Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 aug 2024 - Anul XXIX, nr. 183 (8712)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9746 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4657 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Deputatul AUR Doru Acatrinei: „Guvernanții se laudă cu susținerea IMM-urilor și le livrează numai blocaje, cum este cel de la Registrul Comerțului”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul AUR de Suceava Doru Acatrinei susține că actualii guvernanți se laudă cu susținerea IMM-urilor din România însă, în realitate, firmele au parte numai de blocaje, cum este și cel de la Registrul Comerțului. Doru Acatrinei a arătat că în urmă cu câteva zile, premierul Marcel Ciolacu anunța o nouă etapă în proiectul de digitalizare a Registrului Comerțului. Acatrinei a precizat că rezultatul acestui anunț a fost acela că în perioada 18 iulie - 5 august 2024 nu a fost înregistrată nici o mențiune în Registrul Comerțului. „Datorită faptului că baza de date nu funcționează se amână soluțiile asupra mențiunilor depuse, activitatea fiind blocată de aproape trei săptămâni. A fost anunțată o mare digitalizare, dar a rezultat un mare eșec. Nu poți deschide o firmă de trei săptămâni, nu poți actualiza actul constitutiv, nu poți să adaugi un punct de lucru, nu poți să desemnezi un administrator, nu poți să adaugi un obiect de activitate, nu poți majora capitalul social. Toate acestea pun în pericol funcționare firmelor, participarea la licitații și absorbția fondurilor europene, dar și derularea proiectelor de investiții la care participă firmele din România”, a afirmat deputatul AUR de Suceava. El a adăugat că activitatea Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC) și a oficiilor registrului comerțului de pe lângă tribunale a fost suspendată în perioada 19-25 iulie 2024 anunțându-se reluarea activității pe data de 26 iulie, cu un nou portal de servicii online. „Acesta este blocat și nu asigură înregistrarea nici unei mențiuni în ORC până pe 5 august 2024. Nici o firmă nu a fost înființată în această perioadă. Suntem în fața unui blocaj fără precedent în România”, a spus Acatrinei.

El a mai declarat că și contabilii protestează, având în vedere că noua platformă informatică a Oficiului Național al Registrului Comerțului a generat un val de plângeri din partea acestora. „Contabilii reclamă faptul că de câteva zile nu pot încărca anumite documente în platformă, că așteaptă multe ore pentru o simplă operațiune pe care nu o pot finaliza, ori primesc înapoi cereri pe care nu le înțeleg. De asemenea, spun unii dintre ei, contabililor le ia şi 10 ore pentru o rezervare de nume la Registrul Comerțului și nu pot avea dovada operațiunii”, a mai afirmat Doru Acatrinei. În final, acesta a solicitat public demisia Ministrului Justiției, Alina Gorghiu, care are în subordine activitatea Registrului Comerțului, dar și a prim-ministrului Marcel Ciolacu, pe motiv că „a păcălit firmele cu digitalizarea”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul AUR Doru Acatrinei: „Guvernanții se laudă cu susținerea IMM-urilor și le livrează numai blocaje, cum este cel de la Registrul Comerțului”.
 Vizualizări articol: 406 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Deputatul AUR Doru Acatrinei: „Guvernanții se laudă cu susținerea IMM-urilor și le livrează numai blocaje, cum este cel de la Registrul Comerțului”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei