbunătățirea calității vieții în zonele rurale (menținerea populației în mediul rural) și conservarea biodiversității – o gestionare adecvată a resurselor forestiere ajută la menținerea echilibrului ecologic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Containerele de reciclare din lemn – un nou proiect ASFOR pentru o Românie verde.
 Vizualizări articol: 658 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Containerele de reciclare din lemn – un nou proiect ASFOR pentru o Românie verde5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei