Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 aug 2024 - Anul XXIX, nr. 186 (8715)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9742 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,505 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

14-15 august 2024

Corul reunit al Decanatului de Bucovina va susţine cântările solemne la Cacica, la Sărbătoarea „Adormirea Maicii Domnului”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Corul reunit al Decanatului de Bucovina va susţine, la ceas de sărbătoare, cântările solemne la celebrările principale ale pelerinajului anual de la Cacica, la Sărbătoarea„Adormirea Maicii Domnului”, în zilele de 14 şi 15 august 2024.

Sub atenta îndrumare a profesorului Bronislaw-Anton Babiaş, în calitate de dirijor, din Parohia „Sfântul Ioan Nepomuk” din municipiul Suceava, şi a tânărului organist Daniel Nesimuca, din Parohia Botoşani, student în anul II la Universitatea Naţională de Muzică, Bucureşti, secţia orgă, aproximativ 80 de persoane inimoase, cu multă dragoste faţă de Sfânta Fecioară şi faţă de cântul liturgic, se vor reuni pentru a aduce slavă Sfintei Fecioare Maria. Anul acesta, corul reunit ce va fi prezent la Cacica este format din persoane din parohiile Cacica, Gura Humorului, Rădăuţi, Siret, Soloneţu Nou şi Suceava, dar şi prieteni apropiaţi ai dirijorului.

 

Programul celebrărilor de la Cacica

Programul celebrărilor de la Cacica: miercuri, 14 august 2024: la ora 10.00 - Celebrare penitenţială, 12.00 - Sfânta Liturghie solemnă de deschidere a pelerinajului; 16.00 - Calea sfintei cruci, 17.00 - Adoraţie euharistică, 18.00 - Sfânta Liturghie pentru tineri, seminarişti şi persoane consacrate, 22.00 - Priveghere mariană, urmată de procesiunea cu lumânări în jurul sanctuarului; joi, 15 august 2024: 06.00 - Sfânta Liturghie de dimineaţă (în limba română), 07.30 - Sfânta Liturghie greco-catolică (în biserică), 08.30 - Sfânta Liturghie în limba maghiară (la grotă), 09.15 - Sfânta Liturghie în limba polonă (în biserică), 09.30 - Sfânta Liturghie în limba germană (la grotă), 11.00 - Sfânta Liturghie solemnă pontificală a hramului, cu venerarea icoanei Maicii Domnului din Cacica, încheiată cu procesiunea în jurul bazilicii.

 

PS Iosif Păuleţ: „Vă adresez tuturor invitaţia de a participa la pelerinajul anual de la Cacica”

În Scrisoarea pastorală „Împreună, în jurul Maicii Domnului la Cacica!”, PS Iosif Păuleţ, Episcop de Iași, a transmis că „în preajma solemnităţii Adormirii Maicii Domnului, vă adresez tuturor invitaţia de a participa la pelerinajul anual de la Cacica. Să ne adunăm în jurul Sfintei Fecioare Maria, să ne lăsăm pătrunşi de privirea ei de mamă şi să îi adresăm rugăciunile noastre. Iar pe toţi vă îndemn ca nu doar cu această ocazie solemnă, ci ori de câte ori reuşiţi, pe durata anului, să faceţi pelerinaje şi vizite la Cacica, cu familia, cu parohia, cu cei dragi. Sfântă Fecioară Maria de la Cacica, mijloceşte pentru dieceza noastră şi pentru lumea întreagă”.

Este o oportunitate pentru fiecare preot „să întărească relaţiile familiale între păstor şi turmă, chiar între credincioşi. La Cacica vom fi invitaţi să trăim mai determinaţi apartenenţa noastră la marea familie a Bisericii. Suntem fraţi şi surori în credinţă. Această realitate are nevoie să fie exprimată şi în exterior. Şi cât de frumos o putem trăi la Cacica, acasă la Maica noastră cerească”, mai spune păstorul diecezei de Iaşi.

 

Voluntari

Şi anul acesta tinerii sunt invitaţi să îşi ofere slujirea de voluntari, astfel încât pelerinii care vor veni la Cacica cu ocazia sărbătorii Adormirea Maicii Domnului să trăiască o intensă experienţă de credinţă. Detalii despre participarea ca voluntar la Cacica se găsesc pe site-ul Oficiului pentru Pastoraţia Tineretului: www.tinericonectati.ro. Data limită de înscriere este sâmbătă, 10 august 2024, la ora 20:00.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Corul reunit al Decanatului de Bucovina va susţine cântările solemne la Cacica, la Sărbătoarea „Adormirea Maicii Domnului”.
 Vizualizări articol: 340 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Corul reunit al Decanatului de Bucovina va susţine cântările solemne la Cacica, la Sărbătoarea „Adormirea Maicii Domnului”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei