Fenomenul de “doom scrolling” ne poate lua prin surprindere. Citește aici despre psihoterapia cognitiv comportamentală, dacă te copleșesc evenimentele locale sau globale!
Creierul nu este făcut să fie conectat la internet nonstop, iar când faci “doom scrolling”, îți este greu să te deconectezi de la evenimentele catastrofale, negative și depresive, pe care le vezi la știri, căutând și mai multe informații de acest fel. Ești prins(ă), astfel, într-un cerc vicios. Ei bine, poți să gestionezi această problemă: citeste aici despre psihoterapie cognitiv comportamentala. Mai întâi, să clarificăm puțin despre terapie, înainte de a intra în detalii.
Psihoterapia nu este o rușine!
Fie că te deprimă știrile, că treci printr-un divorț, fie că ți-ai dat seama că ai traume din copilărie sau orice altceva, cert este că terapia este potrivită pentru oricine care se confruntă cu probleme personale. Până acum nu demult, în România, terapia a fost considerată un tabu. Ei bine, nu este nicio rușine să spui că ai nevoie de ajutor. Există multe cabinete psihologice nu doar în Suceava, ci pe tot teritoriul României, ceea ce indică faptul că din ce în ce mai mulți dintre noi apelează la profesioniști precum Daniel Ivan, un psiholog din București. Poți să te programezi și tu la el: oferă ședințe online!
În plus, terapia te ajută chiar și în momentele liniștite din viața ta. Odată ce problemele s-au rezolvat, asta nu înseamnă că tu ai trecut prin ele “fără zgârieturi”, care-ți pot lăsa cicatrici în subconștient, fără ca tu să-ți dai seama. Astfel, aceste mici zgârieturi pot fi precum răni care se infectează și care te pot afecta pe plan fizic. Legătura dintre minte și corp este strânsă. Stresul și depresia te pot îmbolnăvi, slăbind sistemul imunitar.
Dacă te simți deseori singur pe lume, ai sentimente că totul este în zadar și lumea o ia razna, că ești neputincios în fața schimbărilor globale care par să ducă spre nenorocire, dacă ai suferit recent un deces în familie sau te confrunți cu probleme de socializare, mergi la terapie și uită de rușine. Pune-ți sănătatea psihică și fizică pe primul plan, deoarece ești singura persoană care poate face asta - nu există un moment mai bun decât acum să începi!
Despre terapia cognitiv comportamentală, pe scurt
Când mergi la psiholog, nu vei primi medicamente, având în vedere că psihoterapeuții se ocupă doar de aspectul pur psihic al gândirii tale (când e vorba de medicamente, e vorba de psihiatru și nu psiholog). Terapia cognitiv comportamentală este o modalitate populară de terapie și arată cam așa: tu îți spui ofurile, psihologul îți pune întrebări care să te ajute să explorezi de ce te supără ceea ce te supără și cum poți gestiona acele sentimente, astfel încât ele să nu pună stăpânire pe viața ta. Așadar, tu vei putea analiza, la rece, gândurile negative și sentimentele copleșitoare, astfel încât reacțiile tale să nu fie explozive sau autodistructive.
Ești gata să începi? Programează-te acum la Daniel Ivan!
Contact:
0761.600.020
contact@danielivan.ro
Sursă foto: freepik.com