Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 aug 2024 - Anul XXIX, nr. 185 (8714)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9743 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4737 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Sentință caz dramatic și delicat

Doi șoferi, condamnați cu executare pentru un accident cu doi morți

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Judecătoria Câmpulung Moldovenesc a dat soluția într-un dosar de ucidere din culpă dramatic și delicat, privind un accident din 2019 soldat cu doi tineri morți și doi șoferi trimiși în judecată.

După un proces care s-a întins la prima instanță timp de 3 ani și o pronunțare amânată încă din luna februarie a acestui an, ambii șoferi implicați în accident au primit pedepse cu executare, în regim de penitenciar.

Conform anchetei poliției, ambii șoferi au fost vitezomani, unul fără permis și fugar de la locul accidentului și unul care a depășit în mod inconștient și a provocat practic dubla tragedie.

Sentința Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

 

Unul fără permis, unul depășind pe linia continuă, ambii cu viteză excesivă

Înainte de a prezenta sentințele, detaliem cu privire la cazul din care tinerii teribiliști de pe șosele ar trebui să învețe ceva. 

Tragedia s-a petrecut în noaptea de 13 spre 14 noiembrie 2019, în jurul orei 23.15, pe DN 17, la ieşirea din Câmpulung Moldovenesc spre Prisaca Dornei, pe porţiunea în linie dreaptă unde a mai avut loc un accident cu patru morţi, în urma impactului dintre două microbuze.

Din ancheta polițiștilor și a procurorului de caz de la Câmpulung Moldovenesc rezultă că inculpatul Alexandru Gabriel Rusu, în vârstă de 20 de ani la data accidentului, din Ostra, în timp ce conducea un VW Passat, din direcția de mers Câmpulung Moldovenesc spre Suceava, s-a angajat într-o depășire neregulamentară, pe porțiunea cu linie continuă și cu indicator de depășire interzisă, pătrunzând pe sens opus, unde a intrat în coliziune frontală cu autoturismul BMW condus tot cu viteză excesivă de Marinel Andrei Pelinar, în vârstă de 31 de ani, din Vatra Moldoviței.
În urma accidentului au murit doi tineri, pasageri în cele două mașini. Și-au pierdut viața George Huţuleac, în vârstă de 24 de ani, din comuna Frumosu, pasager în BMW, şi minorul Gabriel Claudiu R., în vârstă de 17 ani, din comuna Ostra, pasager în VW-ul Passat condus de vărul său. Din accident a mai rezultat rănirea unui minor de 14 ani, pasager în VW.

Viteza mare cu care se deplasau cei doi reiese şi din faptul că cele două maşini care au intrat în coliziune au suferit avarii în proporţie de aproximativ 80%.

 

A fugit de la locul accidentului și a fost găsit a doua zi

Șoferul BMW-ului, Andrei Marinel Pelinar, nu a avut așadar o vină directă pentru accident (cel puțin în baza anchetei procurorilor și a polițiștilor rutieri), însă el a fost în centrul atenției imediat după tragedie. A fost singurul care a scăpat fără leziuni și a plecat de la fața locului. Acul vitezometrului maşinii BMW s-a blocat la peste 110 kilometri la oră. El a fost găsit a doua zi dimineaţă, la domiciliul surorii sale. Tânărul nu avea nici o leziune vizibilă, iar investigaţiile ulterioare au confirmat că nu avea nici leziuni interne sau cerebrale. Suspiciunea că acesta era beat nu a mai putut fi confirmată. Andrei Marinel Pelinar nu a deținut niciodată permis de conducere.

 

Cei doi șoferi, judecați fiecare pentru câte două infracțiuni

Ancheta accidentului nu a fost așadar una simplă, mai ales că în cadrul anchetei preliminare polițiștii nu au fost siguri de cum s-a produs tragedia. Inițial s-a crezut chiar că tânărul fără permis, fugar de la locul accidentului, a intrat cu mașina pe sens opus.

Până la urmă, ancheta continuată a stabilit o altă situație de fapt.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc au decis ca Alexandru Gabriel Rusu, tânărul care ar fi intrat pe contrasens și ar fi provocat practic accidentul, să fie trimis în judecată pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, în timp ce celălalt șofer, Andrei Marinel Pelinar, a fost judecat pentru infracțiunile de conducerea unui autovehicul fără permis de conducere și părăsirea locului accidentului.

 

Pedepsele pentru cei doi șoferi vitezomani, fiecare cu capetele lui de acuzare

Conform sentinței Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc, care nu este definitivă, Marinel Andrei Pelinar, din Vatra Moldoviţei, (cel care a condus fără permis și a fugit de la locul accidentului) a fost condamnat la pedeapsa rezultantă de 2 ani și 3 luni de închisoare, în regim de detenție.

George Huțuleac, cel judecat pentru provocarea accidentului prin depășirea pe linia continuă, a primit 2 ani și 6 luni de închisoare pentru ucidere din culpă și 9 luni de închisoare pentru vătămare corporală din culpă, în cazul lui pedeapsa rezultantă fiind de 2 ani și 9 luni de închisoare, tot în regim de detenție.

Judecătorii de la Câmpulung Moldovenesc au stabilit și daune importante de achitat în acest dosar, pentru urmașii tinerilor decedați mai ales, însă și această latură civilă este atacabilă la instanța superioară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi șoferi, condamnați cu executare pentru un accident cu doi morți.
 Vizualizări articol: 1279 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Doi șoferi, condamnați cu executare pentru un accident cu doi morți0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei