Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 aug 2024 - Anul XXIX, nr. 186 (8715)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9743 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4737 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   12 imagini |   ø fişiere video

Școală de vară

„Seri de Artă Sacră” pentru elevii din Bilca

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Parohia „Adormirea Macii Domnului” din Bilca a organizat, în perioada 29 iulie – 2 august, o serie de activități dedicate elevilor din comună, reunite sub genericul „Serile de Artă Sacră”.

Cei peste 270 de tineri participanți au fost invitați să experimenteze și să înțeleagă mai bine diferite aspecte ale artei sacre, fie că este vorba de pictură-mozaic sau muzică, fiind totodată implicați în diferite activități recreative și sociale.

Preotul paroh Ciprian Casian Calancea a arătat că ”<Serile de Artă Sacră> reprezintă o oportunitate unică de a descoperi și de a aprecia arta sacră într-un mod interactiv și inspirațional. Prin activitățile SAS s-a creat un mediu prietenos și deschis, în care toți participanții s-au conectat cu aspectele profunde și spirituale ale artei, promovând astfel înțelegerea și respectul față de diversitatea culturală și religioasă a comunității”.

Pe parcursul celor cinci zile, tinerii s-au putut bucura, pe lângă atelierele de bază, de o piesă de teatru interpretată de trupa „Zăpăcilă” din Bilca, o excursie tematică în județul Suceava, foc de tabără, artificii, film, karaoke, vânătoare de comori piniata etc.

Aspectul spiritual al activităților SAS s-a evidențiat prin rugăciunile de seară, pelerinajul la mănăstirile Dragomirna, Sucevița și Marginea, Taina Spovedaniei și Dumnezeiasca Liturghie.

„O bază educaţională creștină solidă, completată de educația petrecerii timpului liber în mediul bisericesc, ajută familiile și poate avea o influenţă majoră asupra capacităţii copilului de a progresa pe parcursul întregului său traseu educațional și comportamental. Oricât de inovative și de bine gândite ar fi strategiile și politicile educaționale naționale și europene va trebui să ținem cont de faptul că educația a pornit din tinda Bisericii și trebuie să aibă continuitate prin activități complementare de petrecere activă și creativă a timpului liber din vacanța școlară.

Prin proiectul educațional-catehetic intitulat <Serile de Artă Sacră>, Parohia Ortodoxă <Adormirea Maicii Domnului> din Bilca nr. 1 își lărgește orizontul de implicare educațională asupra tinerilor doritori de a participa la activități, aducând și un plus de valoare atât beneficiarilor (tinerii participanți, familiilor, comunitatea), cât și preoților și întregii echipe de coordonatori și profesori implicați care au desfășurat activități educative nonformale fie în spațiul bisericii, spațiul Școlii Gimnaziale <George Tofan> din Bilca, spațiul Căminului Cultural <Altița> din Bilca, fie în spații exterioare atent selectate pentru activități și ateliere în aer liber”, a mai completat preotul paroh Ciprian Casian Calancea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Seri de Artă Sacră” pentru elevii din Bilca.
 Vizualizări articol: 458 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Seri de Artă Sacră” pentru elevii din Bilca5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei