Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 aug 2024 - Anul XXIX, nr. 189 (8718)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9746 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4657 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Pentru județele Suceava și Maramureș

La Vatra Dornei se înființează primul centru de asistență tehnică și consultanță pentru ”Sate și Orașe inteligente”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primul proiect din județul Suceava finanțat prin Horizon Europe (Orizont Europa) - programul cadru pentru cercetare și inovare al UE, va fi implementat prin Asociația RoMontana din Vatra Dornei.

Proiectul “INSPIRE”, în valoare totală de 5 milioane de euro, va fi implementat în perioada octombrie 2024 – septembrie 2027 și are ca obiectiv general sprijinirea dezvoltării durabile și incluzive a zonelor rurale și periurbane, prin promovarea bunăstării și incluziunii sociale a locuitorilor și a grupurilor vulnerabile.

“În România, la Vatra Dornei, în cadrul Centrului de Economie Montană <CE-MONT> al Academiei Române, se vor pune bazele primului Centru de asistență tehnică și consultanță pentru implementarea conceptelor de Sate inteligente (Smart village) și Orașe inteligente (Smart city), ce va deservi toate UAT-urile de pe raza județelor Suceava și Maramureș, cu posibilitatea de extindere și către județele Bistrița-Năsăud și Neamț. Ne dorim ca toate aceste comunități pe care proiectul le vizează să fie sprijinite în mod concret, de către cercetători și autorități, pentru a reuși ca pe viitor să-și poată valorifica într-un mod cât mai inteligent (“smart”) toate resursele de care dispun pe plan local, inclusiv resursa umană – poate cea mai importantă dintre toate, pentru asigurarea unui viitor sustenabil” , a declarat economistul Radu-Adrian Rey, coordonatorul “INSPIRE”.

În mod special, proiectul contribuie la dezvoltarea conceptului de incluziune socială, sprijinind accesul cetățenilor la servicii sociale de înaltă calitate printr-o serie de activități de creștere a gradului de conștientizare, de consolidare a capacităților și de implementare a unor exemple de bune practici care se concentrează pe antreprenoriatul social.

Horizon Europe (Orizont Europa) este principalul program de finanțare al UE pentru cercetare și inovare pentru perioada 2021-2027, cu un buget de 95,5 miliarde EUR. Acesta abordează schimbările climatice, contribuie la realizarea obiectivelor de dezvoltare durabilă ale ONU și stimulează competitivitatea și creșterea UE. Programul facilitează colaborarea și consolidează impactul cercetării și inovării în dezvoltarea, susținerea și implementarea politicilor UE, abordând în același timp provocările globale. De asemenea, sprijină crearea și o mai bună difuzare a cunoștințelor și tehnologiilor de excelență. Acesta reprezintă sursa a noi locuri de muncă, angajează pe deplin talentele din spațiul european, stimulează creșterea economică, promovează competitivitatea industrială și optimizează impactul investițiilor într-un spațiu european de cercetare consolidat.

Horizon Europe funcționează în cadrul unui consorțiu internațional format din 18 organizații partenere, din 10 țări (printre care România, Belgia, Franța, Irlanda, Grecia, Slovacia, Cehia și Turcia).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Vatra Dornei se înființează primul centru de asistență tehnică și consultanță pentru ”Sate și Orașe inteligente”.
 Vizualizări articol: 652 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
La Vatra Dornei se înființează primul centru de asistență tehnică și consultanță pentru ”Sate și Orașe inteligente”1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei