Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 aug 2024 - Anul XXIX, nr. 187 (8716)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9742 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,505 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

1-5 august 2024

Activități educative inedite și captivante pentru 160 de elevi, la Vicovu de Sus

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Școala Gimnazială Nr. 1 Vicovu de Sus a organizat, în perioada 1-5 august 2024, Școala de vară ,,Suntem copii, iubim copilăria!”, oferindu-le elevilor o experiență educativă unică și captivantă.

Tematica principală a activităților din acest an a fost „Educația prin activități outdoor”, un concept care combină învățarea cu distracția și explorarea naturii.

Prima zi a școlii de vară a debutat cu urările adresate copiilor de către prof. Iuliana Aluculesei, directorul unității de învățământ. Cu o energie de zile mari, cei 160 de elevi s-au bucurat de competiții sportive, de trasee interesante, ștafete, tir cu arcul și distracție maximă.

Sub îndemnul „Împreună pentru o vacanță în siguranță!”, comisar-șef de poliție Niga Mărioara, de la Biroul Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, și comisar-șef de poliție Iacob Elena, din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Suceava - Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, au desfășurat activități de prevenire a bullyingului/cyberbullyingului și activități de educație rutieră cu elevii, pentru ca aceștia să fie în siguranță și pe perioada vacanței.

A doua zi a școlii de vară a fost plină de energie pentru participanți. Copiii au mers cu trenul până la Putna, unde au vizitat Mănăstirea Putna, Galeriile de Artă și muzeul mănăstirii. După ce s-au odihnit și au participat la un picnic, elevii au continuat călătoria până la Chilia lui Daniil Sihastru. Cea de-a treia zi a școlii de vară a fost dedicată muzicii. Împărțiți pe ateliere, temerarii s-au bucurat de „jocuri muzicale, karaoke, pași de dans, dar și de recitaluri la vioară și acordeon ale unor elevi talentați”.

Ziua a debutat cu un atractiv program de fitness, exerciții cu bastoane, sub îndrumarea antrenoarei Haraseniuc Iuliana, un pedagog înnăscut, care le-a vorbit participanților despre sănătate, mișcare, relaxare. În a patra zi a școlii de vară, elevii au pictat pe coli de carton peisaje din zona Vicovului, avându-i drept coordonatori pe profesorul Daniel Hura și pe profesoara Diana Hura.

De asemenea, în mijlocul copiilor a fost și prof. Cristi Hurjui, care le-a vorbit copiilor despre credință, religie, despre Dumnezeu. Copiii au fost la biserica din Vicovu de Sus, unde părintele Cristian Ştefan Irina a avut un dialog prietenesc și duhovnicesc cu ei, despre tentațiile zilelor noastre. Ultima zi a școlii de vară a fost de fapt o întâlnire emoționantă cu voluntarii, cu toții adunându-se în curtea școlii, pentru a fi premiați.

„Această perioadă a fost una plină de peripeții, de experiențe noi, în care s-au legat prietenii și fiecare elev a învățat că, împreună, putem realiza lucruri frumoase. Mulțumirile se îndreaptă către cei care au contribuit la realizarea momentelor de neuitat, sponsorii noștri: Euro Tehnic, prin implicarea doamnei Cătălina Clim, doamna Gabriela Plamadă, doamna Maria Cretan, domnul Constantin Chelba, doamna Bucurici Elena. De asemenea, aducem mulțumiri voluntarilor. Nu în ultimul rând, mulțumim coordonatorilor, cadre didactice pline de iubire și sensibilitate, care au întinerit alături de temerarii noștri, oferindu-le clipe de neuitat”, după cum a afirmat consilierul educativ prof. Maria-Daniela Mironescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Activități educative inedite și captivante pentru 160 de elevi, la Vicovu de Sus.
 Vizualizări articol: 439 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Activități educative inedite și captivante pentru 160 de elevi, la Vicovu de Sus0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei