Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 aug 2024 - Anul XXIX, nr. 183 (8712)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9746 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4657 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Dezvoltare imobiliară

Complex de blocuri-turn cu locuințe și spații comerciale, între Metro și ANL Obcini

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Noi proiecte de dezvoltare imobiliară sunt demarate la Suceava, în ciuda crizei economice care a „paralizat” construcțiile în Europa, iar una dintre cele mai interesante investiții care acum „face primii pași” vizează zona Metro. Terenurile de acolo au stat zeci de ani fără a fi construite, dar cum rețelele de utilități au fost extinse, iar zona este una foarte bună, aproape de puncte cheie ale orașului – Spitalul Județean, Primăria, Direcția Silvică etc, iar curând și de un nou magazin, astfel că tot mai multe investiții noi sunt demarate pe spațiile libere.

Cea mai recentă este cea de amenajare a unui complex de blocuri-turn pe o suprafață de teren de peste 10.000 de mp, compusă din două parcele.

Demersurile inițiate de două persoane fizice vizează un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) cu Regulament de urbanism aferent pentru construire ansamblu rezidențial cu locuințe colective și funcțiuni complementare locuirii (spații comerciale, spații prestări servicii, spații de alimentație publică, spații de învățământ), locuri de parcare, sistematizare verticală și racorduri/branșamente pe parcelele cadastrale nr. 57402 (6725 mp) și nr. 57403 (3525 mp) din zona Metro.

Pe prima parcelă se intenționează construirea a trei blocuri cu zece niveluri (demisol, parter și opt etaje), iar pe a doua parcelă, două blocuri, cu aceleași caracteristici. În total, cinci blocuri-turn, cu demisol, parter și opt etaje, în care să fie amenajate 220 de apartamente și 10 spații comerciale, care vor fi deservite de 272 locuri de parcare interioare și exterioare.

Primul lot, cu trei blocuri, în care vor fi amenajate 150 de apartamente și 8 spații comerciale, urmează a fi construit pe parcela de 6725 mp, dintre colțul magazinului Metro și blocurile ANL Obcini, iar al doilea lot, cu două blocuri, în care vor fi făcute 70 de apartamente și 2 spații comerciale, este în dreptul spațiului de joacă de la ANL-uri și continuă înspre o serie de case individuale, aflate în lucru.

Solicitanții vor ca gradul de ocupare al terenului cu construcții să fie undeva la 20%, la o parcelă, și 27% la cealaltă, ceea ce e foarte bine, comparativ cu stilul în care sunt folosite la maxim spațiile la alte investiții, o mare parte din spațiul existent fiind propus pentru amenajarea de spații verzi și terenuri de sport.

Restul terenului va fi destinat amenajărilor carosabile și pietonale, dar și pentru două locuri de joacă și pentru platforme de colectare a deșeurilor.

Toate blocurile propuse a fi construite în spatele Metro, pe terenul care ajunge până la cartierul ANL Obcini, vor avea la demisol și spații de depozitare (boxe) și locuri de parcare, care vor fi la dispoziția viitorilor proprietari de locuințe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Complex de blocuri-turn cu locuințe și spații comerciale, între Metro și ANL Obcini.
 Vizualizări articol: 2196 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Complex de blocuri-turn cu locuințe și spații comerciale, între Metro și ANL Obcini5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei