Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 aug 2024 - Anul XXIX, nr. 184 (8713)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9746 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4657 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proces

Un traficant de droguri care se dădea polițist, inclusiv cu uniformă și insigne, va medita ani buni la pușcărie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un individ care era liderul unei grupări de traficanți de droguri, dar care se dădea polițist, folosind în acest scop o uniformă a Poliției de Frontieră, dar și trei legitimații cu inscripția „Antidrog”, și-a aflat marți pedeapsa pe care o are de executat. Tribunalul Suceava l-a găsit vinovat pe Cornelius Cireșel Dicoiaș pentru săvârșirea infracţiunii de „trafic de droguri de risc” și l-a condamnat la 5 ani închisoare. Mai mult, judecătorii au revocat suspendarea executării pedepsei de 2 ani, 6 luni închisoare dintr-o condamnare mai veche. În aceste condiții, Dicoiaș are de executat o pedeapsă finală de 7 ani și 6 luni de închisoare. Instanța a mai decis confiscarea sumei de 320.000 de lei, bani obținuți din comercializarea a cel puțin 4 kilograme de canabis în perioada aprilie 2015 - iulie 2016. De asemenea, s-a mai dispus confiscarea uniformei de poliție și a celor trei legitimații.

Ceilalți doi inculpați din acest dosar, Alexandru Ursachi și Tudor Mihai Lungu, au scăpat de închisoare. În cazul primului, instanța a dispus încetarea procesului penal pentru infracțiunea de „trafic de droguri de risc” ca urmare a intervenirii prescripției.

Aceeași decizie a fost luată și față de Tudor Mihai Lungu, care a fost judecat pentru infracțiunile de „complicitate la trafic de droguri de risc” și „deținere de droguri de risc, pentru consum propriu”.

Soluția instanței nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Suceava.

 

Ținea drogurile într-o mașină acoperită cu prelată

Cei trei au fost trimiși în judecată de procurorii de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), Serviciul Teritorial Suceava, în cursul anului 2020.

Personajul cheie din acest dosar este un bărbat în vârstă acum de 34 de ani, din municipiul Rădăuți, Cornelius Cireșel Dicoiaș, cel acuzat că procura droguri din Spania și le comercializa pe raza judeţului Suceava. În locuinţa lui Cireşel, la vremea perchezițiilor din anul 2016, poliţiştii de la Serviciul Antidrog al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Suceava au găsit o uniformă de polițist de frontieră și trei legitimații cu insigna „Antidrog”, ceea ce le-a confirmat anchetatorilor faptul că tânărul a răspândit între alte persoane care se ocupau cu traficul de droguri ideea că ar fi ofiţer sub acoperire şi astfel a avut cale liberă să-şi desfăşoare activitatea infracțională.

De altfel, Cornelius Cireşel Dicoiaş se prezenta pe reţelele de socializare ca lucrător antidrog şi SRI.

Din datele adunate de anchetatori rezultă că Cireşel a început să vândă canabis în Rădăuţi din anul 2012, după ce mai mulţi tineri care se ocupau de această afacere au dispărut de pe piaţă, fiind prinşi de structurile de combatere a crimei organizate.

Cel puțin în cazul canabisului este vorba de kilograme traficate, vândute cu 80-90 de lei gramul.

Interesant este și că tânărul, pentru a se proteja cât mai mult, depozita drogurile într-un autoturism Mercedes pe care nu îl folosea şi îl ţinea învelit cu o prelată, în spatele unei case din Marginea. Doar de acolo lua marfa, în condiții de siguranță maximă.

Din această maşină au fost ridicate, la percheziţiile din iulie 2016, cantități de canabis.

Treptat, structurile de combatere a crimei organizate au ajuns cu cercetările și la inculpaţii Alexandru Ursachi şi Tudor Mihai Lungu, ambii din municipiul Suceava. Pe data de 11 februarie 2016, aceştia au fost prinşi la scurt timp după ce au ridicat de la Cireşel cantitatea de aproximativ 50 de grame de canabis.

 

Cărăuși de droguri în lume

Numele inculpaţilor Alexandru Ursachi şi Tudor Mihai Lungu apar şi în marele dosar privind cărăuşii de droguri din Suceava care au făcut transporturi în toată lumea.

Încă din 2008, poliţiştii şi procurorii DIICOT au documentat activitatea infracţională a unui grup format din 14 membri, constituit în vederea racolării de persoane şi punerea acestora la dispoziţia unor reţele internaţionale de traficanţi de droguri de mare risc. Acestea operau pe relaţiile Turcia – Europa de Vest, Turcia – China şi America de Sud – Vestul Europei. În urma investigaţiilor s-a stabilit că membrii grupării au racolat 93 de tineri, cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani, de pe raza judeţelor Suceava şi Botoşani, care transportau diferite cantităţi de droguri de mare risc, cocaină şi heroină, pe rutele menţionate, în beneficiul unor reţele internaţionale de traficanţi de droguri. Conform informaţiilor de la acea vreme, Alexandru Ursachi, zis „America”, a fost arestat în Irlanda, în timp ce Tudor Mihai Lungu, în Norvegia. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un traficant de droguri care se dădea polițist, inclusiv cu uniformă și insigne, va medita ani buni la pușcărie.
 Vizualizări articol: 875 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un traficant de droguri care se dădea polițist, inclusiv cu uniformă și insigne, va medita ani buni la pușcărie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei