Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 aug 2024 - Anul XXIX, nr. 185 (8714)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9743 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4737 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Perioada 8 – 14 august

Unde fugim de-acasă...

Lucrări de pictură și grafică realizate de soții Gabriela Drăghici și Ion Drăghici, expuse la Muzeul de Istorie

50 de lucrări de pictură și grafică realizate de soții Gabriela Drăghici și Ion Drăghici, artiști plastici, membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din România, Filiala București, sunt expuse la Muzeul de Istorie, pe perioada lunii august.

 

„Sommerfest Rădăuți – Muzica Comunităților”, festival ajuns la cea de a X-a ediție

„Sommerfest Rădăuți – Muzica Comunităților”, festival ajuns la cea de a X-a ediție, se va desfășura în perioada 5-11 august 2024, la Casa de Cultură, Galeriile de Artă „Traian Postolache”, Templul Mare – Sinagoga Rădăuți, Muzeul Memorial „George Enescu” Dorohoi și „Cai de Legendă” Hardic – Horodnic de Sus.

 

Joi, 8 august

Concerte la Casa de Cultură din Rădăuți

„Sommerfest Rădăuți – Muzica Comunităților”, festival ajuns la cea de a X-a ediție. Pe 8 august, la ora 19:00, cu Ovidiu Foca (voce), Andrei Mihail Radu (vioară), Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu (pian). Cele trei concerte se vor desfășura la Casa de Cultură din Rădăuți.

 

Vineri, 9 august

Bucovina Motorfest, prima zi

Bucovina Motorfest va avea loc în perioada 9-11 august, pe platoul Cetății de Scaun a Sucevei.

Vineri, 9 august, vor urca pe scenă formațiile The Vodoo Child, Project Renegade (Grecia), E-an-na și Cargo. Prezentatorul festivalului va fi Cristian Hrubaru. Concertele vor începe la ora 18:00.

 

Expoziție de Artă Grafică: „Expresii” de Radu Bercea, la Galeria Zamca

 

Galeria de Artă Zamca vă invită la vernisajul expoziției de artă grafică "Expresii", realizată de talentatul Radu Bercea. Evenimentul va avea loc la Galeria de Artă "Zamca", Suceava, pe strada Zamca nr. 17. Vernisaj: Vineri, 9 august 2024, ora 16:00. Perioada expoziției: 1-20 august 2024. Radu Bercea este un artist recunoscut pentru abilitățile sale de a surprinde expresii și emoții într-un mod unic și captivant. Expoziția "Expresii" aduce în prim-plan portrete grafice care reflectă o gamă largă de sentimente și trăiri umane, de la bucurie și uimire, până la introspecție și melancolie.

 

Vernisajul expoziției media ,,Monica - radioul și securitatea”, la Biblioteca din Câmpulung Moldovenesc

Vineri, 9 august 2024, la ora 17:00, la Biblioteca Municipală Câmpulung Moldovenesc (Sala de Lectură, et. I), vernisajul expoziției media ,,Monica - radioul și securitatea”, expoziție organizată de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității - CNSAS, un concept expozițional inedit și provocator.

 

Sâmbătă, 10 august

Academicianul Ioan-Aurel Pop va conferenția în Cetatea de Scaun a Sucevei

Academicianul Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, va conferenția în Cetatea de Scaun a Sucevei, sâmbătă, 10 august 2024, la ora 10:00. Tema: „Medievalitate românească – Ștefan cel Mare”.Evenimentul se va desfășura în curtea interioară a Cetății și face parte din programul Zile și nopți la Muzeul Național al Bucovinei. Pentru cei doritori să participe la conferință, în limita locurilor disponibile, accesul se face cu biletul de intrare în monument.

 

RUN In Memoriam - Nicu Covaci, sâmbătă, la ora 12:00

Legio Phoenix MC Romania, împreună cu Phoenix Transsylvania, organizează RUN In Memoriam - Nicu Covaci, sâmbătă, 10 august 2024, la ora 12:00. Plecarea se face de la Cetatea de Scaun a Sucevei. Destinația: EXPOMOTO Bucovina, Horodnic de Jos – Muzeu, cu peste 260 exponate moto, recondiționate și toate în stare perfectă de funcționare. Acces gratuit în cadrul BUCOVINA MOTORFEST 2024 pentru motocicliștii prezenți.

 

Bucovina Motorfest, a doua zi

Bucovina Motorfest va avea loc în perioada 9-11 august 2024, pe platoul Cetății de Scaun a Sucevei. Sâmbătă, 10 august 2024, vor cânta Serpent Stream, Seven Thorn (Danemarca), Bucovina și Therion. Prezentatorul festivalului va fi Cristian Hrubaru. Concertele vor începe la ora 18:00.

 

Concerte pentru tineri

”Sommerfest Rădăuți – Muzica Comunităților”, festival ajuns la cea de a X-a ediție. Pe 10 august, începând cu ora 12:00, respectiv ora 18.00, vor avea loc concertele dedicate tinerilor participanți la cursurile de măiestrie, la Muzeul Memorial „George Enescu” Dorohoi și la „Cai de Legendă” Hardic – Horodnic de Sus.

 

Duminică, 11 august

Bucovina Motorfest, a treia zi

Bucovina Motorfest va avea loc în perioada 9-11 august, pe platoul Cetății de Scaun a Sucevei. Duminică, 11 august, vor cânta trupele Star Crystal (Ucraina), Odyssey, Coma și Vama. Prezentatorul festivalului va fi Cristian Hrubaru. Concertele vor începe la ora 18:00.

 

Scriitoarea Luminița Aldea își lansează „Cărări și destine”, volumele I-III, la USV

Scriitoarea Luminița Aldea își lansează duminică, 11 august 2024, la ora 16.00, la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava (strada Universității, nr. 13), corpul E, Amfiteatrul 005, „Cărări și destine”, volumele I-III, cărți publicate la Editura Eikon.

 

Concertul de gală, „Maeștri și Discipoli”

”Sommerfest Rădăuți – Muzica Comunităților”, festival ajuns la cea de a X-a ediție. Concertul de gală, „Maeștri și Discipoli”, care încheie festivalul, se va desfășura la Templul Mare – Sinagoga Rădăuți, duminică, 11 august 2024, începând cu ora 18:00.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 474 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Unde fugim de-acasă...5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei